Skip to content

ממטבחה של אמא: לא רק שניצל ופתיתים

חשבתם שרק הילדים שלכם סובלים מאכילה בררנית? מסתבר שזו תופעה מוכרת, המופיעה אצל אחוז גדול מאוד מהאוכלוסיה, משלב זאטוט ועד בגרות, ולעיתים יותר. הקונדיטורית אפי בלה מספרת איך למדה לגוון את מאכלי ילדיה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

חשבתם שרק הילדים שלכם סובלים מאכילה בררנית? מסתבר שזו תופעה מוכרת, המופיעה אצל אחוז גדול מאוד מהאוכלוסיה, משלב זאטוט ועד בגרות, ולעיתים יותר. הקונדיטורית אפי בלה מספרת איך למדה לגוון את מאכלי ילדיה

מאת: אפי בלה

מילדותי, הבישול והאפייה היוו חלק בלתי נפרד מחיי. היום מטבחי מושקע ומלא מכונות, מכשירים וגאדג'טים רבים. ספרי בישול ואפייה ממלאים מדפים רבים בבית, ערוץ האוכל הוא המועדף עליי וכשאני גולשת אני תמיד מחפשת מתכון חדש ומעניין.

כאם לשלושה ילדים קטנים, אני רוצה שגם ילדיי האהובים יהיו חלק מהחגיגה: שיאכלו מאכלים מגוונים ויתנסו בטעמים חדשים, שנוכל להזמין להם במסעדות מנות מהתפריט הרגיל ולא רק שניצל וצ'יפס מתפריט הילדים חסר המעוף. אבל בתכל'ס, לא נעים להודות, פה אני לא תמיד מצליחה. גם תפריט הילדים הביתי לוקה בחוסר גיוון מצער. התרנגולת מככבת ברוב ימות השבוע, עוף ביום וחביתה בערב, עד שאני מתפלאת שאנחנו לא מתחילים לקרוא "קוקוריקו". נדרשת ממני יצירתיות רבה בכדי לגרום לילדיי להרחיב את הרפרטואר שלהם ולהצטרף לחגיגה הקולינארית שמתרחשת במטבח.

כשהכנתי קציצות מתובלות בקצת נענע, אמר לי בני בכורי שיש לקציצות טעם של תה, אז כמובן שהן נפסלו על הסף. כשאני מכינה חזה עוף במרינדה מושקעת, אומר בני האמצעי שהוא מאוכזב, כי הוא ציפה לשניצל כתום (זה הכינוי של השניצל התעשייתי בביתנו). כשהכנתי לתינוקת שלי דייסת שיבולת שועל עם ממרח שקדיה, תמרים ובננות אורגניות, היא הביטה בי בחשדנות רבה וסגרה את הפה הרמטית (טוב, היא עוד בשלב של העדפה לציצי)…

אבל אני לא מתייאשת! אני מנסה תמיד למצוא עוד משהו שילדיי הבררנים יוכלו לאכול בהנאה, ולפעמים אני גם מצליחה.

להלן אחד מהניסיונות המוצלחים שלי:

שיפודי פרגיות ב"על האש" ביתי

ילדיי אוהבים מאוד "על האש". מה לעשות שבעלי איננו מהמנפנפים האדוקים, כך שלעיתים רחוקות, בדרך כלל רק אצל הסבים והסבתות, זוכים ילדיי לאכול מן המצלה (מנגל). על מחבת אסכלה טובה, ובעזרת תבלין מדהים, הצלחתי לשחזר במשהו את המראה והטעם המעושן של בשר על האש.

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥
זמן הכנה: 30 דקות + 20 דקות השרייה

מצרכים ל-5 סועדים

  • מעט מאוד שמן זית לשימון המחבת
  • 1 קילו בשר פרגיות עוף חתוך לקוביות גדולות
  • 1 כף תבלין פילדלפיה (תערובת תבלינים בעלת טעם בושמתי, מיוחד ומעושן)
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כפית כמון
  • 2-3 כפות שמן זית
  • שיפודים קצרים (שיפודים יפניים 15 ס"מ)

אופן הכנה

  1. משרים את השיפודים במים למשך חצי שעה (כדי שלא יישרפו בצליה).
  2. בקערה מערבבים את הפרגיות עם כל התבלינים ומשהים ל-20 דקות.
  3. משפדים כ-3 חתיכות בכל שיפוד.
  4. מחממים היטב מחבת גריל, משמנים מעט ומניחים את שיפודי הפרגית.
  5. צולים כ-5 דקות מכל צד באש בינונית גבוהה.

.
תוספת אהובה אצלנו: תפוצ'יפס ביתי

בעזרת מנדולינה חותכים תפוחי אדמה, עם הקליפה, לעיגולים דקים ומטגנים בשמן עמוק.

 יאמי, בתיאבון!

אפי בלה היא קונדיטורית במקצועה והיום אמא במשרה מלאה

התמונות באדיבותNuchylee / FreeDigitalPhotos.netFederico stevanin / FreeDigitalPhotos.net
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן