כרוב כמו ממלוא טבעוני
*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: כ-20 דקות *זמן בישול:כ-40 דקות מספר *מנות:2 מנות עקריות
למצרכים
1 ק"ג כרוב ירוק פרוס עבה
1 כוס טחון מהצומח(של טבעול) מושרה חצי שעה במים חמים
3 כפות אורז
2 קוביות בצל מטוגן קפוא דורות
2 קוביות רוטב עגבניות בזילקום קפוא של דורת
2 קוביות פטרוזיליה קצוצה קפואה של דורות
כ-2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כפית סוכר
ממלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה:
- לשמן מחבת בספרי שמן
- להוסיף את קוביות הבצל המטוגן לחמם עד הפשרה
- להוסיף את הטחון מהצומח לטגן תוך ערבוב ופרור עד שמשחים
- להוסיף את הכרוב לכסות ולבשל על אש קטנה כעשר דקות, מדי פעם לערבב, הכרוב מתאדה ומוציא נוזלים
- להוסיף את כל יתר המרכיבים ולבחוש להביא לרתיחה ולבשל כ-20 דקות מכוסה. מדי פעם לבחוש
- במידה וחסר נוזלים יש להוסיף מים
- לטעום ולשפר תיבול
פסטה עם ירקות ונקניקיות טבעול
נכדי שאינם טבעונים אוהבים נקניקיות – אבל בעקבות הפרסומים הוריהם אסרו עליהם לאכול נקניקיות, עבורם הכנתי לראשונה את הפסטה עם נקניקיות טבעול, ומאז היסטריה דרשה מכולם למנה הזו
דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה כ 30 דקות *מספר מנות: 4-5 מנות
המצרכים
250 גר פסטה קצרה מבושלת רגע לפני הארוחה.
250 גרם נקניקיות זוגלו'ס פרוסות לעיגולים
1-3 כפות שמן זית
3 קביות בצל מטוגן דורות
2 קוביות שום כתוש דורות
1 גזר חתוך לגפרורים
½ פלפל אדום חתוך לקוביות
½ פלפל צהוב חתוך לקוביות
לטגן כחמש דקות תוך ערבוב
2 כף קטשופ
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק/חריף
1 כוס מים רותחים עם כף אבקת מרק
2 קוביות עשבי תיבול דורות
¼ כפית צ'ילי גרוס (או יותר)
מלח פלפל לפי הטעם
5 פטריות שמפניון פרוסות
5 פטריות פורטבלו פרוסות
ההכנה
- לחמם שמן במחבת/ גדול ולטגן נקניקיות עד הזהבה להוציא לצלחת
- באותה מחבת לטגן את הבצל עד הזהבה
- להוסיף שום, פלפלים וגזר לטגן/ להקפיץ כ5 דקות
- להוסיף תיבול ונוזלים לבחוש ולהביא לרתיחה לבשל 5 דקות ולהוסיף פטריות ונקניקיות (שטוגנו מראש)
עד כאן ניתן להכין מראש לפני הארוחה לבשל פסטה ולערבב במחבת עם הרוטב החם
טליטיפ
התאהבתי בדורות- מוצרי שום ותיבול – אני מחזיקה תמיד תיבוליות במקפיא, נוח לבישול הכי ספונטני (או בשעות הכי מוזרות) פשוט מוציאים, לוחצים ומחזירים למקפיא. החלוקה למנות מקלה על חילוץ מספר קוביות לפי הצורך, התבלית -פשוט ונוח לשימוש ולאחסון. בכל מוצרי התיבול של דורות אין חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומצות שומן טראנס וכולסטרול .
אני שמגדלת בגינה עשבי תיבול בוחרת להשתמש בקוביות הקפואות כי אין צורך לקצוץ, לחתוך, לקלף, להישאר עם ריח לא נעים בידיים , לעשות בלגן שלם במטבח על ההתחלה. יכולה לבשל בלחץ של זמן ובקלות,
מודה אני מכורה!!
התמכרות טובה – למוצרי דורות
חסוי
14 ביוני 2018 @ 7:04
שלום טלי, נקניקיות טבעול למיטב ידיעתי אינן טבעוניות. מוזמנת לבדוק את האריזה.
טלי גרופית
14 ביוני 2018 @ 14:18
תודה . אכן בדקתי ומצאתי שהצדק איתך . מתוקן