רשת קפה ביגה, מעניקה מתכון טעים במיוחד ועשיר בטעמים. להכנה קלה בבית – קציצות דגים. המתכון מתאים לאירוח, ולארוחות החגים. אני הכנתי לערב שבת, לוקלוקו
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה:כ40 דקות *זמן בישול:כ-שעה מספר מנות:7-8 מנות
מצרכים
1000 ג' דג לבן קצוץ
70 ג'( 1 כוס) כוסברה קצוצה
70 ג' (1 כוס) פטרוזיליה קצוצה
250 ג' ( 2-3 בצלים) בצל לבן קצוץ
50 ג' (כ3 כפות) פירורי לחם
2 ביצים
5 ג' ( 1 כפית) פלפל שחור
10 ג' ( כ2 כפיות) מלח דק .
ההכנה
- יש לערבב היטב את כל המרכיבים
- לשים במקרר כדי שהמסה תתייצב ולכדרר כל קציצה ל-40 גרם.
- לאחר מכן יש לצרוב את הקציצות משני הצדדים במחבת עם שמן קנולה.
- להעביר אותן לסיר עם רוטב הפלפלים.
המצרכים לרוטב פלפלים לקציצות הדג
200 מ"ל (1 כוס) שמן קנולה
10 ג' (2 כפיות) כמון
20 ג' (2 כפות) פפריקה מרוקאית
10 ג' ( 2 כפיות) סוכר
20 ג' (1-2 כפיות) מלח דק
50 ג'(2 כפות) אבקת מרק
2 יח' פלפל מתוק יבש
1-2 פלפל ירוק חריף פרוס
1-2 ראשי שום שיני שום פרוס גס
100 ג' רסק עגבניות
2.200 ליטר מים
75 גרם (ככוס אחת)כוסברה טרייה קצוצה
1.700 קילו פלפל אדום פרוס
ההכנה
- יש לחמם סיר עם 100 מ"ל שמן קנולה
- להוסיף את הפלפלים ולבשל כ-10 דקות בסיר מכוסה על אש קטנה
- להוסיף את הפלפל החריף
- לאחר מכן להוסיף את השום ולבשל 6 דקות נוספות
- להוסיף את הרסק לערבב ולבשל כ-2דקות.
- במקביל לערבב 100 מ"ל שמן נוספים עם הכמון, פפריקה, מלח, אבקת מרק וסוכר.
- להוסיף את התבלינים כולל הפלפלים היבשים לסיר עם המים
- בנוסף להוסיף מחצית מכמות הכוסברה לכסות ולבשל חצי שעה
- בסוף הבישול להוסיף את יתר הכוסברה
- לטעום ולשפר טעמים במידת הצורך
תהנו….