Skip to content

כרובית ממולאת בשר ברוטב עגבניות

לכבוד החגים המותג מאסטר שף מציע מתכון לכרובית ממולאת בשר ברוטב עגבניות, מנה מהממת למרכז השולחן שתגרוף מחמאות.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

 

 צילום: אפיק גברי
צילום: אפיק גברי

*דרגת קושי: ♥♥♥♥ *זמן הכנה: כשעה  *זמן אפיה: כ-30-40 דקות מספר מנות:4-6 מנות
המצרכים

1 כרובית גדולה
הכנת הכרובית למילוי 

  1. חותכים את הגזע של הכרובית
  2. מרוקנים מעט מהפנים כדי לפנות מקום למילוי,  ומקפידים להשאיר את הפרחים מחוברים.
  3. מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח ומבשלים את הכרובית 10 דקות.
  4. מייבשים היטב ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מצרכים למלית
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק דק ( השתמשתי ב3 קוביות בצל מטוגן דורות)
2 שיני שום (השתמשתי 3 קוביות שום כתוש דורות)
½-1 פלפל צ׳ילי קצוץ
1 כף רסק עגבניות מאסטר שף
½ כוס עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
מלח ופלפל שחור
המצרכים לציפוי
1 ביצה טרופה
½ כוס פירורי לחם מאסטר שף
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 קופסאות עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
2 כפות רסק עגבניות מאסטר שף
מלח ופלפל
מעט סוכר
2 גבעולי בזיליקום ( השתמשתי ב4 קוביות בזיליקום שם דורות)

ההכנה

  1.  מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2.  מערבבים את חומרי המלית. שומרים במקרר.
  3.  מניחים אותה הפוך וממלאים את החלל הפנימי בתערובת הבשר. הופכים חזרה, כך שהכיפה תהיה למעלה.
  4. מברישים בביצה טרופה ומצפים בפירורי לחם..
  5.  אופים חצי שעה או עד שהבשר עשוי.

הכנת  רוטב עגבניות:

  • מחממים סיר קטן עם שמן זית.
  • מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים 10 דקות,
  • טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת הגשה,
  • מניחים את הכרובית החמה על רוטב העגבניות ומגישים.
כרובית ממולאת בבשר ( צילום: אפיק גברי)כרובית ממולאת בבשר ( צילום: אפיק גברי)

אותה הגברת בשינוי האדרת 

  • להחליף את הבשר בבשר טלה או בקר טחון
  • להוסיף למלית  שקדים וצנוברים
  • להחליף חלק מהבשר בחציל קלוי
  • להוסיף עשבי תיבול
  • להגיש עם זילוף טחינה אחוה אורגנית מעל
  • ניתן להוסיף לפירורי הלחם שומשום וקצח
פנים הכרובית (צילום טלי איציק)
פנים הכרובית (צילום טלי איציק)

טליטיפ
להקל על תהליך ההכנה ולהשתמש ב'דורות מוצרי שום ותיבול'
עופו על כנפי הדמיון וצרו מנה לטעמכם 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן