לכבוד החגים המותג מאסטר שף מציע מתכון לכרובית ממולאת בשר ברוטב עגבניות, מנה מהממת למרכז השולחן שתגרוף מחמאות.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כשעה *זמן אפיה: כ-30-40 דקות מספר מנות:4-6 מנות
המצרכים
1 כרובית גדולה
הכנת הכרובית למילוי
- חותכים את הגזע של הכרובית
- מרוקנים מעט מהפנים כדי לפנות מקום למילוי, ומקפידים להשאיר את הפרחים מחוברים.
- מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח ומבשלים את הכרובית 10 דקות.
- מייבשים היטב ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מצרכים למלית
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק דק ( השתמשתי ב3 קוביות בצל מטוגן דורות)
2 שיני שום (השתמשתי 3 קוביות שום כתוש דורות)
½-1 פלפל צ׳ילי קצוץ
1 כף רסק עגבניות מאסטר שף
½ כוס עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
מלח ופלפל שחור
המצרכים לציפוי
1 ביצה טרופה
½ כוס פירורי לחם מאסטר שף
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 קופסאות עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
2 כפות רסק עגבניות מאסטר שף
מלח ופלפל
מעט סוכר
2 גבעולי בזיליקום ( השתמשתי ב4 קוביות בזיליקום שם דורות)
ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים את חומרי המלית. שומרים במקרר.
- מניחים אותה הפוך וממלאים את החלל הפנימי בתערובת הבשר. הופכים חזרה, כך שהכיפה תהיה למעלה.
- מברישים בביצה טרופה ומצפים בפירורי לחם..
- אופים חצי שעה או עד שהבשר עשוי.
הכנת רוטב עגבניות:
- מחממים סיר קטן עם שמן זית.
- מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים 10 דקות,
- טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת הגשה,
- מניחים את הכרובית החמה על רוטב העגבניות ומגישים.
אותה הגברת בשינוי האדרת
- להחליף את הבשר בבשר טלה או בקר טחון
- להוסיף למלית שקדים וצנוברים
- להחליף חלק מהבשר בחציל קלוי
- להוסיף עשבי תיבול
- להגיש עם זילוף טחינה אחוה אורגנית מעל
- ניתן להוסיף לפירורי הלחם שומשום וקצח
טליטיפ
להקל על תהליך ההכנה ולהשתמש ב'דורות מוצרי שום ותיבול'
עופו על כנפי הדמיון וצרו מנה לטעמכם