Skip to content

עוגת דבש וקרמבל תפוחי עץ

תפוח עץ ועוגת דבש הם סמלים מובהקים לראש השנה.לכל בית המתכון שלו לעוגת דבש, השף ניסים (יעקב) לוי – השף הרשתי של רשת מלונות רימונים, חבר יחדיו את התפוחים ועוגת הדבש ויצר עוגת דבש ותפוחים.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
עוגת דבש קרמבל תפוחים (צילום: גל פוני)
עוגת דבש קרמבל תפוחים (צילום: גל פוני)

המצרכים
½ כוס דבש
½ כוס סוכר
½ כוס תה חזק שעשוי מ-2 תיונים לפחות
1/3 כוס שמן
3 ביצים
¼1 כוס קמח תופח
½ כפית קקאו כהה
קמצוץ סודה לשתייה
גרידה מקליפת לימון אחד,
קינמון, ציפורן
50 גרם קוביות תפוחים
ההכנה

  1. מערבבים במערבל דבש, שמן, סוכר, תה.
  2. מוסיפים את הביצים.
  3. מערבלים ומוספים את החומרים היבשים.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק.
  5. מערבבים את קוביות התפוחים עם מעט קמח מעורב בסוכר חום.
  6. מפזרים מעל תערובת העוגה את קוביות התפוחים המעורבבות במעט קמח וסוכר חום.

אפייה
אופים ב-160 מעלות כ-45 דקות, עד שהעוגה משחימה מעט וקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו.
טליטיפ

  • הכינו כמות כפולה. העוגה מתחסלת מהר
  • אני אוהבת לתבל את תפוחי העץ בכפית קינמון
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן