Skip to content

אנטריקוט צלוי ברוטב פטריות ובצלים ברכז רימונים

רשת טיב טעם בחגיגית בשרים איכותיים ובשיתוף עם סבינה ולדמן מעניקה מתכון חגיגי המתאים להגשה בסוכה - נתח אנטרקוט צלוי עם תבשיל פטריות ובצלים ברכז רימונים. הבשר והפטריות מבשלים במשותף בתנור, בתוך רכז הרימונים המעמיק את הטעמים ומהווה בסיס לרוטב העסיסי
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
צילום: חיים יוסף
צילום: חיים יוסף

*דרגת קושי: קל- כל אחד יכול * זמן הכנה: כ-20 דקות *זמן אפיה: כ 45 דקות *מס' מנות:6-8 מנות

*את נתח הבשר צריך להוציא מהמקרר כשעה וחצי לפני האפייה*

המצרכים

נתח אנטריקוט במשקל ½1 ק”ג נקי משומן וגידים בטמפ’ החדר
2 סלסילות פטריות שמפיניון שלמות
2 סלסילות פטריות פורטובלו קטנות שלמות
1 צנצנת פטריות יער כבושות מסוננות מנוזלים
1 צנצנת בצלצלי פנינה כבושים מסוננים מנוזלים
1 צרור תימין
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
½ כוס רכז רימונים
ההכנה

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  2. בתבנית גדולה ומעט עמוקה מניחים פטריות שמפיניון, פורטבלו, פטריות כבושות ובצלצלים כבושים. מפזרים תימין, יוצקים 4 כפות שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  3. יוצקים מעל רכז רימונים.
  4. משמנים את נתח האנטריקוט ביתרת שמן הזית ומתבלים היטב במלח ופלפל.
  5. מניחים את הנתח במרכז התבנית על הפטריות והבצלים. צולים כ-15 דקות.
  6. הופכים את הנתח ומוזגים עליו את הנוזלים שבתחתית התבנית.
  7. מחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות.
  8. מוציאים ומצננים כ-15 דקות לפני הפריסה.
  9. פורסים את הבשר לפרוסות עבות כמספר הסועדים ומגישים לצד תבשיל הפטריות.

השינויים שלי

לאחר פריסת הבשר החזרתי את פרוסות הבשר לרוטב ואפיתי מכוסה בנייר כסף כשעה נוספת כשמידי פעם אני מרטיבה את פרוסות הבשר ברוטב

חג שמח

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן