Skip to content

בעין צרכנית: חגיגות יום הפסטה עם מתכוני פסטה

היום חוגגים את יום הפסטה הבנילאומי לכבדו הרשתות יוצאות במבצעים ואני מביאה מתכונים בניחוח איטלקי
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


רשת טיב
טעם יוצאת לקראת חגיגות "יום הפסטה"  עם מגוון מבצעים והטבות על כל הפסטות מהארץ ומהעולם. ומגוון מוצרים של רטבים לפסטה.
המבצעים מתקיימים ב 40 סניפי הרשת גם בשבת וחג ובאתר המכירות טיב טעם בקליק www.tivtaam.co.il. ובאפליקציה "טיב טעם בקליק" . עד ה 26/11

צילום: אסף לוי
צילום: אסף לוי

פסטות ומבצעים לדוגמא:

  • פסטה גרפולו 2 + 1 חינם (לחברי מועדון).
  • SURGITAL פסטות קפואות קנלוני ריקוטה ותרד/רביולי גבינות ועשבי תיבול/ניוקי תפו"א מוצר שני בחצי מחיר לחברי מועדון.
  •  טורטליוני/פסטה מקמח מלא אורגני 500 גר' השדה 2 ב 15.90 ₪.
  • ורמיצלי מקמח דורום מלא אורגני 500 גר' השדה ב 13.90 ₪.
  •  פסטה עדשים/אפונה אורגני פליסיה 250 גר' נטורפוד ב 11.90 ₪.
  • פסטה ברילה סוגים שונים 500 גר' 3 יח' ב 18.90 ₪.
  • פסטה אסם 400/500 גר' 2 יח' ב 15.90 ₪.

המבצעים יתקיימו בכל סניפי רשת טיב טעם בארץ
באתר המכירות גם בשבת וחג: www.tivtaam.co.il

רשת קפה גרג, תציעביום הפסטה  ב- 110 סניפיה ברחבי הארץ. מנת פסטה פנה במבחר רטבים. כמו: אלפרדו, נפוליטנה , רוזה וקרם פסטו. המחיר אחיד של 25 ₪ בלבד!

 ולמתכונים בניחוח איטלקי
מפלדיני עם רוטב קרמי של קונפי עגבניות ותימין

חברת איזולה-ביו (Isola-Bio), המותג האיטלקי האיכותי של משקאות תחליפי חלב צמחיים, מגישה לרגל יום הפסטה הבינלאומי מתכון למנת פסטה עשירה ומגוונת, קלת הכנה וטעימה, עם רוטב קרמי של קונפי עגבניות, היכולה להתאים כמנה לארוחת צהריים, ערב ולאירוח. מוצרי איזולה-ביו, המשווקים בישראל על ידי חברת "ליב", הינם בעלי 3-6 רכיבים בלבד! ללא תוספת סוכר, ללא חומרים משמרים ומייצבים, אורגניים וללא גלוטן. בתיאבון!

מפלדיני קונפי עגבניות ותימין צילום: יח"צ איזולה ביו
מפלדיני קונפי עגבניות ותימין צילום: יח"צ איזולה ביו

מצרכים (לכ-4 מנות):
320 גרם פסטה בצורת מפלדיני
400 גרם עגבניות שרי או עגבניות תמר בשלות
400 גרם עגבניות מקולפות
2 שיני שום
250 מ"ל משקה שיבולת שועל איזולה-ביו
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
3 כפיות שמן זית
16 ענפי תימין טרי
קורט סוכר
גבינת פרמזן מגוררת/ פרמזן מן הצומח (למתכון טבעוני)

ההכנה
להכנת קונפי עגבניות:

  1. לשטוף את העגבניות היטב, לייבש ולחצות אותן.
  2. לרפד מגש אפייה בנייר אפייה עבה ולשמנו קלות במעט שמן.
  3. לסדר את חצאי העגבניות על המגש בשכבה אחידה, כשצדן החתוך פונה כלפי מעלה.
  4. לזרות מלח ופלפל שחור גרוס על העגבניות, לפזר עליהן מעט סוכר וכמחצית מענפי התימין.
  5. להכניס את המגש לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות ולאפות את העגבניות במשך כשלוש שעות.
  6. לפתוח את דלת התנור מעת לעת כדי לשחרר את האדים. העגבניות יאבדו מנפחן, אך יישארו עסיסיות.

הכנת הרוטב

  1. לטגן שתי שיני שום קלופות במחבת עם 3-2 כפיות שמן זית עד להזהבה.
  2. למעוך את העגבניות הקלופות עד לקבלת תערובת במרקם לא חלק ולאסוף את נוזלי העגבניות לכלי. לחתוך אותן בסכין ובמזלג ולהוסיף את השום.
  3. לתבל את העגבניות במלח ובפלפל. אם הן חמוצות מדי, להוסיף קורט סוכר.
  4. להוסיף מחצית מקונפי העגבניות ואת המחצית הנותרת של ענפי התימין. לשמור מעט מהענפים לקישוט.
  5. לבשל על אש גבוהה וללא מכסה במשך כ-15 דקות עד שהרוטב יצטמצם. לבחוש מדי פעם.
  6. להוסיף את משקה שיבולת השועל של איזולה-ביו ולהמשיך לבשל במשך דקות אחדות, עד לקבלת רוטב אדום בהיר במרקם קרמי. להוסיף את יתרת קונפי העגבניות ולכבות את האש.
  7. לבשל את הפסטה עד שהיא מעט קשה (אל דנטה). לסנן את הפסטה ולהקפיץ אותה בקערה עם הרוטב הקרמי.

בהגשה
לפזר על המנה מעט גבינת פרמזן (לטעמכם), להניח כמה ענפי תימין ולהגיש.

לזניה מפנקת ועשירה בגבינות פטה ומוצרלה והפתעות

חברת ישרקו יבואנית פסטה פרימיום סורג'יטל מאיטליה. מנדבת מתכון מפנק –עלי לזניה בלגן עם בייבי תרד, פטה עיזים וקרעי מוצרלה טרייה.

צילום: אסף אמברם. סטייליסטית: אוריה גבע
צילום: אסף אמברם. סטייליסטית: אוריה גבע

המצרכים ל-6-4 מנות:

1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה SURGITAL, שהופשרו במקרר כמה שעות או במשך הלילה
2 שקיות (400 גרם) בייבי תרד או צרור תרד תורכי
3 כדורי מוצרלה גדולים קרועים ביד
200 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת גס
3 שיני שום קצוצות
עלים מצרור קטן של אורגנו
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית

ההכנה

  1. מחממים תנור במצב גריל עליון ל-180מעלות.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים.
  3. כשהמים רותחים קורעים פנימה את עלי הלזניה (הם נקרעים בקלות ומאוד נוחים לעבודה) ומבשלים 2 דקות על להבה גבוהה.
  4. מוסיפים עלי תרד ומבשלים דקה נוספת.
  5. מסננים את כל תכולת הסיר ומעבירים את הפסטה והתרד לתבנית אפייה גדולה.
  6. מוסיפים לתבנית שום, גבינות ואורגנו, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  7. מזלפים מעל שמן זית.
  8. צולים בתנור 15 דקות עד שהגבינות מבעבעות ומזהיבות. ומגישים חם.

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה
חברת יחברת ישרקו יבואנית פסטה פרימיום סורג'יטל מאיטליה מנדבת מתכון של רביולי מיוחד וטעים שבו טעמי האניס של השומר, המרירות העדינה של הארוגולה הטרייה והמתקתקות המעודנת של הרביולי ושל גבינת העיזים מתחברים למנה אלגנטית בעלת טעמים מאוזנים. רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה טעמי האניס של השומר, המרירות העדינה של הארוגולה הטרייה והמתקתקות המעודנת של הרביולי ושל גבינת העיזים מתחברים למנה אלגנטית בעלת טעמים מאוזנים.

המצרכים ל-4-2 מנות:

1 חבילה (500 גרם) רביולי גבינה ועשבי תיבול SURGITAL

צילום: אסף אמברם סטיילינג: אוריה גבע
צילום: אסף אמברם סטיילינג: אוריה גבע

3 ראשי שומר נקיים ופרוסים לאורכם דק ככל האפשר
7-6 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
4 שיני שום קצוצות
צרור קטן של עלי בזיליקום קרועים

להגשה:
150 גרם גבינת בושה עיזים
צרור קטן ארוגולה

ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. מפזרים פרוסות שומר בתבנית בשכבה אחת
  3. מזלפים 4-3 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  4. צולים 25 דקות עד שהשומר מתרכך ומזהיב בקצוות.
  5. בינתיים מבשלים את הרביולי לפי הוראות היצרן.
  6. מחממים מחבת רחבה עם 3-2 כפות שמן זית ומטגנים שום כדקה עד שעולה ניחוח.
  7. מעבירים את הרביולי למחבת בעזרת כף מחוררת ומנענעים בעדינות עד שהרביולי מצופים שמן.
  8. מוסיפים את פרוסות השומר הצלויות ובזיליקום ומקפיצים עוד דקה.
  9. מעבירים לצלחת הגשה, מפוררים מעל גבינת עיזים, מפזרים ארוגולה ומגישים חם

רשת בתי הקפה ביגה מציעה מתכון – ניוקי ערמונים נימוח בפה

רשת בתי הקפה ביגה מציעה מתכון –  ניוקי ערמונים נימוח בפה.

צילום סטודיו: דני לילה
צילום סטודיו: דני לילה

המצרכים

1 ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס
160 גר' ריקוטה
50 גר' חמאה צהובה בטמפ' החדר
35 ג' פרמז'ן מגורד
15 גר' מלח דק
2 חלמונים
1 ביצה
250 גר' קמח לבן
הכנת הבצק:

  1. לאפות את תפו"א על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות, עד לריכוך כ- 45 דק'.
  2. לאחר האפייה יש לקלוף כשהתפוח אדמה עדיין חם ולמעוך עם מועך תפו"א למחית.
  3. להוסיף למחית את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.
  4. להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.

הכנת הניוקי:

  1. לחלק את הבצק שנוצר ל- 4 נקניקים דקים
  2. לחלק כל נקניק לקוביות של 2ס"מ /2ס"מ.
  3. לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.

להכנת הרוטב:

  1. יש להמיס במחבת 60 גר' חמאה עד הזהבה.
  2. להוסיף 50 גרם אפונת גינה.
  3. חופן מיקס פטריות ( שימז'י,חורש,יער ופורטובלו) חתוך גס.
  4. 5 ערמונים קצוצים.
  5. 1 שן שום פרוסה.
  6. 1 כפית מחית כמהין/שמן כמהין ( להשיג במעדניות מובחרות).
  7. 100 מ"ל ציר ירקות.

לפני ההגשה 

  1. להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך
  2. להוסיף את הניוקי
  3. לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש.

     טיב טעם יבואנית פסטה סורג'יטל מאיטליה. (צילום אסף לוי )
    פסטה סורג'יטל מאיטליה. ניתן להשיג ברשת טיב טעם (צילום אסף לוי )
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן