Skip to content

מיני דונאטס ללא גלוטן בניחוח מייפל וקינמון

חברת שר (Schär), המתמחה במוצרים ללא גלוטן, בשיתוף השף והדיאטן אודי ברקן, מגשים מתכון חגיגי וקל להכנה למיני דונאטס ללא גלוטן. השימוש במתכון בקמח מסוג מיקס איט (Mix It) של שר, קמח לאפייה רב תכליתית, המתאים למאפים מתוקים או מלוחים. התערובת מבוססת על קמח אורז ותירס ומעושרת בסיבים תזונתיים, אינה מכילה לקטוז, חלב וביצים. הדונאטס […]
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
צילום: גל זהבי
צילום: גל זהבי

*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה:כ 15 דקות *זמן אפיה: כ 8 דקות *מספר מיני דונטס: 24 יח'
מצרכים יבשים

1 כוס קמח מיקס איט ללא גלוטן של "שר"
3/4 כפית אבקת אפייה
3/4 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
מצרכים רטובים

צילום: גל זהבי
צילום: גל זהבי

1 ביצה
150 גר' יוגורט
1 כף שמן קנולה
1 כף מיץ לימון
3 כפיות מייפל
1 כפית תמצית וניל
לציפוי
1 כוס + 2 כפות אבקת סוכר
1/3 כוס חלב (ניתן להחליף במשקה שקדים/אורז/סויה)
½ כפית תמצית מייפל (לא חובה)
½ כפית תמצית וניל
אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 220 מעלות על מצב טורבו ומשמנים את תבניות הדונאטס בשמן קנולה
  2. בקערה גדולה מערבבים את כל הרכיבים היבשים.
  3. בקערה נפרדת טורפים היטב את כל הרכיבים הרטובים.
  4. שופכים את קערת הרכיבים הרטובים אל תוך קערת הרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מעבירים את התערובת שהתקבלה לשק זילוף וממלאים את תבניות הדונאטס כמעט עד לקצה.
  6. אופים במשך 6-8 דקות עד שהדונאטס מזהיבים (וקיסם שנועצים יוצא לח).
  7. נותנים לתבנית להתקרר בטמפ' החדר במשך מספר דקות ומעבירים למגש.

להכנת הציפוי

  1. מערבבים בקערה המתאימה למיקרו את אבקת הסוכר עם החלב.
  2. מחממים במשך 15 שניות במיקרו
  3. מערבבים ומחזירים לעוד 15 שניות
  4. חוזרים על הפעולה במידת הצורך עד שמתקבלת תערובת נוזלית.
  5. מוסיפים לקערה את תמצית המייפל והווניל
  6. טובלים כל דונאטס בתערובת, מעבירים למגש ומגישים.
    צילום: גל זהבי
    צילום: גל זהבי

    חג שמח

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן