תמרים רבותי ..מעדן כיפי ובריא ואילו עוגיות ממכרות מענגות שקשה להפסיק לנשנש, אומנם הכנתם מורכבת אבל שווה את המאמץ
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: כשעה *זמן מנוחה לבצק ולמלית :1-12 שעות * מספר עוגיות: כ-36 עוגיות
רצוי להתחיל בהכנה יום קודם כי את המלית יש להקפיא והבצק לקרר
המצרכים למלית
½1 כוסות תמרים מג'הול קצוצות דק
½ כוס שוקולד צ'יפס (אופציונלי)
½ מים
¼ סוכר חום
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
ההכנה המלית
- לבשל את התמרים המים והסוכר עד קבלת קרם סמיך
- להוסיף שוקולד לקרר למעט ולהוסיף אגוזים קצוצים
- להעביר לשק זילוף אין צורך בצנטר רק לגזורר את הקצה
- בתבנית(שתוכל להכנס למקפיא) מצופה בנייר אפיה
- מזליפים 36 תלוליות קטנות
- מקפיאים עד להתקשות מלאה(אני מכינה ערב קודם)
המצרכים לבצק
100גרם חמאה/מחמאה רכה
¼ כוס שמן
½ כוס סוכר (100 גרם)
1 ביצה (לטבעונים- אפשר להשתמש בתחליף ביצה כף זרעי שיפון טחונים מושרת בשתי כפות מים))
2 כוסות קמח (280 גר)
½ כפית סודה לשתיה
¼כפית מלח
1-2 כפות מים המידת הצורך
הכנת הבצק
- במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מעבדים לקרם את הסוכר החמאה והשמן
- מוספים ביצה ומעבדים מוספים קמח ומעבדים עד שנוצר כדור בצק לא ללוש הרבה
- לעטוף בניילון נצמד ולאשפז במקרר לשעה לפחות (ערב קודם יהיה נפלא)
- לוקחים מעט מהבצק (גודל עגבנית שרי גדולה) ומשטחים בידיים ל"פיתות"
- מניחים במרכז כל “פיתה” מהמלית הקפואה וסוגרים לכדור ממולא ומשטחים
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהעוגיות משתטחות מעט ומזהיבות בשוליים
טיפים להצלחת המתכון
- הבצק מאד פריך וקשה לעבודה לכן הקפידו לעבוד עם בצק קר מאד
- יש לפתוח את הבצק לעלה דק
- על המלית להיות קפואה בכדאי להקל על העבודה
- על העוגיות להשאר לבנות
שמירת העוגיות
- יש לקרר לפני האיחסון לאחסן בכלי אטום
- ולהחביא אם רוצים שישרוד..
- בקיצור מומלץ להכין כמות משולשת …
אותה הגברת בשינוי האדרת
- למלית ניתן להוסיף קינמון, הל או ציפורן
- המלית מאד מתוקה ניתן להחליף חלק מהמים בלימון
- ניתן למלא במטבעות שוקולד או נוטלה שמקפאים בתלוליות קטנות