והרבה בתים דגים חריפים בערב שבת זה חובה, וכל אחד מכין בדרך קצת שונה, הפעם רשת גרג מעניקה מתכון לחריימה חריף וטעים . קל ומהיר הכנה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: כ15 דקות * זמן בישול: כ25 דקות
מצרכים
¼ כוס שמן זית
5 שיני שום, פרוסות
פלפל ירוק, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
פלפל אדום, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
2 כפיות גדושות רסק עגבניות
4 עגבניות חתוכות קצוצות דק
¼ כוס מים
2 כפיות כמון טחון
2 כפיות סוכר
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שאטה גרוס
½ קופסת שימורים גרגרי חומוס מבושל
כף גדושה כוסברה טרייה קצוצה
8 יחידות פילה אמנון בטמפרטורת מקרר
ההכנה
- לשים במחבת שטוח ורחב את הרכיבים הבאים: שמן זית, שום ופלפלים חתוכים
- אחרי טיגון קל להוסיף את רסק העגבניות ולטגן כשתי דקות נוספות
- להוסיף למחבת את העגבניות הקצוצות, המים, הכמון, הסוכר, המלח, השאטה הגרוס, החומוסים והכוסברה
- לבשל כ-20 דקות עד להסמכה
- להוסיף את הדגים כשהצד של העור כלפי מטה.
- לכסות את הדגים ברוטב ולבשל כחמש דקות נוספות
- לפני ההגשה לקשט במעט עלי כוסברה טריים