לכבוד טו בשבט חברת 'כרמית' והשף קונדיטור לורו לוי מגישים מתכון של עוגת שוקולד עם פיסטוקים ומשמשים בציפוי שוקולד ותוספות מפנקות
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
המצרכים
3/4 1 כוסות סוכר
5 ביצים L
225 גרם חמאה רכה
150 גרם של ממרר שוקולד
½2 כוסות קמח
½ כפית מלח
½ כפית אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתייה
100 גרם פיסטוק קצוץ
60 גרם משמש יבשים קצוצים לקוביות
160 גרם שמנת חמוצה
50 מ"ל ברנדי
ההכנה
- במיקסר מערבבים את הסוכר והביצים עד להמסה מוחלטת של הסוכר.
- בקערה נפרדת לוקחים חצי מכמות החמאה ומועכים עד להפיכתו למרקם משחתי.
- מוסיפים אליו את ממרח השוקולד ומערבבים במיקסר בעוצמה איטית,
- מוסיפים בהדרגה את יתר החמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.
- מערבבים בקערה בצד את הקמח, מלח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, פיסטוקים ומשמשים קצוצים ולאחר מכן מערבבים בעזרת לקקן את המסה לתוך קערת המיקסר בשלוש פעמים,
- מוסיפים חצי מכמות השמנת החמוצה, מערבבים ואז מוסיפים את שארית השמנת.
- מוסיפים את הברנדי, מערבבים למסה אחידה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-145 מעלות כ-40 דקות.
- לאחר האפייה מצננים עד לקירור מלא
הציפוי
400 גר' שוקולד מריר מטבעות לאפייה 'כרמית'
3/4 כוס שמן קנולה
60 גר' פיסטוק חלבי גרוס לקישוט
פניני שוקולד מריר, חלב ולבן לקישוט
ההכנה
- ממיסים את מטבעות השוקולד בקערה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות
- מוסיפים את שמן הקנולה
- מערבבים ומאחדים עם הפיסטוק הגרוס
- מקררים עד לטמפרטורת החדר
קישוט העוגה
- מצפים את העוגה הקרה בציפוי הקר
- מיד לאחר הציפוי מקשטים עם פניני השוקולד