יין בצרפת זה הרבה יותר מתרבות, זה אמנות, זה יצירתיות, וזה התמכרות טוטלית לאלו שאוהבים את הנוזל. אבל יין מכיל תרכובות שונות של גפרית על מנת לשמר אותו. משהו שקיים עוד מימי הרומאים (הם הראשונים לגלות את תכונות שימור המזון שבגפרית). כמות תרכובת הגפרית מוגבלת כמובן בהגדרה רשמית, ועל הבקבוקים מצוינת הכמות. ביין אורגני יש פחות, וביין טבעי אין בכלל. לאלו בעלי קיבה רגישה יין טבעי הוא הפתרון הטוב ביותר.
בסוף השבוע האחרון נערכה במונפלייה שבדרום צרפת תערוכת היין הטבעי הגדולה ביותר ה- Millesime ובצמוד, תופעה צרפתית, נערכו שתי תערוכות מה שנקרא OFF (מחוץ לתערוכה הרשמית). שמיועדת בעיקר לייצרנים קטנים, כמוהם יש רבים מאוד בצרפת. אז החלטתי לבקר דווקא באחד מתערוכות ה-OFF, הן בגלל שתערוכות המוניות לא יתנו לי יותר מתערוכה קטנה והן בגלל, אם להודות באמת…. שהיה לי טרמפ.
באופן טבעי היינות הטבעיים יקרים הרבה יותר, אבל גם ברובם טעימים יותר, וכאמור בריאים יותר ואינם מכילים תוספים. והתערוכות הללו מושכות אנשים שיין זה עיסוקים, תחביבם והשגעון שלהם. אישית לטעום יינות על הבוקר מעורר בי תחושות לא נעימות בקיבה אבל לצלם… אין בעיה.
טעימת יינות היא פרוצדורה ויש לא מעט כאלו הטועמים מאות יינות ביום, אם כי מנסיון קשה לי להאמין שאחרי היין העשירי ברצף הם מרגישים משהו. אבל כמו שאמרתי, טעימות יין זה לא משהו שאני עושה לעיתים קרובות.
היות ומדובר בייקבים שאינם עתירי ממון הרי שהכמויות אינן גדולות והמחירים כאמור גבוהים יחסית, ולא רק בגלל העובדה שאין ביינות הללו תרכובות גפרית. אבל מצד שני מבט על התוויות שעוצבו לרוב על ידי אנשים יצירתיים שאינם בהכרח בעלי מקצוע הופך את הביקור במקום למעיין תערוכת איורים.
כבר אמרתי שיין על הבוקר וגם על הצהריים לא עושים לי את זה אבל אוכל דווקא כן. ותערוכות מהסוג הזה, מאוד אינטימיות וכולם מכירים את כולם והאוכל אוי האוכל… מוגש בשפע, אורגני וטעים לאללה.
מי שמבקר באירוע שכזה לא יכול שלא להתרשם שמדובר במועדון, שחבריו מכירים אחד את השני אחרי הכל הם ניצבים מספר פעמים בשנה באותם מקומות מציגים את יינותיהם והטכניקות השונות, מחליפים דיעות טועמים ו…. שותים.
בסופו של יום לא טעמתי אפילו טעימה אחת מהיינות אבל אכלתי היטב וצילמתי… אז אין על מה להתלונן