Skip to content

3 מתכונים לעוגיות מושלגות קסומות

שלושה מתכונים לעוגיות מושלגות נמוחות, פסגות קטנות מושלגות הנמסות בפה וממלאות בטעם חלומי בעונג עצום, פשוט 'עוגיות סכנה' נקראות במשפחתי, ומי שטועם לא מפסיק לערוג אליהן
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


עוגיות מושלגות וניל

עוגיות נוסטלגיות מימי ילדותי 10 דקות עבודה 15 דקות בתנור והקסם בידיכם.

כמות: 40 עוגיות ביס או 24 עוגיות בינוניות
המצרכים
200 גרם חמאה/ מחמאה רכה
250 גרם קמח רגיל2
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
2 כפות אבקת סוכר
ההכנה

  1. מנפים יחד קמח קורנפלור אינסטנט פודינג והסוגכר
  2. מוספים חמאה רכה ומערבבים היטב
  3. אופים בתנור שחומם ל180 מעלות 10-15 דקות על העוגיות להישאר לבנות

עוגיות שוקולד אגוזים מושלגות ממכרות
עוגיות ממכרות עם שוקולד ואגוזים כ15 דקות עבודה אפיה של כ10 דקות והעונג מוכן
כמות: גודל בנוני כ-30-40 עוגיות . קטנות כ-60 עוגיות
המצרכים

200 גר אגוזים (השתמשתי 1 כוס אגוזי מלך, 1/2 כוס שומשום 1/2 כוס שקדים )
100גר שוקולד מריר קצוץ גס
¼ כוס סוכר
3/4 1 כוסות קמח
4 כפות פודינג וניל (ניתן להמיר הקורנפלור ולהוסיף כף סוכר)
1 כפית תמצית וניל
200 גר מחמאה רכה חתוכה לקוביות
הבצק צריך להיות פירורי, במידה ויבש להוסיף כף עד שתיים מים
ההכנה

  1. במעבד מזון לקצוץ את האגוזים שקדם ושוקולד שישארו פירורים ולא אבקה
  2. להוסיף סוכר ולערבב בשניים שלושה פולסים
  3. להוסיף קמח והפודינג ולערבב בשנים שלושה פולסים.
  4. להוסיף וניל, שומשום וחמאה ולעבד במינימום קצרים.
  5. הבצק צריך להיות פירורי ולא מאוחד לחלוטין.
  6. במידה והבצק מאד יבש להוסיף כף עד שתיים מים.
  7. לקרר 15 דקות במקפיא
  8. לחמם תנור ל180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפיה
  9. לאפות כ10-13 דקות עד שהבצק מבריק ומתחיל לקבל סדקים.
  10. על העוגיות להיות בהירות ורק בשוליים להזהיב מעט,
  11. העוגיות בשלב זה עדיין רכות ותתייצבנה לאחר קרור.
  12. את העוגיות הקרות לטבול באבקת סוכר, אני שמה אבקת סוכר בשקית ומנערת בה את העוגיות. כל פעם 5 עוגיות

עוגיות שוקולד מושלגות
אילו העוגיות למכורים לשוקולד. עוגיות שוקולדיות, מעט רכות במרכזן מטרפות בטעמן
הוספת קליפת תפוז תיתן טעם תפוזי נפלא

כ-30 עוגיות
המצרכים
225 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן
3 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
210 גרם (1.5 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
1כפית אבקת קפה נמס או לילדים תמצית וניל
לציפוי:
200 גרם אבקת סוכר
ההכנה

  1. ממיסים שוקולד במיקרו.
  2. מוסיפים שמן ומערבבים היטב לאיחוד.
  3. מוסיפים ביצים, אחת אחת תוך כדי טריפה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מערבבים ביחד קמח, סוכר, אבקת אפיה, מלח ונס קפה ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים עד לאיחוד.
  5. מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
  6. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  7. שופכים את אבקת הסוכר לקערית קטנה.
  8. מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3-4 ס"מ.
  9. מגלגלים את הכדורים באבקת סוכר עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים.
  10. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים של כ-5 ס"מ אחת מהשניה (העוגיות משתטחות מעט באפיה) ואופים כ-10-12 דקות.

* בכל העוגיות המושלגות יש להיזהר מיבוש על העוגיות להיות רכות מעט במרכז
תהנו

2 Comments

  1. דנדוש 50
    6 באפריל 2019 @ 10:03

    טלי,
    את ממש אנציקלופדיה למתכונים.
    אלופה אמיתית!
    כל פעם את מביאה מתכון חדש והמאגר לא נגמר כבר כמה שנים.
    מבחר כזה לא ראיתי מעולם.
    תודה על המתכונים האלה שהם גם קלים ומהירים.
    וברכות על היותך את – טובת לב וחרוצה ומוכנה תמיד לעזור ולתמוך בכל מי שלא יהיה.
    חג שמח
    דניאלה

    • טלי גרופית
      6 באפריל 2019 @ 15:22

      דניאלה . תודה רבה.
      בזכות קוראות וקוראים שכמוך
      יש לי את המוטיבציה להמשיך הלאה

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן