Skip to content

שתי סדרות חדשות מיקבי סגל לקראת הפסח: סידרת "אשכולות שלמים " וסידרת "התססה פראית"

סדרת "אשכולות שלמים" כוללת שני יינות חדשים – סירה ופינו נואר, בציר 2017 ,סדרת 'אשכולות שלמים' עושה שימוש בטכניקת עתיקת יומין. בסדרה זו שזרת האשכול לא מופרדת ממנו והענבים תוססים בשלמותם. כך נוצרו פעם היינות: בבציר ידני, ללא הפרדת השזרה וללא מעיכה של הענבים. טכניקה זו עדיין נפוצה אצל חלק מהיצרנים הקטנים והמסורתיים בבורגונדי ובעמק […]
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

סדרת "אשכולות שלמים" משלימה את השינוי בסדרות יקב סגל ומצטרפת ליינות של יקב סגל שנעשים במינימום התערבות, יין הדגל סגל Unfiltered (לא מסונן), 'Petit UF', וסדרת 'Free run'- כולן סדרות של התערבות מינימלית המביאות ביטוי טבעי ככל הניתן לחומר הגלם המקומי, או במילים אחרות- יין פראי. סדרת אשכולות שלמים החדשה כוללת שני יינות: סירה ופינו נואר, בתהליך התסיסה בסדרת 'אשכולות שלמים' הענב נשמר שלם, ללא מעיכה, והיין שנוצר בתסיסה כמעט ולא סופח מהחרצן טאנינים ומרירות. הסיבה נעוצה בכך שהחרצן נותר מוגן תחת קליפת הענב, והוא לא בא במגע ממושך עם האלכוהול. כתוצאה מכך, יינות אשכולות שלמים הינם לרוב מעודנים ובעלי טאנינים רכים ועגולים. במקביל, מבחינה ארומטית יינות אלה הינם פרחוניים, מתובלים ואלגנטיים.

סידרת "התססה פראית"(צילום:דן בר-דוב)
סדרת "אשכולות שלמים" (צילום:דן בר-דוב)

סירה, סדרת אשכולות שלמים, בציר 2017 , סירה 'אשכולות שלמים' מגיע מהרי יהודה, מכרם יחידני בעמק קטן בקרית ענבים. הכרם אינו מושקה והיבול הינו נמוך במיוחד באופן טבעי. הענבים נבצרו ידנית והוכנסו בשלמותם באמצעות מנוף הרמה למיכל תסיסה רחב. לאחר תסיסה של שבועיים עם השזרות וכאמור ללא כל הפרדה או מעיכה, נסחטו הענבים בעדינות והיין השלים את תסיסתו במיכל. היין התיישן לאחר מכן משך 15 חודשים בחביות צרפתיות מגילאים שונים וגדלים שונים, ובוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד.  מחיר מומלץ לצרכן: 110 ₪

רשמי טעימה: הסירה בעל גוף בינוני פלוס, נעים מאד לשתייה בעל ניחוח פרחוני, שזיפים שחורים,פלפל שחור ולבנדר

סירה סדרת אשכולות שלמים (צילום יח"צ)

פינו נואר, סדרת 'אשכולות שלמים', בציר 2017, פינו נואר 'אשכולות שלמים' מגיע מהרי יהודה, מכרם יחידני בבית נקופה בגובה של כ 800 מטרים. הכרם גדל על אדמת גיר עם מרבצי סלע ועם מעט מאד אדמה. התוצאה היא כרם מרוסן ובעל יבול טבעי נמוך. הענבים נבצרו ידנית והוכנסו בשלמותם באמצעות מנוף הרמה למיכל תסיסה רחב. לאחר תסיסה של כשלושה שבועות עם השזרות וכאמור ללא כל הפרדה או מעיכה, נסחטו הענבים בעדינות והיין השלים את תסיסתו במיכל. היין התיישן לאחר מכן במשך 15 חודשים בחביות צרפתיות מגילאים שונים, ובוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד.  מחיר מומלץ לצרכן: 110 ₪

רשמי טעימה: בעל גוף בינוני, עם ניחוח פירות יער שחורים, דובדבנים ואגוזים .נעים לשתייה.

פינו נואר סדרת אשכולות שלמים (צילום יחצ)

סדרת "התססה פראית" (אם כי יש לומר תסיסה פראית) עושה שימוש בטכניקת עשייה עתיקת יומין. בסדרה זו אין מוספים שמרים כלל, והתסיסה מתרחשת עם מינימום התערבות, כמו פעם, באמצעות שמרי הבר הפראיים. שמרי הבר נמצאים בכרם, על האשכול והקליפה, באוויר ובכל מקום למעשה. הם גם נמצאים ביקב מכיוון שאוכלוסיית השמרים תמצא גם במכלים, בחדר החביות ובכלל,  בסביבת היקב. שימוש בשמרי הבר יוצר יינות מגוונים ומורכבים, כאלה שהמנעד הארומטי שלהם רחב וייחודי מכיוון שהם מותססים בידי שמרים רבים ושונים, ואלה יוצרים ארומות שונות במהלך התסיסה. מרגע שהחלטנו לא להוסיף שמרים כלל, התסיסה תתרחש באמצעות שמרי בר שונים. אין לדעת למה לצפות למעט הידיעה האחת –  שהיין יהיה אחר ומרגש. שמרי הבר הם דינמיים ומשתנים תכופות. השונות הנהדרת הזו היא שגורמת לייננים מעת לעת לקחת צעד אחורה ופשוט לתת לטבע לעשות את שלו. גם סדרה זו מצטרפת ליינות של יקב סגל שנעשים במינימום התערבות סדרת "התססה פראית" כוללת שני יינות חדשים: שרדונה, בציר 2018 וקברנה סוביניון, בציר 2017.

שרדונה סדרת "התססה פראית", בציר 2018 מקור הענבים בכרם שרדונה יחידני ברמת דלתון שבגליל העליון, בגובה של כ- 800 מטרים. הענבים גדלים שם על אדמת טרה רוסה על גיר. הכרם יושב במדרון הר מאוורר במיוחד. ענבי השרדונה גדלים תחת עלווה גדולה במיוחד, מוצללים ממגע עם שמש ישירה. המטרה היא להגן על ארומת השרדונה ולשמר את רעננות הפרי הייחודית לענבים הגדלים באקלים קריר ובגובה רב, כזו המספקת ניחוחות פירות הדר ופרחים לבנים. לאחר סחיטה עדינה תסס היין בחבית עם שמרי הבר אותם נשאו הענבים מהכרם, כלומר ללא תוספת שמרים כלל. היין התיישן כחצי שנה בחביות צרפתיות, על שמריו, וללא תסיסה מאלולקטית בכדי לשמר את החמיצות הטבעית שלו. מחיר מומלץ לצרכן: 65 ₪

רשמי טעימה: מאד אהבתי את השרדונה הזה , ליין צבע בהיר עם מעט גוון ירקרק. באף נגיעת פריחת הדרים, אשכולית לבנה וארומות וניל. מרענן ובעל סיומת פירותית נעימה.

שרדונה מסדרת התססה פראית (צילום יחצ )

קברנה סוביניון סדרת "התססה פראי", בציר 2017, מקור ענבי קברנה סוביניון  בכרם בבית נקופה שבהרי ירושלים. זהו כרם גירני מאד, בעל אדמה עניה ומרסנת. הוא מאוורר במיוחד משום מיקומו: מעל כביש מספר אחד, על פרוזדור ירושלים בגובה של כ 800 מטרים, חשוף לרוחות ולבריזת הים התיכון. הענבים הותססו כאמור עם שמרי הבר אותם נשאו מהכרם, כלומר ללא תוספת שמרים כלל. היין תסס כשבועיים ואחר כך עברו הענבים סחיטה עדינה והיין המשיך להתיישנות במשך שנה בחביות צרפתיות. היין בוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד. מחיר מומלץ לצרכן: 65 ₪

רשמי טעימה: ליין צבע כהה מאד. באף פירות יער, פירות אדומים ותבלינים, כמו וניל וקפה. בעל גוף בינוני נעים לשתייה וסיומת פירותית וארוכה. אני אהבתי.

קברנה סובניון סדרת התססה פראית (צילום יחצ)

יקב סגל הוקם בשנת 1787 והינו אחד היקבים הוותיקים בישראל. יקב ישראלי, בעל מורשת ארוכת שנים והיסטוריה, המושתת על שורשיות וחיבור לטבע ולאדמה. על ערכים אלו בנויה שיטת העבודה וייצור היין של היקב עוד מימיו הראשונים של היקב. החל מהשלב הראשוני של גידול הגפנים, שבו היקב נותן כבוד לטרואר ובעיקר לענבים, ועד לשיטות הייצור של היין המבוססות על מינימום התערבות. שיטות עשייה אלו, הן שיטות עשייה מסורתיות וטבעיות המדגישות את טעמיו האמתיים של הענב ואת הקשת הארומטית שלו. החזון שלנו הוא לשמור על האותנטיות המקסימלית של הענב. הכי קרוב לטבע שניתן, או במילים אחרות- החזון שלנו הוא לייצר יינות פראיים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן