אוהבת את רעש נתוץ עלי הסיגר הקריספי בין השיניים והפה מתמלא במרקם רך ועדין של גבינות בטעמים מרעננים. כזהו המתכון של קפה גרג לפסטייה גבינות מושלמת
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן עבודה:כ15 דקות *זמן אפיה:כ20 דקות *מספר מנות:10 רולים כשתי מנות
*מומלץ להכפיל ואף לשלש כמויות
מצרכים למילוי
20 גרם שמן זית ( השתמשתי בכף אחת)
60 גרם בצל קצוץ (בצל בינוני )
50 גרם פטריות קצוצות ( כ3 פטריות קטנות)
50 גרם גבינת צ'דר
50 גרם פטה 5%
100 גרם מוצרלה וצהובה
20 גרם חמוציות (השתמשתי בכף אחת)
20 גרם פטרוזיליה ( כף אחת)
1 כפית שטוחה קינמון
1 כפית שטוחה כמון
1 כף סילאן
העטיפה
10 יחידות עלי סיגר
"דבק" עשוי מקמח ומים
ההכנה
- לטגן את הבצל והפטריות בשמן הזית
- לערבב בקערה את כל הרכיבים עם הבצל והפטריות המטוגנות,
- לקרר היטב את המילוי
- לחמם תנור ל-220 מעלות
- לשים 40 גרם (כף גדושה) מילוי על עלה סיגר בחלק הקרוב אליך לרוחב כל העלה עד 2 ס"מ מהקצה
- ולגלגל דחוס היטב ולהדביק עם דבק קמח/מים שנמרח בקצה העלה
- למרוח בשמן זית את הרולים, לפזר עליהם מעט סומסום
- להכניס את הרולים לתנור למשך כ15-20 דקות עד שמשחימים
לעיטור המנה
מומלץ לזלף טחינה/סילאן לפי הטעם
חג שמח וטעים