Skip to content

מנה קיצית: אסקבש דניס בויניגרט גזר סלט אנדיב

מתכון המשלב מגוון טעמים יחד הנרקמים למנה משובחת אסקבש דניס בוויניגרט גזר וסלט אנדיב, שעלים שלו מרירים ופריכים, משולב בצל אדום, גרגירי רימון , ומנצנצים ומיץ גזר מרוכז שהופך לרוטב מתקתק ורענן. פשוט חלום של טעמים ומרקמים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

בהזמנת הירקות קבלתי להכירות  עלי אנדיב, בעודי מתלבטת מה לעשות אם הירק המריר קבלתי במייל מתכון באדיבות רשת טיב טעם, מתכון של סבינה ולדמן המשלב מגוון טעמים יחד הנרקמים למנה משובחת סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס בוויניגרט גזר.
אסקבש הינו כבישה מהירה בתחמיץ חם, זוהי צורת הכנה מהמטבח הספרדי והיא מתאימה לטעמו העדין של פילה דניס. כאן שילבו את הדג לסלט שהוא חגיגה של מרקמים וצבעים: עלי אנדיב מרירים ופריכים, בצל אדום עוקצני, גרגירי רימון קראנצ’יים ומנצנצים ומיץ גזר מרוכז שהופך לרוטב מתקתק ורענן.

מצרכים לאסקבש דניס (6 מנות)

4 נתחי פילה דניס ללא העור, חתוכים
לרצועות ארוכות בעובי 2 ס”מ
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כוס חומץ בן יין לבן
1 שן שום מעוכה
2 עלי דפנה
1/4 כוס שמן זית
מצרכים לסלט
1 כוס מיץ גזר
4 אנדיב חתוכים לרבעים
2 חסה סלנובה חתוכה לרבעים
1 בצל סגול קטן פרוס לטבעות
20 עלי פטרוזיליה
4 כפות גדושות גרגירי רימון
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

הכנת האסקבש

  1. מניחים בקערה רצועות פילה דניס ומתבלים במלח ופלפל.
  2. מרתיחים בקלחת חומץ, שום, עלי דפנה ושמן זית
  3. יוצקים את הנוזל הרותח על רצועות הדניס
  4. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה לפחות ועד יומיים
  5. ככל שההשריה תהיה ארוכה יותר כך הדג יהיה כבוש יותר ועשיר יותר בטעם

הכנת ויניגרט גזר

  1. מביאים לרתיחה בקלחת מיץ גזר,
  2. מנמיכים את הלהבה ומצמצמים כ-10 דקות עד שנותרת רבע מהכמות המקורית.
  3. מצננים.

ההגשה

  1. מסדרים בצלחת הגשה גדולה אנדיב וחסה
  2. מניחים מעל את רצועות הדג הכבוש, פרוסות בצל, עלי פטרוזיליה וגרגירי רימון
  3. זלפים שמן זית ומיץ גזר מצומצם
  4. מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד
    צילום: חיים יוסף, סגנון: אוריה גבע
    צילום: חיים יוסף, סגנון: אוריה גבע
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן