לבשל אוכל יפני ביתי בקלות

בשורה לאוהבי האוכל היפני, מעתה ניתן להשיג מוצרים משובחים ישירות מיפן ולבשל אוכל יפני ביתי עשיר בטעמים האותנטיים ומסורתיים של כל בית יפני

לבשל אוכל יפני ביתי בקלות

בשורה לאוהבי האוכל היפני, מעתה ניתן להשיג מוצרים משובחים ישירות מיפן ולבשל אוכל יפני ביתי עשיר בטעמים האותנטיים ומסורתיים של כל בית יפני

השף אור גינסבורג ממסעדת סליאס(קרן אור ביוונית) אירח השבוע (יום ד') את השקת מוצרי מזון פרמיום יפניים של חברת Horaiya שמיבאת ימה וקדמה
חברת ימה וקדמה, יבואנית מוצרי מזון ואלכוהול ברמת פרמיום מיפן כבר 12 שנים הציגה את חומרי הגלם מסורתיים אותנטיים מהמטבח היפני, מוצרי חברת Horaiya מיוצרים במפעל משפחתי שמייצר קו מוצרים מצומצם ואיכותי מעל ל100 שנה. עד כה לא היה  ייבוא מסודר שלהם לארץ.  באירוע השקה פגשתי את הבעלים של המפעל, דור רביעי בעסק ואת מנהלת השיווק. וטעמתי מיסו לבן נפלא, עם שאריות קוג׳י שהם עדות לתהליך פירוק והתססה מבוקרים. שאיתו למדנו להכין מרק מעולה.
המוצרים שהושקו

נמה קוג'י

נמה קוג'י
נמה קוג'י

קוג'י משמש לעשיית אמאזקה, מלח-קוג'י, מיסו ביתי וחמוצים.
קיים מגוון רחב של מתכונים שניתן לעשות עם קוג'י.

סויה קוג'י
סויה קוג׳י – שילוב נהדר של מלט אורז מתוק ורוטב סויה מלוח.
מאלט האורז של הוראיה מותסס ומבושל ברוטב סויה. מלט האורז מופק בשיטה המסורתית אשר
הוטמעה חברה לפני יותר מ-100 שנים.

סויה קוג׳י
סויה קוג׳יקוגי סאן מיסו

תהליך התתססה מפתח טעם מורכב, מאומאמי למתוק, גורם למוצר זה להיות רב עצמה וייחודי. בהשוואה לרוטב סויה רגיל, הוא סמיך ומתוק יותר. הוא מתאים מושלם לטופו וסשימי.
מאלט האורז יכול להאכל כמו שהוא והוא גם טעים מעל אורז.

נאן דשי מיסו לבן Nen Densho Miso
מופק מפולי סויה  שהתבגרו ומאורז.
זהו מיסו מושלם עבור טעמים פיוז'ן ומטבחים יצירתיים.

קוגי סאן מיסו  Kojiyasan’s Miso
מיסו Kojiyasan עשוי מפולי סויה מקולפים, ומפיק צבע מוזהב חי.
מיסו זה מתאים למרק מיסו ירקות ולמרמלדות.

אמאזאקה
אמאזאקה הוא משקה יפני מסורתי, מתוק וללא אלכוהול. המשקה הוא  חלק ממשפחת המזון אשר עשויה מקוג'י. אמאזאקה יכול לשמש כקינוח, חטיף, ממתיק טבעי, אוכל לתינוקות, רוטב לסלט או שייק. זהו משקה מזין מאוד. הוא מכיל בתוכו ויטמין B1, B2, B6, חומצה פולית, סיבים דיאטתיים, אוליגוסאצ'אריד, ציאסטין, חומצת אמינו וגלוטמין. והשוס שהוא נחשב גם כתרופה להאנגאובר.
מחוץ ליפן, המשקה נמכר לרוב בחנויות אוכל טבעי ברחבי ארצות הברית ואירופה בתור משקה וממתיק טבעי

השף אור גינסבורג ממסעדת סליאס המתמחה באוכל יפני מסורתי שילב מוצרים אלה במנות שעליהם התענגנו

  • כיסוני מלפפון במילוי קרם פרש בייתי עם 100% יוזו, גרידת ליים ותפוז, תבלינים ופונזו יוזו.שהיו שינוי מרענן לכיסונים המוכרים ונטרפו
  • טטאקי ים תיכוני – טונה צרובה על קרם ארטישוק ירושלמי ,קרם חציל שחור , וטריאקי ציפורן וליים מסויה קוג'י.
  • דים סאם במילוי עוף וירקות שורש, על קציפת תירס מתוק ומיסו לבן.
  • עמדת סשימי וסושי ניו-סטייל פרונטלי עם טונה כחולה, טונה אלבקור ,וסלמון בתוספת , קו'ג'י סויה, מיסו חצילים, יוזו , יוזו קושו פיקנטי ופונזו הדרים.
  • פילה מוסר פרא על תבשיל עדשים שחורות וקוג'י סלסה ירוקה של עשבי טיבול ויוזו קושו ,סלטון אורוגולה ובמיה הודית עם ווינגרט יוזו ושמן בזיליקום.
  • פילה סלמון במרינדת מיסו אדום מתקתקה, על פירה וואסבי ,קרם גזר ודאשי וחיילים בקרמל מיסו הדרים.

קינחנו במנה מופלאה של פאני פורי ממולא קציפה אלוהית שתובלה ביוזו ואבקת פרחי סיגליות

פאני פורי של השף אור
פאני פורי של השף אור

אור גינסברג הגאון הגה את המנות  במסעדתו סלאס ביפו והשתמש במוצרי ימה ודקמה המופלאים שמיבאים מחברת horsya, כל מנה של השף אור גרינברג  היא יצירת אומנות קולינארית הן בטעם והן בעיצוב. ואכלתי מאכלים נפלאים וטעמתי קוקטיילים מופלאים וסאקי צלול ומלטף.
אני עוד אחזור למסעדת סליאס בשוק הפשפשים יפו. ממליצה גם לכם.

מרק מכדור מיסו

Misaki Tanida האחראית לפיתוח יחסי המסחר הבינלאומיים של חברת Horaiya, לימדה איך להכין כדורי מיסו, אשר במגע עם מים רותחים הופכים למרק מיסו.

המצרכים למרק מיסו
המצרכים למרק מיסו

אפשר להכין כמות גדולה של  כדורים ולשמור במקפיא עד חודש ימים

מצרכים (לכדור אחד. ניתן להכפיל לפני כמות הכדורים)

קורט אבקת דשי
מעט תרד קצוץ
מעט בצל ירוק קצוץ
מעט אצות וואקמה
מעט שומשום לבן
מעט שומשום שחור

הכנת כדור המיסו

  • לוקחים את כמות המיסו הדרושה לכדור ומערבבים עם הדשי.
  • יוצרים צורה של כדור ומגלגלים בתוספות (שומשום, תרד, בצל, וואקמה)
  • ניתן להשתמש בכדור באופן מיידי או להקפיא (עד חודש) ולהשתמש כשרוצים מרק.

הכנת המרק

  • שמים את הכדור בקערת מרק
  • שופכים 330 מ"ל מים רותחים.
  • מערבבים ומתמכרים לטעם נפלא של המרק


חשוב שתדעו 

את כל המוצרים ניתן לרכוש דרך האתר של חברת ימה וקדמה:
https://yamavakedma.co.il/
מתכונים נוספים עם מוצרי חברת הוריה ניתן למצוא באתר שלהם:
https://www.e-horaiya.com/en/recipes/index.html
לאתר מסעדת סליאס
https://selas.co.il/

השף אור גינסבורג ממסעדת סליאס(קרן אור ביוונית) אירח השבוע (יום ד') את השקת מוצרי מזון פרמיום יפניים של חברת Horaiya שמיבאת ימה וקדמה
חברת ימה וקדמה, יבואנית מוצרי מזון ואלכוהול ברמת פרמיום מיפן כבר 12 שנים הציגה את חומרי הגלם מסורתיים אותנטיים מהמטבח היפני, מוצרי חברת Horaiya מיוצרים במפעל משפחתי שמייצר קו מוצרים מצומצם ואיכותי מעל ל100 שנה. עד כה לא היה  ייבוא מסודר שלהם לארץ.  באירוע השקה פגשתי את הבעלים של המפעל, דור רביעי בעסק ואת מנהלת השיווק. וטעמתי מיסו לבן נפלא, עם שאריות קוג׳י שהם עדות לתהליך פירוק והתססה מבוקרים. שאיתו למדנו להכין מרק מעולה.
המוצרים שהושקו

נמה קוג'י

נמה קוג'י
נמה קוג'י

קוג'י משמש לעשיית אמאזקה, מלח-קוג'י, מיסו ביתי וחמוצים.
קיים מגוון רחב של מתכונים שניתן לעשות עם קוג'י.

סויה קוג'י
סויה קוג׳י – שילוב נהדר של מלט אורז מתוק ורוטב סויה מלוח.
מאלט האורז של הוראיה מותסס ומבושל ברוטב סויה. מלט האורז מופק בשיטה המסורתית אשר
הוטמעה חברה לפני יותר מ-100 שנים.

סויה קוג׳י
סויה קוג׳יקוגי סאן מיסו

תהליך התתססה מפתח טעם מורכב, מאומאמי למתוק, גורם למוצר זה להיות רב עצמה וייחודי. בהשוואה לרוטב סויה רגיל, הוא סמיך ומתוק יותר. הוא מתאים מושלם לטופו וסשימי.
מאלט האורז יכול להאכל כמו שהוא והוא גם טעים מעל אורז.

נאן דשי מיסו לבן Nen Densho Miso
מופק מפולי סויה  שהתבגרו ומאורז.
זהו מיסו מושלם עבור טעמים פיוז'ן ומטבחים יצירתיים.

קוגי סאן מיסו  Kojiyasan’s Miso
מיסו Kojiyasan עשוי מפולי סויה מקולפים, ומפיק צבע מוזהב חי.
מיסו זה מתאים למרק מיסו ירקות ולמרמלדות.

אמאזאקה
אמאזאקה הוא משקה יפני מסורתי, מתוק וללא אלכוהול. המשקה הוא  חלק ממשפחת המזון אשר עשויה מקוג'י. אמאזאקה יכול לשמש כקינוח, חטיף, ממתיק טבעי, אוכל לתינוקות, רוטב לסלט או שייק. זהו משקה מזין מאוד. הוא מכיל בתוכו ויטמין B1, B2, B6, חומצה פולית, סיבים דיאטתיים, אוליגוסאצ'אריד, ציאסטין, חומצת אמינו וגלוטמין. והשוס שהוא נחשב גם כתרופה להאנגאובר.
מחוץ ליפן, המשקה נמכר לרוב בחנויות אוכל טבעי ברחבי ארצות הברית ואירופה בתור משקה וממתיק טבעי

השף אור גינסבורג ממסעדת סליאס המתמחה באוכל יפני מסורתי שילב מוצרים אלה במנות שעליהם התענגנו

  • כיסוני מלפפון במילוי קרם פרש בייתי עם 100% יוזו, גרידת ליים ותפוז, תבלינים ופונזו יוזו.שהיו שינוי מרענן לכיסונים המוכרים ונטרפו
  • טטאקי ים תיכוני – טונה צרובה על קרם ארטישוק ירושלמי ,קרם חציל שחור , וטריאקי ציפורן וליים מסויה קוג'י.
  • דים סאם במילוי עוף וירקות שורש, על קציפת תירס מתוק ומיסו לבן.
  • עמדת סשימי וסושי ניו-סטייל פרונטלי עם טונה כחולה, טונה אלבקור ,וסלמון בתוספת , קו'ג'י סויה, מיסו חצילים, יוזו , יוזו קושו פיקנטי ופונזו הדרים.
  • פילה מוסר פרא על תבשיל עדשים שחורות וקוג'י סלסה ירוקה של עשבי טיבול ויוזו קושו ,סלטון אורוגולה ובמיה הודית עם ווינגרט יוזו ושמן בזיליקום.
  • פילה סלמון במרינדת מיסו אדום מתקתקה, על פירה וואסבי ,קרם גזר ודאשי וחיילים בקרמל מיסו הדרים.

קינחנו במנה מופלאה של פאני פורי ממולא קציפה אלוהית שתובלה ביוזו ואבקת פרחי סיגליות

פאני פורי של השף אור
פאני פורי של השף אור

אור גינסברג הגאון הגה את המנות  במסעדתו סלאס ביפו והשתמש במוצרי ימה ודקמה המופלאים שמיבאים מחברת horsya, כל מנה של השף אור גרינברג  היא יצירת אומנות קולינארית הן בטעם והן בעיצוב. ואכלתי מאכלים נפלאים וטעמתי קוקטיילים מופלאים וסאקי צלול ומלטף.
אני עוד אחזור למסעדת סליאס בשוק הפשפשים יפו. ממליצה גם לכם.

מרק מכדור מיסו

Misaki Tanida האחראית לפיתוח יחסי המסחר הבינלאומיים של חברת Horaiya, לימדה איך להכין כדורי מיסו, אשר במגע עם מים רותחים הופכים למרק מיסו.

המצרכים למרק מיסו
המצרכים למרק מיסו

אפשר להכין כמות גדולה של  כדורים ולשמור במקפיא עד חודש ימים

מצרכים (לכדור אחד. ניתן להכפיל לפני כמות הכדורים)

קורט אבקת דשי
מעט תרד קצוץ
מעט בצל ירוק קצוץ
מעט אצות וואקמה
מעט שומשום לבן
מעט שומשום שחור

הכנת כדור המיסו

  • לוקחים את כמות המיסו הדרושה לכדור ומערבבים עם הדשי.
  • יוצרים צורה של כדור ומגלגלים בתוספות (שומשום, תרד, בצל, וואקמה)
  • ניתן להשתמש בכדור באופן מיידי או להקפיא (עד חודש) ולהשתמש כשרוצים מרק.

הכנת המרק

  • שמים את הכדור בקערת מרק
  • שופכים 330 מ"ל מים רותחים.
  • מערבבים ומתמכרים לטעם נפלא של המרק


חשוב שתדעו 

את כל המוצרים ניתן לרכוש דרך האתר של חברת ימה וקדמה:
https://yamavakedma.co.il/
מתכונים נוספים עם מוצרי חברת הוריה ניתן למצוא באתר שלהם:
https://www.e-horaiya.com/en/recipes/index.html
לאתר מסעדת סליאס
https://selas.co.il/

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן