האפרסקים התרככו? איש לא נוגע בהם? הכינו עוגה עם אפרסקים והתענגו
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
עוגה מהירת הכנה, מערבבים הכל בקערה כדקה, יוצקים לתבנית מסדרים פרוסות אפרסקים , אופים ונהנים מעוגה מעולה
המצרכים
5-8אפרסקים רכים
3/4 1 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
2 ביצים
2 כפות פריגת לימונענע לערבב עם מעט מים(סהכ ½כוס)
½ כוס שמן
לפזור לפני האפיה
סוכר חום וקינמון
למריחה ביצאה מהתנור
2 כפות לימוןנענע או סירפ סוכר עם לימון
להגשה
גלידה וניל
ההכנה
- לבשל את האפרסקים במים עד רתיחה .
- כשרותח להוריד מהאש ולשפוך את המים
- לקלף את האפרסקים ולחתוך לשמניות
- לערבב בקערה את כל המצרכים היבשים להוסיף את יתר המצרכים ולערבב
- לצקת לתבנית ולישר
- לסדר את האפרסקים מעל
- לפזר על האפרסקים סוכר חום וקמצוץ קינמון
- לאפות ב180 מעלות כשעה
- ביצאה מהתנור למרוח לימונענע פריגת מופשר או סירופ סוכר
להגיש חמים עם גלידת וניל
אותה הגברת בשינוי האדרת
- ניתן להחליף את האפרסקים במשמש, שזיפים, תאנים כל פרי ללחוד או כולם יחד, אין צורך להרתיח פירות אלה
- בתערובת העוגה ניתן להשתמש בחלב במקום המיץ