סלק- פצצת טעמים, צבע ובריאות

הסלק ירק סגול, טעמו מתקתק, ניתן להכינו מבושל או טרי, יתרונותיו הבריאותיים רבים, אבל הלכלוך שנוצר בקילופו וחתוכו מרתיע רבים , אך נמנעים מכך? בהמשך

סלק- פצצת טעמים, צבע ובריאות

הסלק ירק סגול, טעמו מתקתק, ניתן להכינו מבושל או טרי, יתרונותיו הבריאותיים רבים, אבל הלכלוך שנוצר בקילופו וחתוכו מרתיע רבים , אך נמנעים מכך? בהמשך

הסלק ירק סגלגל שמעשיר את השולחן בצבע אבל גם מועיל מאד לבריאותנו. מנה אחת של סלק נותנת אנרגיה רבה ומפחיתה את לחץ הדם. אכילה לאורך זמן של סלק טובה לחיזוק מערכת חיסונית, התפתחות דלקות והפחתה במשקל.

 יתרונותיו הבריאותיים של סלק

  • עשיר בברזל
  • טוב לאנמיה
  • מסייע בהפחתת משקל מסייע
  • מסייע בהפחתת כולסטרול
  • מסייע בהורדת לחץ דם גבוה
  • מסייע בניקוי רעלים
  • מסייע בניקוי עורקים וכלי דם
  • מסייע בטיפול בעצירות
  • משקם ומנקה את הכבד
  • טוב לתפקודי המוח
  • אנטי דלקתי

קבלו שלושה מתכונים קוצרי מחמאות האחת של קרפצ'יו סלק ותפוח עץ
והשניה של חמיצת סלק קרה (בורשט) מהמטבח המזרח אירופי, וסלט סלק מהסלק שנשאר מהמרק

קרפצ'יו סלק ותפוח עץ
שילוב משגע של פרוסות סלק דקיקות, מתקתקות תפוח עץ חמצמץ. אגב הקרפצ'יו יכול להיות מתאבן (מזט), מנת פתיחה או תוספת מעולה למנה עיקרית.

המצרכים

2 סלק אדום בינוני מבושל, מקולף ופרוס לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה
לסלט
2 תפוחי עץ ירוקים
2 גבעולי סלרי אמריקאי, קצוצים דק
חופן אגוזי מלך קצוצים
לרוטב
3 כפות לימון
1 כף בלסמי
2 כפיות סירופ אגבה/מייפל
3 כפות שמן זית
מעט מלח ופלפל גרוס
ההכנה

  1. מערבבים את חומרי הרוטב קערה
  2. חותכים את התפוחים לרצועות דקות.
  3. מעבירים לקערה ומערבבים עם הסלרי מחצית מהאגוזים והרוטב
  4. מניחים את פרוסות הסלק על צלחת הגשה במעגלים
  5. מברישים את הפרוסות במעט מרוטב שהצטבר בתחתית קערת סלט התפוחים
  6. מפזרים מעט מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס
  7. עורמים במרכז הצלחת ערמה מהסלט ומגישים מיד

מרק בורשט קר
בתור ילדה בקיץ צנצנת בורשט שכנה במקרר דרך קבע כמשקה קר, אבל בארוחות זה הוגש עם שמנת, תפוח אדמה, חצי ביצה קשה ומעט מלפפון טרי

מצרכים
5-6 סלקים בינוניים
2 חלמונים
3-5 כפות סוכר חום/ סטיביה
½-¼ כוס מיץ לימון
להגשה
תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם במים קלופים ופרוסים
ביצים קשות
מלפפון פרוס בקליפתו
1 כף שמנת חמוצה
ההכנה

  1. לקלף את הסלקים לחתוך לחצאים ולשים בסיר(מומלץ סיר לחץ)
  2. להוסיף מים עד כיסוי הסלקים לבשל עד רכות (כ – 30 דקות בסיר לחץ .
  3. להוציא את הסלק מהסיר ולקרר מספר דקות
  4. לשים בבלנדר מחצית מהסלק, לרסק עם מעט מהציר שבו בושלו (ממחצית השנייה של הסלק אני מכינה סלט סלק מתכון בהמשך)
  5. להוסיף לבלנדר 2 חלמונים ולערבב עד קבלת מסה אחידה
  6. להחזיר לסיר שבו יתרת הציר סלק
  7. להרתיח תוך בחישה
  8. לתבל בסוכר, מיץ לימון, מלח
  9. לבשל כ 10 דקות לטעום ולשפר תיבול. הטעם צריך להיות חמוץ מתוק
  10. מוגש קר מאד

ההגשה
למזוג לצלחת מהמרק הקר, להניח בצלחת פרוסת מלפפון, חצי תפוח אדמה וחצי ביצה קשה, וכף גדושה שמנת..נהוג לאכול עם פרוסות צנון שחור, בארץ קשה להשיגו.
את הבורשט בקיץ אנו גם שותים ללא שמנת כמשקה מרענן ומרווה.

סלט סלק ובצל
מהסלק שנותר מהבורשט אני מכינה סלט טעים

ההכנה
סלק חתוך לקוביות
1 בצל קצוץ
תיבול
מיץ לימון בנדיבות מלח ופלפל שחור (יש המוספים מעט סוכר)
לערבב ולהניח לספיגת טעמים לפחות שעתיים. למחרת טעים יותר
נ.ב. לסלט זה יש המוספים תפוח עץ גרנד חתוך לקוביות

*טליטיפ
כשאני עובדת עם סלק אני מניחה את קרש החיתוך בתוך שתי שקיות ניילון או מצפה את משטח העבודה בשקית ניילון עבה. כך נמנע צביעת משטח העבודה מהמיץ הסגול/ בורדו של הסלק. לאחר השימוש אוספת את השקית לפח.

הסלק ירק סגלגל שמעשיר את השולחן בצבע אבל גם מועיל מאד לבריאותנו. מנה אחת של סלק נותנת אנרגיה רבה ומפחיתה את לחץ הדם. אכילה לאורך זמן של סלק טובה לחיזוק מערכת חיסונית, התפתחות דלקות והפחתה במשקל.

 יתרונותיו הבריאותיים של סלק

  • עשיר בברזל
  • טוב לאנמיה
  • מסייע בהפחתת משקל מסייע
  • מסייע בהפחתת כולסטרול
  • מסייע בהורדת לחץ דם גבוה
  • מסייע בניקוי רעלים
  • מסייע בניקוי עורקים וכלי דם
  • מסייע בטיפול בעצירות
  • משקם ומנקה את הכבד
  • טוב לתפקודי המוח
  • אנטי דלקתי

קבלו שלושה מתכונים קוצרי מחמאות האחת של קרפצ'יו סלק ותפוח עץ
והשניה של חמיצת סלק קרה (בורשט) מהמטבח המזרח אירופי, וסלט סלק מהסלק שנשאר מהמרק

קרפצ'יו סלק ותפוח עץ
שילוב משגע של פרוסות סלק דקיקות, מתקתקות תפוח עץ חמצמץ. אגב הקרפצ'יו יכול להיות מתאבן (מזט), מנת פתיחה או תוספת מעולה למנה עיקרית.

המצרכים

2 סלק אדום בינוני מבושל, מקולף ופרוס לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה
לסלט
2 תפוחי עץ ירוקים
2 גבעולי סלרי אמריקאי, קצוצים דק
חופן אגוזי מלך קצוצים
לרוטב
3 כפות לימון
1 כף בלסמי
2 כפיות סירופ אגבה/מייפל
3 כפות שמן זית
מעט מלח ופלפל גרוס
ההכנה

  1. מערבבים את חומרי הרוטב קערה
  2. חותכים את התפוחים לרצועות דקות.
  3. מעבירים לקערה ומערבבים עם הסלרי מחצית מהאגוזים והרוטב
  4. מניחים את פרוסות הסלק על צלחת הגשה במעגלים
  5. מברישים את הפרוסות במעט מרוטב שהצטבר בתחתית קערת סלט התפוחים
  6. מפזרים מעט מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס
  7. עורמים במרכז הצלחת ערמה מהסלט ומגישים מיד

מרק בורשט קר
בתור ילדה בקיץ צנצנת בורשט שכנה במקרר דרך קבע כמשקה קר, אבל בארוחות זה הוגש עם שמנת, תפוח אדמה, חצי ביצה קשה ומעט מלפפון טרי

מצרכים
5-6 סלקים בינוניים
2 חלמונים
3-5 כפות סוכר חום/ סטיביה
½-¼ כוס מיץ לימון
להגשה
תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם במים קלופים ופרוסים
ביצים קשות
מלפפון פרוס בקליפתו
1 כף שמנת חמוצה
ההכנה

  1. לקלף את הסלקים לחתוך לחצאים ולשים בסיר(מומלץ סיר לחץ)
  2. להוסיף מים עד כיסוי הסלקים לבשל עד רכות (כ – 30 דקות בסיר לחץ .
  3. להוציא את הסלק מהסיר ולקרר מספר דקות
  4. לשים בבלנדר מחצית מהסלק, לרסק עם מעט מהציר שבו בושלו (ממחצית השנייה של הסלק אני מכינה סלט סלק מתכון בהמשך)
  5. להוסיף לבלנדר 2 חלמונים ולערבב עד קבלת מסה אחידה
  6. להחזיר לסיר שבו יתרת הציר סלק
  7. להרתיח תוך בחישה
  8. לתבל בסוכר, מיץ לימון, מלח
  9. לבשל כ 10 דקות לטעום ולשפר תיבול. הטעם צריך להיות חמוץ מתוק
  10. מוגש קר מאד

ההגשה
למזוג לצלחת מהמרק הקר, להניח בצלחת פרוסת מלפפון, חצי תפוח אדמה וחצי ביצה קשה, וכף גדושה שמנת..נהוג לאכול עם פרוסות צנון שחור, בארץ קשה להשיגו.
את הבורשט בקיץ אנו גם שותים ללא שמנת כמשקה מרענן ומרווה.

סלט סלק ובצל
מהסלק שנותר מהבורשט אני מכינה סלט טעים

ההכנה
סלק חתוך לקוביות
1 בצל קצוץ
תיבול
מיץ לימון בנדיבות מלח ופלפל שחור (יש המוספים מעט סוכר)
לערבב ולהניח לספיגת טעמים לפחות שעתיים. למחרת טעים יותר
נ.ב. לסלט זה יש המוספים תפוח עץ גרנד חתוך לקוביות

*טליטיפ
כשאני עובדת עם סלק אני מניחה את קרש החיתוך בתוך שתי שקיות ניילון או מצפה את משטח העבודה בשקית ניילון עבה. כך נמנע צביעת משטח העבודה מהמיץ הסגול/ בורדו של הסלק. לאחר השימוש אוספת את השקית לפח.

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן