לחם כוסמין מקמחים מלאים

מתכון קל שתמיד מצליח ללחם הנאפה בבית מקמח כוסמין וקמח מלא, בריא וקל הכנה

לחם כוסמין מקמחים מלאים

מתכון קל שתמיד מצליח ללחם הנאפה בבית מקמח כוסמין וקמח מלא, בריא וקל הכנה

צילום: טלי גרופית
צילום: טלי גרופית

המצרכים

לחם כוסמין מלא (צילום: טלי גרופית)
לחם כוסמין מלא (צילום: טלי גרופית)

2 כוסות קמח כוסמי מלא
½1 כוס קמח מלא ניתן להחליף לקמח לחם
1 כף שמרים
1 כף סוכר חום
1כף גלוטן
1 כף משפר אפיה
2 כפות טחינה גולמית מלאה או שמן קוקוס
½1-1 כוסות מים
1 כפית מלח

ההכנה

  1. בקערת המיקסר עם וו הלישה מערבבים יחדיו את כל המצריכים היבשים למעט המלח
  2. מוספים טחינה ומערבבים
  3. בזילוף מוספים כוס מים ומעבדים 2 דקות במהירות בינונית
  4. לאט לאט ולפי הצורך מוספים עוד חצי עד כוס מים מעבדים 2 דקות
  5. מוספים מלח, ולשים על הבצק להיות דביק מעט
  6. לשים חמש דקות ומניחים לנוח חמש דקות ,שוב לשים חמש דקות ומנוחה של חמש דקות,
  7. מזליפים מעט (1כפית לערך) שמן זית ולשים חמש דקות, מתקבל בצק אלסטי מעט דביק
  8. מעברים לקערה משומנת בשמן זית מגלגלים את הבצק בשמן הזית

    הבצק לאחר התפחה (צילום: טלי גרופית)
    הבצק לאחר התפחה (צילום: טלי גרופית)
  9. מכסים ומתפיחים כשעתיים, הבצק משליש את ניפחו
  10. מחממים תנור עם אבן שמוט או תבנית הפוכה כשבתחתית התנור שמים כלי עם חצי כוס מים
  11. מעברים את הבצק לנייר אפיה מקומח מוצאים אויר מהבצק ומותחים אותו למלבן בעובי כ2 ס"מ
  12. מגלגלים את הבצק ומעצבים לכיכר לחם עגול או אובלי מקמחים מעט את הכיכר, מכסים ומתפיחים 20 דקות מעבירים את הלחם עם נייר האפייה לקרש ייעודי או תבנית הפוכה
  13. ומניחים על אבן השמוט /או תבנית הפוכה  מחוממת עם נייר האפייהמנמיכים את חום התנור ל180 מעלות, אופים כ30-40 דקות
  14. הלחם מוכן כאשר בנקישה על התחתית ישמע צליל חלול מוצאים את הלחם מתנור ומניחים על רשת

טליטיפ

  • לחם מוצאים מהתנור ומניחים על רשת.
  • אם רוצים קראסט פריך מכסים את הלחם ביציאה מהתנור
  • במידה ומעדיפים לחם רך גם במעטפת מורחים מעט שמן זית ומכסים
  • יש להמתין עד שהלחם קר לפני פריסתו
    מרוחים בשמן ומקררים על רשת (טלי גרופית)
    מרוחים בשמן ומקררים על רשת (טלי גרופית)

    עוד מתכונים מבלוג שלי "אוכל וזנזוני מוח" תמצאו פה
    להצטרפות לקבוצת הפייסבוק שלי לחצו 

צילום: טלי גרופית
צילום: טלי גרופית

המצרכים

לחם כוסמין מלא (צילום: טלי גרופית)
לחם כוסמין מלא (צילום: טלי גרופית)

2 כוסות קמח כוסמי מלא
½1 כוס קמח מלא ניתן להחליף לקמח לחם
1 כף שמרים
1 כף סוכר חום
1כף גלוטן
1 כף משפר אפיה
2 כפות טחינה גולמית מלאה או שמן קוקוס
½1-1 כוסות מים
1 כפית מלח

ההכנה

  1. בקערת המיקסר עם וו הלישה מערבבים יחדיו את כל המצריכים היבשים למעט המלח
  2. מוספים טחינה ומערבבים
  3. בזילוף מוספים כוס מים ומעבדים 2 דקות במהירות בינונית
  4. לאט לאט ולפי הצורך מוספים עוד חצי עד כוס מים מעבדים 2 דקות
  5. מוספים מלח, ולשים על הבצק להיות דביק מעט
  6. לשים חמש דקות ומניחים לנוח חמש דקות ,שוב לשים חמש דקות ומנוחה של חמש דקות,
  7. מזליפים מעט (1כפית לערך) שמן זית ולשים חמש דקות, מתקבל בצק אלסטי מעט דביק
  8. מעברים לקערה משומנת בשמן זית מגלגלים את הבצק בשמן הזית

    הבצק לאחר התפחה (צילום: טלי גרופית)
    הבצק לאחר התפחה (צילום: טלי גרופית)
  9. מכסים ומתפיחים כשעתיים, הבצק משליש את ניפחו
  10. מחממים תנור עם אבן שמוט או תבנית הפוכה כשבתחתית התנור שמים כלי עם חצי כוס מים
  11. מעברים את הבצק לנייר אפיה מקומח מוצאים אויר מהבצק ומותחים אותו למלבן בעובי כ2 ס"מ
  12. מגלגלים את הבצק ומעצבים לכיכר לחם עגול או אובלי מקמחים מעט את הכיכר, מכסים ומתפיחים 20 דקות מעבירים את הלחם עם נייר האפייה לקרש ייעודי או תבנית הפוכה
  13. ומניחים על אבן השמוט /או תבנית הפוכה  מחוממת עם נייר האפייהמנמיכים את חום התנור ל180 מעלות, אופים כ30-40 דקות
  14. הלחם מוכן כאשר בנקישה על התחתית ישמע צליל חלול מוצאים את הלחם מתנור ומניחים על רשת

טליטיפ

  • לחם מוצאים מהתנור ומניחים על רשת.
  • אם רוצים קראסט פריך מכסים את הלחם ביציאה מהתנור
  • במידה ומעדיפים לחם רך גם במעטפת מורחים מעט שמן זית ומכסים
  • יש להמתין עד שהלחם קר לפני פריסתו
    מרוחים בשמן ומקררים על רשת (טלי גרופית)
    מרוחים בשמן ומקררים על רשת (טלי גרופית)

    עוד מתכונים מבלוג שלי "אוכל וזנזוני מוח" תמצאו פה
    להצטרפות לקבוצת הפייסבוק שלי לחצו 

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן