שניצל דג אפוי מנצח

רשת קפה ביגה והשף הרשת ליאור חייניץ פרסמו מתכון לשניצל דג קוד, מנה שנקראה נפלא. ואני החלטתי להכינו כמתכון מופחת קלוריות

Print Friendly

אביא תחילה את המתכון של השף הרשת ביגה ליאור חייניץ
שניצל דג קוד עם רוטב פלפלים

מנת שניצל קוד של רשת ביגה (צילום דן פרץ)

מנת שניצל קוד של רשת ביגה (צילום דן פרץ)

המצרכים
פילה קוד במשקל 100 ג'
100 ג' קורנפלור (שתי כפות)
50 ג' קמח (כף אחת)
1 חלמון
קורט מלח
מים/סודה לערבוב
פירורי פנקו לציפוי
שמן לטיגון עמוק

רוטב:
2 כפות שמן קנולה
100 ג' קוביות פלפלים (רצוי צבעוני)
150 ג' צילי מתוק (3 כפות)
כף מיץ לימון
קובית חמאה (30 ג')
30 ג' כוסברה (חופן קטן)
30 ג' בצל ירוק קצוץ (חופן קטן)
40 מ"ל מים (כף אחת)
2 פרוסות לימון דקות
מלח ופלפל שחור גרוס לתיבול

הכנת הדג

  1. בקערה לערבב היטב את הקורנפלור, קמח, מים/סודה, וחלמון לבלילת טמפורה סמיכה.
  2. לצפות היטב את הדג עם הבלילה. יש לוודא שהדג עטוף בשכבה דקה של טמפורה.
  3. לאחר מכן לצפות בפירורי פנקו את הדג ולטגן עד שמזהיב.

הכנת הרוטב

  1. מחממים מחבת ושמים מעט שמן קנולה
  2. מוסיפים את הפלפלים וצורבים קלות
  3. לתבל עם מלח ופלפל
  4. מוסיפים את הצ'ילי המתוק, מיץ לימון, מים, חמאה, ופרוסות הלימון
  5. להביא לרתיחה ולאחד את הרוטב
  6. להוסיף את הכוסברה והבצל ירוק ולהוריד את המחבת מהאש

להגשה:
רצוי להגיש עם אורז לבן או פירה, על התוספת את הדג ובקערית את הרוטב.

עד כאן מתכון השף המתכון שלי  דומה אבל שיניתי מעט במסגרת הפחתת קלוריות.
חלק מהדגים טגנתי בשמן וחלק אפיתי בסיר טיגון ללא שמן, בשני המקרים יצא קריספי כאשר בטיגון הצבע זהוב יותר
ברוטב הפחתי שומן והכנתי עם יותר פלפליםוהוספתי פטריות שישמש כמנת ירק לצד הדג

דג מטוגן בשמן (צילום: טלי גרופית)

דג מטוגן בשמן (צילום: טלי גרופית)

המצרכים
4 פילטים דג מוסר ים/ מושט
לטמפורה הדג
3 כפות קורנפלור
3 כפות קמח כוסמין
1 חלבון
כרבע עד חצי כוס מים
פירורי לחם מוזהבים
לרוטב פלפלים ופטריות
1/2 כוס פלפל אדום חתוך לקוביות
1/2 כוס פלפל כתום חתוך לקוביות
1/2 כוס פלפל צהוב חתוך לקוביות
1-½ פלפל חריף קצוץ (אופציוני)
כ100 גרם פטריות פרוס
1 כפית שמן קנולה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף מיץ לימון
2 פרוסות לימון
1 כפית חמאה
¼ כוס מים
½ כוס כוסברה קצוצה ( ניתן להחליף לשמיר או פטרוזיליה)
½כוס עירית קצוצה
½ כפית פלפל שחור גרוס
כ-¼-½ מלח ים אטלנטי
פירה תפוחי אדמה מופחת שומן
כ5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
4 שיני שום
½ כפית מלח
50 גרם חמאה (החלפתי ל2 כפות מיוקל)
הכנת המנה מתחילה מבישול תפוחי אדמה והכנת הרוטב
בישול הפירה

  1. לשים בסיר את תפוחי האדמה והשום
  2. ממלאים מים עד מחצית מגובה תפוחי האדמה. מביאים לרתיחה
  3. מכסים  ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה עד רכות תפוחי האדמה.
  4. מסננים ומועכים במועך יעודי
  5. מוספים מיונז ומעט פלפל לבן ועם מטריפה מאחדים את המיונז עם הפירה עד הטמעה מלאה

במקביל מכינים את רוטב הפלפלים והפטריות

  1. לחמם את השמן ולהוסיף את הפלפלים לתבל במלח ופלפל לצרוב את הפלפלים עד רכות
  2. להוסיף פטריות לבחוש
  3. להוסיף את הצ'ילי המתוק, מיץ לימון, מים, חמאה, ופרוסות הלימון והמים
  4. להביא לרתיחה ולהוסיף את הירק לשפר טעמים ולהוריד מהאש

עד כאן ניתן להכין מראש את הדג צריך להכין לפני ההגשה
הכנת הדג

  1. מערבבים את חומרי הטמפורה למעט פירורי הלחם  מוספים מים עד קבלת מרקם של טחינה
  2. מיבשים את הדג  ומצפים בטמפורה
  3. מצפים בפירורי לחם
  4. ניתן לטגן בשמן חצי עמוק או להכין בסיר טיגון ללא שמן

הכנה בסיר טיגון

דג מטוגן בסיר טיגון ללא שמן

דג מטוגן בסיר טיגון ללא שמן (צילום: טלי גרופית)

  1. לחמם את הסיר 3 דקות בחום מקסימלי(200 מעלות)
  2. להניח על הרשת את הדג
  3. להוריד את חום הסיר ל180 מעלות ולטגן בסיר במשך 5 דקות
  4. להפוך את הדג ולאפות 1-2 דקות לפי מידת הצלייה אהובה
צילום: טלי גרופית

צילום: טלי גרופית

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.