מנהג הוא לאכול תפוח בראש השנה התפוח הוא עגול וטעמו מתוק, לכן הפך לאחד מסמלי החג. לשולחן החג מביאה שתי מנות של תפוחי עץ שיהיו חגיגה של טעמים ויופי להנאת כולם
מנהג הוא לאכול תפוח בראש השנה התפוח הוא עגול וטעמו מתוק, לכן הפך לאחד מסמלי החג. לשולחן החג מביאה שתי מנות של תפוחי עץ שיהיו חגיגה של טעמים ויופי להנאת כולם
מנהג הוא לאכול תפוח בראש השנה התפוח הוא עגול וטעמו מתוק, לכן הפך לאחד מסמלי החג. לשולחן החג מביאה שתי מנות של תפוחי עץ שיהיו חגיגה של טעמים ויופי להנאת כולם
מנהג הוא לאכול תפוח בראש השנה התפוח הוא עגול וטעמו מתוק, לכן הפך לסמל החג .
"תפוח אחד ביום מרחיק את הרופא מלהגיע עד הלום"
תפוחים הם אומנם לא "מזון על" והם לא יחוללו עבורכם נס פרטי, אבל הם מאוד טעימים, ומאוד בריאים.
יתרונותיו של התפוח
תפוח עץ ממולא בבשר
מנה עשירה בטעמים של תפוח עץ חמוץ מתוק בשילוב בשר פיקנטי ברוטב חמוץ מתוק
הכנת תפוחי העץ
7 תפוחי עץ פינק לידיי/ גרנד סמיט
קוטמים לתפוחי העץ את הראשים ושומרים. מוציאים את תוכן התפוחים בעזרת תפוחון, שמים את התפוחים והראשים בקערה עם מים מלח ולימון.
את תוכן שהוציאנו מהתפוח מפרידים מהגרעינים ומקצצים דק ושומרים בצד,
המצרכים למלית
400 גרם בשר טחון
1 כפית שמן
שאריות התפוח ששמרנו בצד
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
1 כף ממרח צוף (ממרח דבש, שומשום וצוף קוקוס)
½כוס ציר מרק
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
קמצוץ צ'לי גרוס
2 ביצים
מצרכים לרוטב
½ כף קורנפלור
½ כוס ציר מרק עוף
2 כפות דבש פסגות של צוף
1 כוס יין אדום חצי יבש
קמצוץ צ'לי גרוס
2 גזרים חותכים לרצועות דקות בעזרת קולפן תפוחי אדמה
2 קוביות שוקולד מריר לפחות 60%
ההכנה
מגשים חם כמנה ראשונה או כמנה עיקרית על מצע אורז
תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים
חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, יחד עם והשפית ג'קי אזולאי, מגישים לרגל ראש השנה מנה חגיגית ומיוחדת של תפוחי עץ ממולאים בשקדים ואגוזים, בשילוב טחינה גולמית. מנת קינוח נפלאה במילוי מתוק וקראנצ'י
מצרכים (ל-7 מנות):
7 תפוחי עץ
1 ליטר מים
1/2 כוס סוכר
1 מקל קינמון
1 כפית קינמון
מצרכים למלית
½ כוס שקדים קצוצים
½ כוס אגוזי מלך קצוצים
½ כוס צימוקים
½ כוס סוכר
½ כפית קינמון
1 כף סילאן
5 כפות טחינה גולמית
ההכנה
מנהג הוא לאכול תפוח בראש השנה התפוח הוא עגול וטעמו מתוק, לכן הפך לסמל החג .
"תפוח אחד ביום מרחיק את הרופא מלהגיע עד הלום"
תפוחים הם אומנם לא "מזון על" והם לא יחוללו עבורכם נס פרטי, אבל הם מאוד טעימים, ומאוד בריאים.
יתרונותיו של התפוח
תפוח עץ ממולא בבשר
מנה עשירה בטעמים של תפוח עץ חמוץ מתוק בשילוב בשר פיקנטי ברוטב חמוץ מתוק
הכנת תפוחי העץ
7 תפוחי עץ פינק לידיי/ גרנד סמיט
קוטמים לתפוחי העץ את הראשים ושומרים. מוציאים את תוכן התפוחים בעזרת תפוחון, שמים את התפוחים והראשים בקערה עם מים מלח ולימון.
את תוכן שהוציאנו מהתפוח מפרידים מהגרעינים ומקצצים דק ושומרים בצד,
המצרכים למלית
400 גרם בשר טחון
1 כפית שמן
שאריות התפוח ששמרנו בצד
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
1 כף ממרח צוף (ממרח דבש, שומשום וצוף קוקוס)
½כוס ציר מרק
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
קמצוץ צ'לי גרוס
2 ביצים
מצרכים לרוטב
½ כף קורנפלור
½ כוס ציר מרק עוף
2 כפות דבש פסגות של צוף
1 כוס יין אדום חצי יבש
קמצוץ צ'לי גרוס
2 גזרים חותכים לרצועות דקות בעזרת קולפן תפוחי אדמה
2 קוביות שוקולד מריר לפחות 60%
ההכנה
מגשים חם כמנה ראשונה או כמנה עיקרית על מצע אורז
תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים
חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, יחד עם והשפית ג'קי אזולאי, מגישים לרגל ראש השנה מנה חגיגית ומיוחדת של תפוחי עץ ממולאים בשקדים ואגוזים, בשילוב טחינה גולמית. מנת קינוח נפלאה במילוי מתוק וקראנצ'י
מצרכים (ל-7 מנות):
7 תפוחי עץ
1 ליטר מים
1/2 כוס סוכר
1 מקל קינמון
1 כפית קינמון
מצרכים למלית
½ כוס שקדים קצוצים
½ כוס אגוזי מלך קצוצים
½ כוס צימוקים
½ כוס סוכר
½ כפית קינמון
1 כף סילאן
5 כפות טחינה גולמית
ההכנה