לקראת חג ראש השנה רשת בתי הקפה ביגה משיקה, מגוון טעמים של עוגות דבש כמו: עוגה ללא גלוטן, עקיצת הדבורה ועוגת דבש קלאסית, וחולקת מתכון חגיגי לעוגת דבש ותפוחים, העוגה העשירה, רכה ונימוחה בפה ומשלבת שניים מסמלי החג הבולטים – תפוח ודבש.
עוגת דבש ותפוחים בחושה
מצרכים
60 גר' סוכר לבן
60 גר' סוכר חום
150 גר שמן סויה
150 גר' דבש
2 ביצים
1 וחצי כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
½ כפית קינמון
½ כפית סודה לשתייה
קורט מלח
קורט ציפורן
½ כוס תה
גרידת תפוז מחצי תפוז
4 תפוחים מקולפים( גרנד) חתוכים לקוביות
ההכנה
יש להכניס את כל המרכיבים לתוך קערה עמוקה, ולערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק, ולשפוך לתוך תבנית עגולה , להכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך 30 ל 35 דקות.
*רשת מלונות רימונים, מתכבדת להגיש לכבוד ראש השנה תשע"ט וחגי תשרי את מתכון עוגת הדבש קרמבל תפוחים של הרשת, אותו יצר והגה השף הרשתי – שף ניסים (יעקב) לוי.
עוגה בחושה דבש קרמבל תפוחים
המצרכים
½ כוס דבש
½ כוס סוכר
½ כוס תה חזק שעשוי מ-2 תיונים לפחות
1/3 כוס שמן
3 ביצים
¼1 כוס קמח תופח
½ כפית קקאו כהה
קמצוץ סודה לשתייה
גרידה מקליפת לימון אחד,
קינמון, ציפורן
50 גרם קוביות תפוחים (השתמשתי בתפוח אחד מקולף)
ההכנה
- מערבבים במערבל דבש, שמן, סוכר, תה.
- מוסיפים את הביצים.
- מערבלים ומוספים את החומרים היבשים.
- יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק.
- מערבבים את קוביות התפוחים עם מעט קמח מעורב בסוכר חום.
- מפזרים מעל תערובת העוגה את קוביות התפוחים המעורבבות במעט קמח וסוכר חום.
אפייה
אופים ב-160 מעלות כ-45 דקות, עד שהעוגה משחימה מעט וקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו.
שיהיה חג שמח ומתוק כדבש!