מתוקים בריאים: מאפינס שוקולד וסלק

מאפינס שוקולד רכים ועסיסים עם תוספת מפתיעה

מתוקים בריאים: מאפינס שוקולד וסלק

מאפינס שוקולד רכים ועסיסים עם תוספת מפתיעה

אני תמיד מחפשת דרך להוסיף ירקות לתפריט והפעם הכינותי מאפינס שוקולד עסיסי עם תוספת סלק איש מהטועמים לא ניחש שיש סלק במאפינס, אבל כולם שבחו את הטעם.
המתכון באדיבות חברת כרמית ועדי דב (צילומים: גלי איתן)

צילום: גלי איתן
צילום: גלי איתן

מצרכים:

375 גר׳ סלק מקולף ומגורר (הכי קל במעבד מזון)
270 גר׳ קמח תופח
35 גר׳ אבקת קקאו
200 גר׳ סוכר חום כהה
3 ביצים בטמפרטורת חדר
150 גר׳ חמאה
150 גר שוקולד אגו מריר מעולה 60% מוצקי קקאו

ההכנה:

  1. בקערה לערבב את הקמח, הקקאו והסוכר.
  2. להוסיף את הסלק המגורר, הביצים והחמאה המומסת. מערבבים היטב.
  3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים עד להמסה מלאה ומוסיפים אותו לקערה עם שאר המצרכים המעורבבים.
  4. לאחד למסה אחידה  בערבוב קצר
  5. מוזגים את התערובת לתבניות מאפינס ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.
  6. אופים כ 25 דקות או עד שמוכן (לנעוץ קיסם ושיצא יבש).

תהנו

אני תמיד מחפשת דרך להוסיף ירקות לתפריט והפעם הכינותי מאפינס שוקולד עסיסי עם תוספת סלק איש מהטועמים לא ניחש שיש סלק במאפינס, אבל כולם שבחו את הטעם.
המתכון באדיבות חברת כרמית ועדי דב (צילומים: גלי איתן)

צילום: גלי איתן
צילום: גלי איתן

מצרכים:

375 גר׳ סלק מקולף ומגורר (הכי קל במעבד מזון)
270 גר׳ קמח תופח
35 גר׳ אבקת קקאו
200 גר׳ סוכר חום כהה
3 ביצים בטמפרטורת חדר
150 גר׳ חמאה
150 גר שוקולד אגו מריר מעולה 60% מוצקי קקאו

ההכנה:

  1. בקערה לערבב את הקמח, הקקאו והסוכר.
  2. להוסיף את הסלק המגורר, הביצים והחמאה המומסת. מערבבים היטב.
  3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים עד להמסה מלאה ומוסיפים אותו לקערה עם שאר המצרכים המעורבבים.
  4. לאחד למסה אחידה  בערבוב קצר
  5. מוזגים את התערובת לתבניות מאפינס ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.
  6. אופים כ 25 דקות או עד שמוכן (לנעוץ קיסם ושיצא יבש).

תהנו

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן