חצילים פריכים במלית עדשים ואגוזים

פרוסות חציל קריספיות במלית מענגת של עדשים ואגוזים קרנצ'יים, עשבי תיבול וטחינה. מצופה בציפוי קרספי שמתפצח בשמחה בפה

חצילים פריכים במלית עדשים ואגוזים

פרוסות חציל קריספיות במלית מענגת של עדשים ואגוזים קרנצ'יים, עשבי תיבול וטחינה. מצופה בציפוי קרספי שמתפצח בשמחה בפה

מנה נפלאה שהוכנה עבור טבעונים שהקרניבורים חסלו

צילום: טלי גרופית
צילום: טלי גרופית

המצרכים
2 חצילים חצילים פרוסים לפרוסות בעובי כ2 ס"מ .
בכל פרוסה ליצור כיס

המלית
1 בצל קטן
2 קוביות שום כתוש דורות(לחלופין 2-4 שני שום כתושות)
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה /פטרוזליה זעתר וכו')
1 כף ממרח לימון כבוש (לחלופין מיץ וגרדת לימון)
1כף אריסה או כפית סחוג
2 כוסות עדשים שחורות מבושלות
1כוס אגוזי פקאן
1-2 כפות טחינה אחוה משומשום מלא
מלח, פלפל לפי הטעם

הטמפורה
1 כוס קמח כוסמין /לבן
3/4 כוס סודה
2 כפות צ'ילי מתוק/חריף
1 כף סויה
1 כוס פרורי לחם זהובים

הכנת המלית

  1. במעבד מזון לקצוץ, בצל, שום, עשבי תיבול, ממרח לימון, אריסה, לקרם חלק
  2. להוסיף מחצית מהעדשים ואת האגוזים בפולסים לטחון מעט
  3. להעביר לקערה ולהוסיף את העדשים לתבל במלח ופלפל
  4. להוסיף מעט מים לאיחוד המרכבים

הכנת הטמפורה
לערבב בקערה את מרכיבי הטמפורה (למעט פירורי הלחם ) בקערה
להניח בקערה נוספת את פירורי הלחם

מילוי וטיגון החצילים

  1. ליבש את החצילים הפרוסים וממולחים בעזרת מגבת נייר
  2. למלא בין הפרוסות חופן מהמלית
  3. לטבול בטמפורה ולאחר מכן בפירורי לחם
  4. לטגן בשמן חצי עמוק עד הזהבהההגשה
    מומלץ להגיש עם טחינה, סלט ירקות וסלסה עגבניות

    בתאבון (צילום: טלי גרופית)
    בתאבון (צילום: טלי גרופית)

* לעוד מתכונים שלי תמצאו בבלוג האוכל 'אוכל וזנזוני מוח'
http://taly60.blogspot.co.il/

מנה נפלאה שהוכנה עבור טבעונים שהקרניבורים חסלו

צילום: טלי גרופית
צילום: טלי גרופית

המצרכים
2 חצילים חצילים פרוסים לפרוסות בעובי כ2 ס"מ .
בכל פרוסה ליצור כיס

המלית
1 בצל קטן
2 קוביות שום כתוש דורות(לחלופין 2-4 שני שום כתושות)
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה /פטרוזליה זעתר וכו')
1 כף ממרח לימון כבוש (לחלופין מיץ וגרדת לימון)
1כף אריסה או כפית סחוג
2 כוסות עדשים שחורות מבושלות
1כוס אגוזי פקאן
1-2 כפות טחינה אחוה משומשום מלא
מלח, פלפל לפי הטעם

הטמפורה
1 כוס קמח כוסמין /לבן
3/4 כוס סודה
2 כפות צ'ילי מתוק/חריף
1 כף סויה
1 כוס פרורי לחם זהובים

הכנת המלית

  1. במעבד מזון לקצוץ, בצל, שום, עשבי תיבול, ממרח לימון, אריסה, לקרם חלק
  2. להוסיף מחצית מהעדשים ואת האגוזים בפולסים לטחון מעט
  3. להעביר לקערה ולהוסיף את העדשים לתבל במלח ופלפל
  4. להוסיף מעט מים לאיחוד המרכבים

הכנת הטמפורה
לערבב בקערה את מרכיבי הטמפורה (למעט פירורי הלחם ) בקערה
להניח בקערה נוספת את פירורי הלחם

מילוי וטיגון החצילים

  1. ליבש את החצילים הפרוסים וממולחים בעזרת מגבת נייר
  2. למלא בין הפרוסות חופן מהמלית
  3. לטבול בטמפורה ולאחר מכן בפירורי לחם
  4. לטגן בשמן חצי עמוק עד הזהבהההגשה
    מומלץ להגיש עם טחינה, סלט ירקות וסלסה עגבניות

    בתאבון (צילום: טלי גרופית)
    בתאבון (צילום: טלי גרופית)

* לעוד מתכונים שלי תמצאו בבלוג האוכל 'אוכל וזנזוני מוח'
http://taly60.blogspot.co.il/

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן