פרוסות חציל קריספיות במלית מענגת של עדשים ואגוזים קרנצ'יים, עשבי תיבול וטחינה. מצופה בציפוי קרספי שמתפצח בשמחה בפה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
מנה נפלאה שהוכנה עבור טבעונים שהקרניבורים חסלו
המצרכים
2 חצילים חצילים פרוסים לפרוסות בעובי כ2 ס"מ .
בכל פרוסה ליצור כיס
המלית
1 בצל קטן
2 קוביות שום כתוש דורות(לחלופין 2-4 שני שום כתושות)
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה /פטרוזליה זעתר וכו')
1 כף ממרח לימון כבוש (לחלופין מיץ וגרדת לימון)
1כף אריסה או כפית סחוג
2 כוסות עדשים שחורות מבושלות
1כוס אגוזי פקאן
1-2 כפות טחינה אחוה משומשום מלא
מלח, פלפל לפי הטעם
הטמפורה
1 כוס קמח כוסמין /לבן
3/4 כוס סודה
2 כפות צ'ילי מתוק/חריף
1 כף סויה
1 כוס פרורי לחם זהובים
הכנת המלית
- במעבד מזון לקצוץ, בצל, שום, עשבי תיבול, ממרח לימון, אריסה, לקרם חלק
- להוסיף מחצית מהעדשים ואת האגוזים בפולסים לטחון מעט
- להעביר לקערה ולהוסיף את העדשים לתבל במלח ופלפל
- להוסיף מעט מים לאיחוד המרכבים
הכנת הטמפורה
לערבב בקערה את מרכיבי הטמפורה (למעט פירורי הלחם ) בקערה
להניח בקערה נוספת את פירורי הלחם
מילוי וטיגון החצילים
- ליבש את החצילים הפרוסים וממולחים בעזרת מגבת נייר
- למלא בין הפרוסות חופן מהמלית
- לטבול בטמפורה ולאחר מכן בפירורי לחם
- לטגן בשמן חצי עמוק עד הזהבהההגשה
מומלץ להגיש עם טחינה, סלט ירקות וסלסה עגבניות
* לעוד מתכונים שלי תמצאו בבלוג האוכל 'אוכל וזנזוני מוח'
http://taly60.blogspot.co.il/