ארוחה שלמה עם טחינה

הטחינה משלבת סגולות בריאותיות וטעם נהדר ויכולת לספוג טעמים בקלות בין אם זה טעם חמוץ חריף או מתוק . ולכן ניתן לשלב אותה בארוחות רבות. הפעם ארוחה שלמה עם טחינה

ארוחה שלמה עם טחינה

הטחינה משלבת סגולות בריאותיות וטעם נהדר ויכולת לספוג טעמים בקלות בין אם זה טעם חמוץ חריף או מתוק . ולכן ניתן לשלב אותה בארוחות רבות. הפעם ארוחה שלמה עם טחינה

אני לא צריכה חגיגה מיוחדת כדי להכתיר את הטחינה כמלכת המטבח. היא ראויה לתואר בזכות סגולות בריאותיות, טעמה הדומיננטי לצד יכולת לשלב בה טעמים כמו חמוץ, מתוק וחריף.
והפעם ארוחה שלמה עם טחינה . אני אוהבת להשתמש בטחינה של חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל

למנה ראשונה סינייה כרובית

צילום: טלי איציק
צילום: טלי איציק

המצרכים
כרובית לבנה גדולה מופרדת לפרחים גדולים
1 כוס טחינה גולמית של אחוה
2כוסות מים.
½ כוס מיץ לימון.
1כפית מלח.
½ כפית פלפל שחור.
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כפות שמן זית
ההכנה

  1. לחמם תנור ל180 מעלות
  2. מצפים את הכרובית בשמן זיתומפזרים מעט מלח
  3. אופים את הכרובית עד הזהבה

מכינים טחינה

  1. מערבבים את הטחינה עם מים, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור בקערה עד שנוצר רוטב רך.
  2. מטגנים את הבצל ומטגנים עד שקיפותמוסיפים את הרוטב לבצל המטוגן
  3. משאירים אותו על האש עד לרתיחה

הרכבת הסינייה

  1. מסדרים בתבנית את פרחי הכרובית האפויים
  2. יוצקים בצורה שווה את הרוטב על הכרובית
  3. אופים את הכרובית והטחינה כ 30 דקות

מקשטים את המנה בפטרוזיליה / בצל ירוק ובצנוברים מטוגנים.
מגישים עם פיתות וסלט עגבניות

מנה עיקרית: סלט קינואה אדומה עם קבביס וטחינה

צילום: נופר בגנים
צילום: נופר בגנים

ממטבחה של כוהנת הבישול הביתי, ג'קי אזולאי, מנה מזינה וטעימה במיוחד של סלט קינואה עם קבביס וטחינה. סלט נהדר, עשיר בטעמים שיכול לשמש כמנה עיקרית בארוחת צהרים או כמנת אירוח בארוחת ערב
מצרכים:
1 חבילת קבביס עם שומן טלה

לסלט
1 כוס קינואה אדומה שבושלה במי מלח לפי הוראות היצרן
כ-20 עגבניות שרי צבעוניות
צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי בצל סגול
צרור כוסברה
10 זיתי קלמטה
2 צנוניות פרוסות דק
חופן נבטים
חופן אגוזי מלך
¼ כוס שמן זית (הסתפקתי בכף )
מיץ מלימון שלם
קורט מלח, פלפל וסומאק

לרוטב הטחינה
½ כוס טחינה גולמית אחוה
1 כף גדושה לימון כבוש( לחלופין מיץ לימון וגרדת לימון)
¼-½ כוס מים
כ-¼ כפית מלח
אופן ההכנה:

  1. צולים את הקבביס על פלנצ'ה כ-5 דקות מכל צד.
  2. קערת סלט שמים כוס קינואה אדומה מבושלת.
  3. חותכים דק את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים לקערה מעל הקינואה

להכנת הטחינה:
במעבד מזון טוחנים חצי כוס טחינה גולמית, כף גדושה של לימון כבוש, חצי כוס מים ומלח

לקינוח: עוגיות טחינה טבעוניות
עוגיות מהירות הכנה נימוחות, מצופות בשומשום, הממלאות את הפה במגוון טעמים מאלפים, שכל טעימה מהן היא עונג צרוף. ממליצה להכין מראש כמות כפולה

צילום: טלי גרופית
צילום: טלי גרופית

המצרכים
1 כוס טחינה סילאן של אחוה
½ כוס שמן
¼ כוס סוכר חום בהיר(דמררה)
½2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתייה
קערה עם 100 גר שומשום

ההכנה

  1. לחמם את התנור ל180 מעלות
  2. לערבב לפי הסדר
  3. לרפד תבנית בנייר אפייה
  4. לכדרר לכדורים קטנים
  5. לצפות בשומשום ע"י גלגול בקערת השומשוםולהניח על תבנית
  6. בעזרת מזלג ליצור דוגמה ולשטח מעט
  7. לפזר שומשום/ אגוזים/שקדים/שוקולד צ'יפס
  8. לאפות במשך כ-15 דקות.

להוציא מהתנור ולתת לעוגיות להתייצב. אין לגעת עד שמתקרר לחלוטין!

אני מאוהבת בטחינה . ומה איתכם?
אילו מאכלים אתם מכינים עם טחינה?
רוצים לקרוא עוד על
טחינה -הלו היא הקוויאר של המזרח התיכון

 

אני לא צריכה חגיגה מיוחדת כדי להכתיר את הטחינה כמלכת המטבח. היא ראויה לתואר בזכות סגולות בריאותיות, טעמה הדומיננטי לצד יכולת לשלב בה טעמים כמו חמוץ, מתוק וחריף.
והפעם ארוחה שלמה עם טחינה . אני אוהבת להשתמש בטחינה של חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל

למנה ראשונה סינייה כרובית

צילום: טלי איציק
צילום: טלי איציק

המצרכים
כרובית לבנה גדולה מופרדת לפרחים גדולים
1 כוס טחינה גולמית של אחוה
2כוסות מים.
½ כוס מיץ לימון.
1כפית מלח.
½ כפית פלפל שחור.
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כפות שמן זית
ההכנה

  1. לחמם תנור ל180 מעלות
  2. מצפים את הכרובית בשמן זיתומפזרים מעט מלח
  3. אופים את הכרובית עד הזהבה

מכינים טחינה

  1. מערבבים את הטחינה עם מים, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור בקערה עד שנוצר רוטב רך.
  2. מטגנים את הבצל ומטגנים עד שקיפותמוסיפים את הרוטב לבצל המטוגן
  3. משאירים אותו על האש עד לרתיחה

הרכבת הסינייה

  1. מסדרים בתבנית את פרחי הכרובית האפויים
  2. יוצקים בצורה שווה את הרוטב על הכרובית
  3. אופים את הכרובית והטחינה כ 30 דקות

מקשטים את המנה בפטרוזיליה / בצל ירוק ובצנוברים מטוגנים.
מגישים עם פיתות וסלט עגבניות

מנה עיקרית: סלט קינואה אדומה עם קבביס וטחינה

צילום: נופר בגנים
צילום: נופר בגנים

ממטבחה של כוהנת הבישול הביתי, ג'קי אזולאי, מנה מזינה וטעימה במיוחד של סלט קינואה עם קבביס וטחינה. סלט נהדר, עשיר בטעמים שיכול לשמש כמנה עיקרית בארוחת צהרים או כמנת אירוח בארוחת ערב
מצרכים:
1 חבילת קבביס עם שומן טלה

לסלט
1 כוס קינואה אדומה שבושלה במי מלח לפי הוראות היצרן
כ-20 עגבניות שרי צבעוניות
צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי בצל סגול
צרור כוסברה
10 זיתי קלמטה
2 צנוניות פרוסות דק
חופן נבטים
חופן אגוזי מלך
¼ כוס שמן זית (הסתפקתי בכף )
מיץ מלימון שלם
קורט מלח, פלפל וסומאק

לרוטב הטחינה
½ כוס טחינה גולמית אחוה
1 כף גדושה לימון כבוש( לחלופין מיץ לימון וגרדת לימון)
¼-½ כוס מים
כ-¼ כפית מלח
אופן ההכנה:

  1. צולים את הקבביס על פלנצ'ה כ-5 דקות מכל צד.
  2. קערת סלט שמים כוס קינואה אדומה מבושלת.
  3. חותכים דק את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים לקערה מעל הקינואה

להכנת הטחינה:
במעבד מזון טוחנים חצי כוס טחינה גולמית, כף גדושה של לימון כבוש, חצי כוס מים ומלח

לקינוח: עוגיות טחינה טבעוניות
עוגיות מהירות הכנה נימוחות, מצופות בשומשום, הממלאות את הפה במגוון טעמים מאלפים, שכל טעימה מהן היא עונג צרוף. ממליצה להכין מראש כמות כפולה

צילום: טלי גרופית
צילום: טלי גרופית

המצרכים
1 כוס טחינה סילאן של אחוה
½ כוס שמן
¼ כוס סוכר חום בהיר(דמררה)
½2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתייה
קערה עם 100 גר שומשום

ההכנה

  1. לחמם את התנור ל180 מעלות
  2. לערבב לפי הסדר
  3. לרפד תבנית בנייר אפייה
  4. לכדרר לכדורים קטנים
  5. לצפות בשומשום ע"י גלגול בקערת השומשוםולהניח על תבנית
  6. בעזרת מזלג ליצור דוגמה ולשטח מעט
  7. לפזר שומשום/ אגוזים/שקדים/שוקולד צ'יפס
  8. לאפות במשך כ-15 דקות.

להוציא מהתנור ולתת לעוגיות להתייצב. אין לגעת עד שמתקרר לחלוטין!

אני מאוהבת בטחינה . ומה איתכם?
אילו מאכלים אתם מכינים עם טחינה?
רוצים לקרוא עוד על
טחינה -הלו היא הקוויאר של המזרח התיכון

 

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן