Skip to content

אנטריקוט שלא הכרתם

שתי מנות קוצרות מחמאות, קלות הכנה ולא שגרתיות של סטייק במעטה קריספי, והשניה קוביות אנטריקוט ברוטב מהמזרח
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

פרוסות אנטריקוט מצופת אגוזים המשמשים כציפוי פריך לאנטריקוט השומר על עסיסיות ומבושל ביין אדום ומוגש עם פירה רך ועשיר בטעמים

צילום: טלי גרופית
צילום: טלי גרופית

המצרכים
2 נתחי אנטריקוט מיושן (היה לי נתח אחד של 700 גרם חולק לשניים)
40 גרם אגוזי מלך
40 גר אגוזי לוז
3 כפות פירורי לחם זהובים
6 בצלים קטנים קלופים
3 שני שום קלופות וחצויות לאורכם
1 ענף תימין/ בזיליקום
חצי פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 כוס יין אדום
2 כפות שמן זית
1 כפית שום גבישי
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
מלח

ההכנה

  1. מערבבים בצלחת שטוחה את האגוזים פירורי הלחם , מלח, פלפל שחור ושום גבישי
  2. מהדקים היטב את האומצות לתערובת האגוזים באופן שיצפו בתערובת היטב
  3. יוצקים שמן למחבת שתכיל את האומצות
  4. מוספים לשמן את הצ'ילי והבצל שום תימין ובצלצלים
  5. מחממים על אש קטנה עד השחמה קלה של השום.
  6. מוספים את האומצות ומגברים לאש גבוה ביותר , משחמים את האומצות דקה עד שתיים בכל צד.
  7. יוצקים את היין ומבשלים עד צמצום היין הופכים את האומצות פעם אחת בתוך הרוטב

מגשים עם פירה נימוח

צילום: טלי גרופית
צילום: טלי גרופית

הפירה
פירה רך ונמוח מעושר בחמאה וחלב רותח
המצרכים
600 גרם תפוחי אדמה
3/4 כוס חלב (לחלופין שמנת מתוקה פרווה או חלב סויה)
50 גרם חמאה/ מחמאה
מלח

הכנה

  1. לקלף ולחתוך לקוביות להניח בסיר לשתוף היטב .
  2. לסנן ולהוסיף מים עד מחצית מגובה תפוחי אדמה. להוסיף מלח.
  3. להרתיח ולהנמיך את האש לבשל מכוסה עד שתפוחי האדמה רכים.
  4. לסנן היטב, למעוך במועך למחית חלקה ,
  5. לחמם את המחית כ-3 דקות ליבוש המחית במקביל מרתיחים את החלב
  6. חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות.
  7. על אש נמוכה מוסיפים לסיר עם המחית את קוביות החמאה ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
  8. מכבים את האש ומוסיפים בכמויות קטנות את החלב ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מחית אחידה ועדינה.
  9. לקבלת מרקם קטפתי אני נוהגת להקציף בעדינות בעזרת מטרפה ידנית כ-2-3 דקות. (לא במיקסר!!!)

ארוחה מהירת הכנה של סטייק סנטה או אנטרקוט עם קוביות תפוחי אדמה ופטריות
קוביות אנטריקוט ברוטב

צילום: טלי גרופית
צילום: טלי גרופית

המצרכים
400 גר סינטה חתוך לקוביות.
4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים בקליפתם
2 קוביות ג'ינג'ר של דורות
4 קוביות בצל מטוגן
2 קוביות כרכום של דרות
מלח פלפל שחור לפי הטעם
½-¼ כוס מים
שמן
הכנה

  1. לקחת מחבת מתאימה שתכיל גם את תפוחי האדמה, והאנטרקוט
  2. לרסס בספרי שמן את תחתית המחבת ולחמם
  3. להוסיף גינגר וקוביות התבלינים
  4. לצרוב בשמן החם את נתחי הבשר
  5. להוסיף את תפוחי האדמה ורבע כוס מים ולערבב.
  6. להוסיף תבלינים ולערבב.
  7. לכסות את המחבת ולבשל על אש נמוכה בערך חצי שעה לאחר הרתיחה
  8. במידה וחסר נוזלים ניתן להוסיף מעט מים.
    צילום: טלי גרופית
    צילום: טלי גרופית

     בתאבון לכם

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן