עוגה לשבת: טירמיסו וופל אגו

טרימסו חלומי עם ופל אגו, קל הכנה וקוצר מחמאות

עוגה לשבת: טירמיסו וופל אגו

טרימסו חלומי עם ופל אגו, קל הכנה וקוצר מחמאות

להכין טרימיסו בקלות עם טוסט של החלפת הבישקוטים בופל אגו, לכאורה מתכון ארוך אבל אם תפעלו לפי המתכון תגלו שלקרוא את המתכון לוקח יותר זמן מלהכין.
המתכון באדיבות חברת כרמית

צילום: גלי איתן
צילום: גלי איתן

מצרכים: ( לתבנית אינגליש אחת)

קערה עם כ-500 מ״ל אספרסו או קפה נמס במים חמים
מעט ליקר קפה לפי הטעם

צילום: גלי איתן
צילום: גלי איתן

4 אריזות וופל אגו
4 חלמוני ביצה
70 גר׳ סוכר
קורט מלח
1 כף יין מרסלה
500 גר׳ מסקרפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה
אבקת קקאו לקישוט

 ההכנה

  1. מערבבים מעט ליקר קפה שאוהבים (קלואה לדוגמא) עם האספרסו, ומניחים בצד.
  2. מרתיחים מים בסיר בינוני.
  3. בקערת מיקסר מניחים את חלמוני הביצה, הסוכר והמלח וטורפים מעל לסיר עם המים הרותחים עד ש הסוכר נמס למגע האצבע. מעבירים למיקסר עם וו הקצפה ומעבדים.
  4. מוסיפים את המרסלה וממשיכים לטרוף.
  5. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים לעבד על מהירות איטית-בינונית עד שהמסות מתאחדות לקרם.
  6. מוסיפים לאט את השמנת המתוקה, שמעט משחררת את הקרם אבל מעבדים עוד כמה דקות כדי שהוא לא יהיה נוזלי מידי. כשהקרם מתחיל להתייצב מוציאים מהמיקסר.

הרכבה בתבנית אינגליש

  1. מסדרים ניילון נצמד בתוך התבנית, כך שנוכל להוציא את הסמיפרדו בקלות מהתבנית לאחר שקפא.
  2. טובלים וופל אגו לכמה שניות בקפה שהתקרר, מנערים היטב ומניחים בתחתית התבנית.
  3. מסדרים כך שכבה שלמה של וופלים.
  4. מוזגים מעל השכבה, שכבה של קרם.
  5. חוזרים שנית על הפעולה ומסדרים שכבה שנייה של וופלים טבולים בקפה.
  6. מעליהם שכבה של קרם עד סוף התבנית.
  7. עוטפים בניילון נצמד ומקררים.

אופצייות להגשה

  • מוציאים מקירור, בוזקים אבקת אפייה, פורסים ומגישים.
  • מקפיאים. מוציאים מהמקפיא והופכים על צלחת הגשה. מסירים את הניילון הנצמד, בוזקים אבקת קקאו, פורסים ומגישים לאחר 10-20 דקות בטמפ׳ חדר.

להכין טרימיסו בקלות עם טוסט של החלפת הבישקוטים בופל אגו, לכאורה מתכון ארוך אבל אם תפעלו לפי המתכון תגלו שלקרוא את המתכון לוקח יותר זמן מלהכין.
המתכון באדיבות חברת כרמית

צילום: גלי איתן
צילום: גלי איתן

מצרכים: ( לתבנית אינגליש אחת)

קערה עם כ-500 מ״ל אספרסו או קפה נמס במים חמים
מעט ליקר קפה לפי הטעם

צילום: גלי איתן
צילום: גלי איתן

4 אריזות וופל אגו
4 חלמוני ביצה
70 גר׳ סוכר
קורט מלח
1 כף יין מרסלה
500 גר׳ מסקרפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה
אבקת קקאו לקישוט

 ההכנה

  1. מערבבים מעט ליקר קפה שאוהבים (קלואה לדוגמא) עם האספרסו, ומניחים בצד.
  2. מרתיחים מים בסיר בינוני.
  3. בקערת מיקסר מניחים את חלמוני הביצה, הסוכר והמלח וטורפים מעל לסיר עם המים הרותחים עד ש הסוכר נמס למגע האצבע. מעבירים למיקסר עם וו הקצפה ומעבדים.
  4. מוסיפים את המרסלה וממשיכים לטרוף.
  5. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים לעבד על מהירות איטית-בינונית עד שהמסות מתאחדות לקרם.
  6. מוסיפים לאט את השמנת המתוקה, שמעט משחררת את הקרם אבל מעבדים עוד כמה דקות כדי שהוא לא יהיה נוזלי מידי. כשהקרם מתחיל להתייצב מוציאים מהמיקסר.

הרכבה בתבנית אינגליש

  1. מסדרים ניילון נצמד בתוך התבנית, כך שנוכל להוציא את הסמיפרדו בקלות מהתבנית לאחר שקפא.
  2. טובלים וופל אגו לכמה שניות בקפה שהתקרר, מנערים היטב ומניחים בתחתית התבנית.
  3. מסדרים כך שכבה שלמה של וופלים.
  4. מוזגים מעל השכבה, שכבה של קרם.
  5. חוזרים שנית על הפעולה ומסדרים שכבה שנייה של וופלים טבולים בקפה.
  6. מעליהם שכבה של קרם עד סוף התבנית.
  7. עוטפים בניילון נצמד ומקררים.

אופצייות להגשה

  • מוציאים מקירור, בוזקים אבקת אפייה, פורסים ומגישים.
  • מקפיאים. מוציאים מהמקפיא והופכים על צלחת הגשה. מסירים את הניילון הנצמד, בוזקים אבקת קקאו, פורסים ומגישים לאחר 10-20 דקות בטמפ׳ חדר.

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן