Skip to content

מקלובה טבעונית קצרת הכנה

מקלובה בנוסח מקוצר, מושלמת ומרשימה יפה כמו עוגה ומפוארת. עלי היא אהובה כשהיא צמחונית עם חצילים נימוחים, קישואים בשרניים וכתר של תפוחי אדמה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מתכון מדהים  שתמיד מצליח שונה וקל ממתכוני מקלובה אחרים. ממליצה להכפיל ואף לשלש כמויות.
לרב אני מרכיבה את המנה בקערת מרק כמנה אישית מרשימה
המתכון באדיבות רשת ביגה

מצרכים לאורז ( מנה זוגית)

צילום: רשת ביגה
צילום: רשת ביגה

1 בצל לבן קצוץ גס.
¼ כוס שמן קנולה.
1 כפית שטוחה מלח.
1כפית שטוחה בהרט.
קורט כורכום.
קורט סומק.
קורט קינמון.
½ ק"ג אורז בסמטי (כ2.5 כוסות).
2 כפות שקדים קלויים .
800 מ"ל מים (כארבע כוסות)

הכנה

  1. מטגנים את הבצל בשמן חם מאד.
  2. מוסיפים את האורז והתבלינים ומחממים את האורז תוך כדי ערבוב עד תערובת אחידה ורותחת. מוסיפים את הנוזלים והשקדים ומביאים לרתיחה.
  3. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 18 דקות
  4. מורדים מהאש ומשאירים 5 דקות ללא בישול
  5. פותחים את הכיסוי ובעזרת מזלג מפרידים את האורז

מצרכים להכנת רטטוי

מחממים מראש תנור ל-250 מעלות.
1 פלפל אדום חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ קוביות.
2 זוקיני חתוכים לקוביות של 1.5 ס"מ.
1 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ.
1 חציל מקולף חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ.
¼ כוס גרם שמן זית.
1 כפית מלח גס.
קורט פלפל שחור גרוס .
כף תימין קצוץ .

 הכנת הרטטוי:
מערבבים את כל המוצרים בקערה ומניחים על מגש אפייה אופים למשך 15 דקות בתנור .

מצרכים לתפו"א:
2תפו"א מקולפים חתוכים דק.

הכנת צ'יפס תפו"א
במחבת מטוגנים את רצועות תפוחי האדמה עד להזהבה.

הרכבת המנה

  1. עוטפים קערת 22-24 ס"מ עם תחתית שטוחה בניילון נצמד.
  2. על התחתית מניחים את התפו"א המטוגן בצורת שבלול מהמרכז.
  3. מעל התפוחי אדמה שמים אורז עד שליש מגובהה של התבנית,
  4. מעל מניחים את הירקות הצרובים ומשטחים לגובהה אחיד.
  5. מעל הירקות מוסיפים אורז עד קצה התבנית ומהדקים קלות.
  6. מכסים עם צלחת שטוחה או מגש שטוח והופכים.
  7. מסירים את התבנית והניילון הנצמד בעדינות.

המלצות הגשה

  • יוגורט מתובל בסומק, שום ומיץ לימון, ולקשט במעט עלים רעננים.
  • יוגורט מתובל בשום ונענע/שמיר ולקשט בנבטים או עלים ירוקיםאותה הגברת בשינוי האדרת

    • להוסיף לירקות כרובית וגזר גמדי
    • לתוספת חלבון : להוסיף שכבת עדשים מבושלות ומתובלות במלח ופלפל
    • להרכיב את המנה בקערות מרק כמנה אישית

בתאבון…

************
עוד מתכונים מבלוג שלי "אוכל וזנזוני מוח" תמצאו פה
להצטרפות לקבוצת הפייסבוק שלי לחצו 
מעוניינים להצטרף לצוות הכתיבה? צרו קשר!

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן