מתכון מדהים שתמיד מצליח שונה וקל ממתכוני מקלובה אחרים. ממליצה להכפיל ואף לשלש כמויות.
לרב אני מרכיבה את המנה בקערת מרק כמנה אישית מרשימה
המתכון באדיבות רשת ביגה
מצרכים לאורז ( מנה זוגית)
1 בצל לבן קצוץ גס.
¼ כוס שמן קנולה.
1 כפית שטוחה מלח.
1כפית שטוחה בהרט.
קורט כורכום.
קורט סומק.
קורט קינמון.
½ ק"ג אורז בסמטי (כ2.5 כוסות).
2 כפות שקדים קלויים .
800 מ"ל מים (כארבע כוסות)
הכנה
- מטגנים את הבצל בשמן חם מאד.
- מוסיפים את האורז והתבלינים ומחממים את האורז תוך כדי ערבוב עד תערובת אחידה ורותחת. מוסיפים את הנוזלים והשקדים ומביאים לרתיחה.
- מכסים ומבשלים על אש נמוכה 18 דקות
- מורדים מהאש ומשאירים 5 דקות ללא בישול
- פותחים את הכיסוי ובעזרת מזלג מפרידים את האורז
מצרכים להכנת רטטוי
מחממים מראש תנור ל-250 מעלות.
1 פלפל אדום חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ קוביות.
2 זוקיני חתוכים לקוביות של 1.5 ס"מ.
1 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ.
1 חציל מקולף חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ.
¼ כוס גרם שמן זית.
1 כפית מלח גס.
קורט פלפל שחור גרוס .
כף תימין קצוץ .
הכנת הרטטוי:
מערבבים את כל המוצרים בקערה ומניחים על מגש אפייה אופים למשך 15 דקות בתנור .
מצרכים לתפו"א:
2תפו"א מקולפים חתוכים דק.
הכנת צ'יפס תפו"א
במחבת מטוגנים את רצועות תפוחי האדמה עד להזהבה.
הרכבת המנה
- עוטפים קערת 22-24 ס"מ עם תחתית שטוחה בניילון נצמד.
- על התחתית מניחים את התפו"א המטוגן בצורת שבלול מהמרכז.
- מעל התפוחי אדמה שמים אורז עד שליש מגובהה של התבנית,
- מעל מניחים את הירקות הצרובים ומשטחים לגובהה אחיד.
- מעל הירקות מוסיפים אורז עד קצה התבנית ומהדקים קלות.
- מכסים עם צלחת שטוחה או מגש שטוח והופכים.
- מסירים את התבנית והניילון הנצמד בעדינות.
המלצות הגשה
- יוגורט מתובל בסומק, שום ומיץ לימון, ולקשט במעט עלים רעננים.
- יוגורט מתובל בשום ונענע/שמיר ולקשט בנבטים או עלים ירוקיםאותה הגברת בשינוי האדרת
- להוסיף לירקות כרובית וגזר גמדי
- לתוספת חלבון : להוסיף שכבת עדשים מבושלות ומתובלות במלח ופלפל
- להרכיב את המנה בקערות מרק כמנה אישית
בתאבון…
************
עוד מתכונים מבלוג שלי "אוכל וזנזוני מוח" תמצאו פה
להצטרפות לקבוצת הפייסבוק שלי לחצו
מעוניינים להצטרף לצוות הכתיבה? צרו קשר!