חג חנוכה חג השמן – מצוות פח השמן דיברה על החנוכה שנתנה מאור, ואנחנו אימצנו את השמן לביבות, סופגניות, עססיות ומלאות שמן, אין שום חובה לכך ואין שום סיבה בחנוכה להסתובב עם צרבת מעודפי השמן ועם קלוגרמים עודפים לאחר החג
מביאה מספר מתכונים ללביבות שפויות, ללא טיגון וללא צרבות, שיקצרו אין סוף מחמאות
חשוב לדעת!!
כדאי ליצור לביבה טובה יש לסחוט מנוזלים את התערובת, ככל שתהיה יותר יבשה כך נזדקק לפחות חומרים שיאחזו אותה.
רצוי לתת ללביבות להתגבש כרבע עד חצי שעה לפני האפייה
האפייה של הלביבות
- האפייה מחייבת תנור חם מאד
- בעת יצירת הלביבות יש לעבוד בידיים משומנות, ולשמן בשיכבה דקיקה את נייר האפיה,רצוי להשתמש בספריי שמן
- בתנור חם במדף השני מלמטה
- להנמיך את חום התנור ל200 מעלות
- לאפות 10-20 דקות עד הזהבה של החלק התחתון
- להפוך ולהחזיר לתנור לעוד 15 דקות עד הזהבה מלאה.
הערה
חום התנור תלוי בתנור שלכן, אני אופה בטוסטר אובן ב200 מעלות ובתנור ב180 מעלות.
איכסון וחימום
ניתן לשמור במקרר בקופסה סגורה ולחמם בתנור חם.
את הלביבות אני אוהבת להגיש לצד רוטב שום שמיר
רוטב שום שמיר
½ כוס קשיו לבשל בהרתחה עדינה 20 דקות .
1 כפית חומץ תפוחים
1/3 כוס מים,
½ עד 1 כפית מלח,
1-3 שני שום.
חופן שמיר
לעבד במעבד מזון לבלילה חלקה לחלוטין, להוסיף מים במידת הצורך. .
לשמור בכלי סגור בקרור, להגיש קר לצד לביבות חמות
לביבות קינואה
לביבות בעלות מעטה קריספי , אני אוהבת להגישם לצד מרקים קרמיים במקום קורטונים
המצרכים
1 כוס קינואה מבושלת (ניתן להחליף באורז או דוחן)
1 עגבנייה קטנה קצוצה
3 כפות כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
½ כוס עירית קצוצה
2 כפות עלי תימין
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות קמח
מלח, פלפל שחור טרי לפי הטעם
ההכנה
לטחון את כל המרכבים במעבד מזון
ולאפות לפי הוראות האפייה למעלה
לביבות ירקות לייט
מתכון פשוט קל ומאד טעים של לביבות אפויותרכות ודלות קלוריות
המצרכים
2 זקוני גדולים (השתמשתי ב1 צהוב ו1 ירוק)
2 גזר גדולים
1 בצל
3 קוביות שום כתוש דורות (3 שיני שום טרי כתוש)
3 קוביות שמיר קצץ דורות (¼ כוס שמיר קצוץ )
3 קוביות פטרוזיליה קצוצה דורות (¼ רבע כוס פטרוזיליה טרייה)
2 כפות טחינה
4 כפות קוואקר דק
2 כפות פירורי לחם זהובים
2 כפיות שטוחה מלח,
½ כפית פלפל שחור טחון טרי
ההכנה
- במעבד מזון עם דסקית מגרדת לגרד את הירקות (ניתן גם בפומפיה). אין צורך לקלף את הגזר והקישואים
- לסחוט היטב
- לעסות(עיסוי) במעט מלח ולהניח על מסננת לחצי שעה לפחות(ניתן ללילה)
- לסחוט שוב היטב
- להוסיף לירקות את קוביות התיבול להמתין מעט להפשרתן
- להוסיף את יתר המרכבים ולערבב להניח לתערובת להתגבש במשך כ5 דקות לפני האפיה
לביבות עדשים מונבטות וירקות ללא גלוטן
לביבות קריספיות מבחוץ עם תוכן עסיסי קוצרות מחמאות
המצרכים
לא חייבים להיצמד למתכון ניתן לשדרג ולשנות לפי הזמינות של הירקות לרב אני משתמשת בירקות שנשכחו במקרר וכבר לא ראויים לאכילה ללא בישול.
1 כוס עדשים מונבטות מעט(לא חייב אפשר רק מושרות. *ראה למטה הערה בנוגע להשריה)
1 קישוא מגורר
1 גזר מגורר
1בצל בצל מגורר
חופן נבטים עבות קצוצות או דקות
3-6 שיני שום
עשבי תיבול לפי הטעם, החשק והזמינות (פטרוזיליה/ כוסברה/ שמיר/ בזיליקום ועוד)
2 קוביות ג'ינג'ר קצוץ דורות(כפית ג'ינג'ר טרי מגורר )
תרד (אופציונלי, מושרה במים רותחים עד אובדן צבע וקצוץ)
2 כפות טחינה מלאה
1 כף שמן זית
½ כוס קמח חומוס או סולת
1-2 כפות קוואקר אינסטנט (לנטול גלוטן ניתן להוסיף מעט מעט קמח אורז או פירורי לחם נ"ג)
תיבול
מלח, פלפל, וקוביית צ'ילי דורות או צ'ילי גרוס, (לא לוותר זה לא חריף אבל מוסיף המון)
ההכנה
- במעבד מזון טוחנים את עדשים, עשבי התיבול, תרד ושום
- מוספים שמן וטחינה, מערבבים במעבד עוד דקה שתיים. ומעברים לקערת הירקות המגוררים
- שוברים פנימה חופן נבטים (השתמשתי בעבים)
- מוספים את יתר המרכבים ומערבבים במידה ויבש מוספים מעט טחינה או שמן.
לביבות מאש
המצרכים
½ 1 כוסות מש מבושל
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כף מיץ לימון
4 שיני שום גדולות כתושות
¼ כוס שקדים קצוצים
½ כוס כוסברה/ פטרוזליה/ בזיליקום
לרסק הכל במעבד מזו למרקם גס. ולאפות
חג שמח לחוגגים
תהנו מהמתכון בלי שום קשר לחג.
אלה לביבות קלות הכנה, שפויות וטעימיות ממליצה לכולם לנסות ולהנות