ארוחה בסיר: מרק מחיה בשרים ועדשים

ביום קר הכי כייף להנות מצלחת מרק חם, כשלמרקי מוספים קטניות ובשר זו ארוחה שלמה בסיר חמימה וטעימה.

ארוחה בסיר: מרק מחיה בשרים ועדשים

ביום קר הכי כייף להנות מצלחת מרק חם, כשלמרקי מוספים קטניות ובשר זו ארוחה שלמה בסיר חמימה וטעימה.

מרק עשיר בעדשים ובשר ומכאן שמו
הכנת המרק מורכבת משני שלבים: הכנת ציר הבשר ובישול הקטניות

שלב ראשון- ציר המרק.
מצרכים
3 פרוסות רגל עגל- ניתן להחליף בצוואר הודו או גב עוף
250 גר` פילה עגל טרי
2 כרעים עוף
1/2 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
|1 בצל גדול
4 גזרים
3 עלי דפנה
צרור ירק קשור בחוט -פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, עלי סלרי, תימין , ענף מרווה וענף קארי ( בחרו את האהובים והזמינים לכם)
מים לכיסוי
ההכנה
להניח את המצרכים בסיר גבוה
להוסיף מים עד כיסוי
להביא רתיחה מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה/בינונית שעה ( אני בישלתי חצי שעה בסיר לחץ)
נפתרים מצרור הירק
מוצאים את הגזר ואת הבשר העוף מוצאים למים קרים .
בשלב זה הפילה והרגל עדיין לא מבושלים לגמרי מוצאים ומניחים בצד
מסננים את ציר המרק.
שלב שני
½ 1 כוסות תערובת עדשים (השתמשתי בירוקות, שחורות ומאש)
1 כוס חומוס בתחילת הנבטה ומקולף.
1 בצל קצוץ
½ שורש סלרי קצוץ
6 שני שום קצוצות
צרור ירק כמו בציר המרק
תבלינים :
לקלות במחבת יבשה עד עלית ניחוח קל
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי שומר
1 כפית זרעי כמון
1 תרמיל הל
לטחון במכתש ועלי
בנוסף
1 כפית חוויג` למרק(אפשר כרכום)
½ כפית קארי
מלח ופלפל
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כף רסק עגבניות
½-1 כפית צ`ילי גרוס
מעט אבקת מרק ביתית
מלח ופלפל
1 כפית סילאן
1-2 לימונים – מיץ בלבד.
ההכנה
מאדים על אש קטנה את הבצל הסלרי ושני השום עד שקיפות
מוספים את הקטניות ומטגנים כ2 דקות.
מוספים את הירק והתבלינים למעט מלח אבקת מרק ומיץ לימון
מוספים את ציר המרק בשר הפילה והעצמות .
מבשלים כשעה עד שעה וחצי או 40 דקות בסיר לחץ .
נפתרים מצרור הירק
מוצאים מהסיר את הבשר והרגל ושליש מתוכן המרק.
בעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון טוחנים את המרק.
מחזרים לסיר עם עצמות הרגל . .
חותכים לקוביות את הפילה ובשר העוף נקי מהעור מוספים לסיר
חותכים את הגזרים ומוספים.
מחממים בשלב זה עם סמיך לטעמכם ניתן להוסיף מים רותחים.
מתבלים באבקת מרק ביתית ,מלח, פלפל, לימון וכפית סילאן .

ההגשה
להגיש עם פלח לימון
לפזר כוסברה קצוצה.
מעט שום כתוש משדרג פלאים את המרק.

טלי טיפ
מרק קטניות אני נוהגת להגיש על חסה קצוצה, מה שמקל על העיכול ומרענן את המרק.

מרק עשיר בעדשים ובשר ומכאן שמו
הכנת המרק מורכבת משני שלבים: הכנת ציר הבשר ובישול הקטניות

שלב ראשון- ציר המרק.
מצרכים
3 פרוסות רגל עגל- ניתן להחליף בצוואר הודו או גב עוף
250 גר` פילה עגל טרי
2 כרעים עוף
1/2 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
|1 בצל גדול
4 גזרים
3 עלי דפנה
צרור ירק קשור בחוט -פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, עלי סלרי, תימין , ענף מרווה וענף קארי ( בחרו את האהובים והזמינים לכם)
מים לכיסוי
ההכנה
להניח את המצרכים בסיר גבוה
להוסיף מים עד כיסוי
להביא רתיחה מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה/בינונית שעה ( אני בישלתי חצי שעה בסיר לחץ)
נפתרים מצרור הירק
מוצאים את הגזר ואת הבשר העוף מוצאים למים קרים .
בשלב זה הפילה והרגל עדיין לא מבושלים לגמרי מוצאים ומניחים בצד
מסננים את ציר המרק.
שלב שני
½ 1 כוסות תערובת עדשים (השתמשתי בירוקות, שחורות ומאש)
1 כוס חומוס בתחילת הנבטה ומקולף.
1 בצל קצוץ
½ שורש סלרי קצוץ
6 שני שום קצוצות
צרור ירק כמו בציר המרק
תבלינים :
לקלות במחבת יבשה עד עלית ניחוח קל
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי שומר
1 כפית זרעי כמון
1 תרמיל הל
לטחון במכתש ועלי
בנוסף
1 כפית חוויג` למרק(אפשר כרכום)
½ כפית קארי
מלח ופלפל
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כף רסק עגבניות
½-1 כפית צ`ילי גרוס
מעט אבקת מרק ביתית
מלח ופלפל
1 כפית סילאן
1-2 לימונים – מיץ בלבד.
ההכנה
מאדים על אש קטנה את הבצל הסלרי ושני השום עד שקיפות
מוספים את הקטניות ומטגנים כ2 דקות.
מוספים את הירק והתבלינים למעט מלח אבקת מרק ומיץ לימון
מוספים את ציר המרק בשר הפילה והעצמות .
מבשלים כשעה עד שעה וחצי או 40 דקות בסיר לחץ .
נפתרים מצרור הירק
מוצאים מהסיר את הבשר והרגל ושליש מתוכן המרק.
בעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון טוחנים את המרק.
מחזרים לסיר עם עצמות הרגל . .
חותכים לקוביות את הפילה ובשר העוף נקי מהעור מוספים לסיר
חותכים את הגזרים ומוספים.
מחממים בשלב זה עם סמיך לטעמכם ניתן להוסיף מים רותחים.
מתבלים באבקת מרק ביתית ,מלח, פלפל, לימון וכפית סילאן .

ההגשה
להגיש עם פלח לימון
לפזר כוסברה קצוצה.
מעט שום כתוש משדרג פלאים את המרק.

טלי טיפ
מרק קטניות אני נוהגת להגיש על חסה קצוצה, מה שמקל על העיכול ומרענן את המרק.

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן