המבורגר ביתי עסיסי ובשרני

סוד ההמבורגר המושלם נחשף

המבורגר ביתי עסיסי ובשרני

סוד ההמבורגר המושלם נחשף

כידוע המבורגר טוב צריך בשר איכותי ומינימום התעסקות, אבל התהליך מתחיל מיבחרת מקום לרכישת בשר איכותי, ואני רוכשת רק בטיב טעם, שם בהמלצת הקצב למדתי ששילוב צוואר בקר עם שפונדה נותן לי קציצה עסיסית ובשרנית. בנוסף כמה טיפים שלי להכנת המבורגר מושלם

*הבשר
תערובת של בשר צוואר ושפונדה הקצב בטיב טעם חותך לי לקוביות (עדיפות ל3X3 ס"מ) אני מנקה מרקמות וגידים

*הטחינה 
טוחנת בבית בשר קר מאד וגם את המטחנה מכניסה למקפיא לחצי שעה,  טוחנת טחינה גסה ברשת עם הפתחים הגדולים, כך השומן לא יהפוך למשחתי.

*התיבול
אנחנו אוהבים המבורגר בטעם בשרני ולכן מתבלים רק במלח ופלפל, יש המוספים בצל מטוגן או 3 כפות רוטב ברבקיו או 2 כפות קוניאק .

*הלישה
היא זאת המאחדת וגורמת לחלבונים שבבשר להידבק זה לזה, וכך משפיעה על מרקם הקציצה: המלצה שלי ללוש כחמש דקות לתת מנוחה של כמה דקות

*העיצוב
מק"ג אחד של בשר יוצרים שישה  כדורים יפים משטחים לעובי של ס"מ אחד עד שתיים. אני נוהגת ליצור שקע קטן במרכז כי המבורגר נוטה להתכווץ בשוליים השקע מונע זאת חלקית

צילום: אסף לוי
צילום: אסף לוי

ופינת התחלאס המתכון באדיבות טיב טעם

המצרכים
650 גר' צוואר טרי
350 גר' שפונדרה  טרי
טוחנים את שני הבשרים ביחד, בטחינה גסה, לפי הטיפים למעלה.
מתבלים
1 כף מלח דק
½ כפית פלפל שחור דק

ההכנה
מערבבים  את הבשר עם התבלינים, ולשים היטב במשך, לפחות 5 דקות.
יוצרים מכל הכמות 6-8 כדורים
מעצבים אותם לקציצה אחידה בעובי של כ-1 ס"מ.
נותנים לקציצות "לנוח" במקרר לפחות שעתיים.
מכינים על מחבת חמה מאד, או על המנגל. עד לדרגת הצלייה הנכונה שתרצו.

ההגשה
מומלץ להגיש בתוך לחמניה עם תוספות לפי הטעם, כגון:
גבינה צהובה אמנטל, גבינת צ'דר, בייקון, מלפפון חמוץ, ספייסי מיונז, קטשופ, חרדל, בצל מטוגן, ביצה עלומה וירקות טריים.

צורות הגשת המבורגר (צילום עצמי)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות באתר

כידוע המבורגר טוב צריך בשר איכותי ומינימום התעסקות, אבל התהליך מתחיל מיבחרת מקום לרכישת בשר איכותי, ואני רוכשת רק בטיב טעם, שם בהמלצת הקצב למדתי ששילוב צוואר בקר עם שפונדה נותן לי קציצה עסיסית ובשרנית. בנוסף כמה טיפים שלי להכנת המבורגר מושלם

*הבשר
תערובת של בשר צוואר ושפונדה הקצב בטיב טעם חותך לי לקוביות (עדיפות ל3X3 ס"מ) אני מנקה מרקמות וגידים

*הטחינה 
טוחנת בבית בשר קר מאד וגם את המטחנה מכניסה למקפיא לחצי שעה,  טוחנת טחינה גסה ברשת עם הפתחים הגדולים, כך השומן לא יהפוך למשחתי.

*התיבול
אנחנו אוהבים המבורגר בטעם בשרני ולכן מתבלים רק במלח ופלפל, יש המוספים בצל מטוגן או 3 כפות רוטב ברבקיו או 2 כפות קוניאק .

*הלישה
היא זאת המאחדת וגורמת לחלבונים שבבשר להידבק זה לזה, וכך משפיעה על מרקם הקציצה: המלצה שלי ללוש כחמש דקות לתת מנוחה של כמה דקות

*העיצוב
מק"ג אחד של בשר יוצרים שישה  כדורים יפים משטחים לעובי של ס"מ אחד עד שתיים. אני נוהגת ליצור שקע קטן במרכז כי המבורגר נוטה להתכווץ בשוליים השקע מונע זאת חלקית

צילום: אסף לוי
צילום: אסף לוי

ופינת התחלאס המתכון באדיבות טיב טעם

המצרכים
650 גר' צוואר טרי
350 גר' שפונדרה  טרי
טוחנים את שני הבשרים ביחד, בטחינה גסה, לפי הטיפים למעלה.
מתבלים
1 כף מלח דק
½ כפית פלפל שחור דק

ההכנה
מערבבים  את הבשר עם התבלינים, ולשים היטב במשך, לפחות 5 דקות.
יוצרים מכל הכמות 6-8 כדורים
מעצבים אותם לקציצה אחידה בעובי של כ-1 ס"מ.
נותנים לקציצות "לנוח" במקרר לפחות שעתיים.
מכינים על מחבת חמה מאד, או על המנגל. עד לדרגת הצלייה הנכונה שתרצו.

ההגשה
מומלץ להגיש בתוך לחמניה עם תוספות לפי הטעם, כגון:
גבינה צהובה אמנטל, גבינת צ'דר, בייקון, מלפפון חמוץ, ספייסי מיונז, קטשופ, חרדל, בצל מטוגן, ביצה עלומה וירקות טריים.

צורות הגשת המבורגר (צילום עצמי)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן