Skip to content

מנדלבליט דחה את בקשת הליכוד לפסול את מועמדות היבא יזבק לכנסת

היועץ המשפטי לממשלה סבור כי בהיעדר ביסוס בדבר פעילות חוזרת ונשנית, ובפרט כאמור – הבהרות והצהרות מפורשות של יזבק, המגובות בתצהירים אישיים, לא הצטברה "מסה ראייתית קריטית" לפסילתה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, הגיש היום (שני) ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-23, את עמדתו בבקשות שלא לאשר את התמודדותה לכנסת של ח"כ היבא יזבק, וקבע כי אין מניעה מחברת הכנסת להתמודד לכנסת.
מנדלבליט קבע כי לאחר בחינת הדברים בכובד ראש, הוא סבור כי הגם שחלק מההתבטאויות של יזבק, כפי שפורטו בבקשות, מקרבות אותה קירבה של ממש לרף הפסילה, הרי שלנוכח הצהרותיה והבהרותיה בפני ועדת הבחירות, אין מדובר בתשתית אשר מצדיקה את פסילתה, בהתאם לאמות המידה הנוקשות שנקבעו בפסיקת ביהמ"ש העליון. זאת בפרט, לאחר שיזבק הבהירה בתצהיר שהגישה לוועדת הבחירות כי היא מתנגדת לאלימות, ואף הבהירה בהמשך באופן מפורש כי היא לא קראה ולא התכוונה לפגיעה באזרחים או בחיילי צה"ל.

ח"כ היבא יזבק (צילום: דוברות הרשימה המשותפת)
ח"כ היבא יזבק (צילום: דוברות הרשימה המשותפת)

"בשים לב לכמות המועטה של הראיות המהותיות, פרישתן בזמן, היעדר ביסוס בדבר פעילות חוזרת ונשנית, ובפרט כאמור –  הבהרות והצהרות מפורשות של יזבק, המגובות בתצהירים אישיים, לצד החרטה שהביעה על חלק מההתבטאויות החמורות, וההסברים שנתנה ביחס לאחרות".
"לפי כך סבור היועץ המשפטי לממשלה כי במקרה דנן לא הצטברה "מסה ראייתית קריטית" של ראיות חד משמעיות, ברורות ומשכנעות, הנדרשות לפי פסיקת בית המשפט העליון לשם פסילתה מלהתמודד בבחירות לכנסת", נכתב בהחלטתו.

עים זאת הבהיר היועץ המשפטי לממשלה, באופן שאינו משתמע לשתי פנים, כי בהתאם להוראתו הברורה של חוק היסוד, אין מקום בכנסת ישראל למי שתומך במאבק מזוין של מדינת אויב או של ארגון טרור נגד מדינת ישראל. בכלל זה, אין מקום בכנסת ישראל גם למי שתומך בפגיעה בחיילי צה"ל, במסגרת מאבק מזוין של ארגון טרור נגד מדינת ישראל. עוד הבהיר היועמ"ש, כי הוא סבור שחלק מן הראיות שהוצגו הן התבטאויות חמורות ומעוררות שאט-נפש, לרבות כאלה שמהן משתמעת הזדהות עם מחבלים נפשעים אשר ביצעו פעולות טרור ורצחו אזרחים ישראלים רבים, ובהם ילדים.

ממרכז עדאלה לזכויות המיעוט הערבי נמסר קודם לכך כי  רק "מניעים פוליטיים וגזעניים שוב הובילו לבקשות פסילה חסרות יסוד אלה, שכל מטרתן היא להסית נגד האזרחים הערבים ולפגוע בזכות הבסיסית שלהם לבחור ולהיבחר. אין ולו ראיה אחת שהגישו העותרים שמבססת את העילות הקבועות בחוק יסוד: בכנסת לפסילת מועמדים או רשימות. את הרווח הפוליטי שהעותרים מבקשים לעשות על גבם של נבחרי הציבור הערבי, הם עושים באמצעות הצבעה על התבטאויות בודדות תוך סילופם ומתן הקשר כוזב, במטרה להכתים את המועמדים בעמדות שאינן מייצגות את עולמם הערכי ופועלם הפוליטי".

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן