כרובית בבשמל טבעוני
צילום: טלי גרופית
המצרכים
800 גר' כרובית קפואה מופשרת /
לחלופין כרובית בינונית מבושלת אל דנטה
לרוטב הבשמל
2 כפות שמן זית
1 כפית שום כתוש
¼ כוס קמח לבן
½1 כוסות חלב סויה לא ממותק / חלב קוקוס או חלב טבעוני אחר
1 כוס מים
½ כפית מלח
½ כפית פלפל לבן
¼ אגוז מוסקט
50 גרם 'גבינה מלוחה' משו משו
50-100 גרם 'גבינת פרמזן" משו משו
ההכנה
לחמם את השמן והשום במחבת
להוסיף בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב, כך שהשמן ייספג בו להשתדל ללא גושים
להוסיף בהדרגה את המים והחלב
לערבב שלא יהיו גושים(ניתן להיעזר במוט בלנדר)
לבשל עד הסמכה ולהוסיף תבלינים
להוריד מהאש ולהוסיף 50 גרם' 'גבינה מלוחה' 'משומשו'
לערבב עד הטמעה מלאה
לצקת על הכרובית באופן שווה
לפזר ב 'פרמזן משו משו'
לאפות כ20 דקות .
כרובית מוקרמת לייט
צילום: טלי גרופית
המצרכים
800 גרם פרחי כרובית קפואה מופשרת
לרוטב ההקרמה
2 כפות וג'נייז – מיונז טבעוני מופחת שומן ( ללא טבעוני מיוקל / כמויונז)
1 כף חרדל,
1 כפית שום כתוש,
1 כפית מלח,
¼-½ כפית פלפל לבן
מערבבים הכול בקערה
לפיזור מעל
2 כפות פרמזן משו משו'
עשבי תיבול יבשים
ההכנה
מניחים בתבנית את הכרובית
מורחים את הרוטב על הכרובית.
מעל מפזרם מעט עשבי תיבול יבשים ופרמזן של 'משומשו'
אופים בחום בינוני כ20 דקות