Skip to content

אוסבוקו טלה חגיגי

אוסובוקו, תבשיל בשר שמקורו באיטליה. פירוש השם בתרגום חופשי – "עצם חלולה" , בישול ארוך, רוטב סמיך, נתח בשר משובח (בשר עגל או טלה), ירקות והעיקר שמן זית דומיננטי כפיקואל מנה מנצחת לשולחן החג
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

האוסובוקו עשוי מבשר טלה ומוגש עם הרבה ירקות. האוסובוקו יודע לחמם את הבטן ולנחם את הנפש, השף גולן ישראלי מדן אכדיה מביא מנה שהיא שילוב בין טלה לשמן הזית פיקואל, ציר העוף ועצם העגל שמוסיפה לרוטב המון ג'לטין טבעי שמסמיך ומעשיר את הטעם. בקיצור מנה מושלמת לשולחן החג

צילום: שף גולן ישראלי
צילום: שף גולן ישראלי

אוסובוקו טלה בשמן זית / שף ישראלי גולן

מצרכים (לכ-10 סועדים):

10 יחידות אוסובוקו טלה

צילום: משק אחיה
צילום: משק אחיה

200 גרם קמח תפוחי אדמה
½ כוס שמן זית פיקואל של "משק אחיה"
ירקות שורש חתוכים לקוביות 1 ס"מ X1 ס"מ:
3 בצל
2 כרישה
3 גזר
1 סלרי
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
2 כפות סוכר
1 כף רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום
2 ליטר מרק עוף
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית מלח

ההכנה:
1. מחממים סיר עם שמן הזית עד שיהיה חם מאוד.
2. מקמחים את נתחי האוסובוקו בקמח תפוחי אדמה ומטגנים אותם עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בקערה.
3. מטגנים את הירקות באותו סיר ועם אותו השמן. מוסיפים כף רסק עגבניות ומערבבים יחד.
4. יוצקים יין אדום, בוחשים עם הירקות ומחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר. מתבלים במלח, פפריקה ופלפל שחור גרוס.
5. יוצקים מרק עוף עד לגובה הבשר והירקות (לא חובה להשתמש בכל כמות המרק שהוכנה) ומכסים את הסיר במכסה.
6. מרתיחים על להבה גבוהה ולאחר רתיחה מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים בבישול איטי במשך כ- 3 שעות.
7. מגישים נתח בשר לצד ירקות שורש.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן