Skip to content

סינייה קבב טלה ירקות וטחינה

אחד המטעמים המופלאים של המטבח הערבי, מוכיח כל פעם מחדש כמה טחינה ובשר נועדו זה לזו. מנה מרשימה ומפתיעה בקלות ההכנה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

לסינייה עשרות גרסאות להכנתה, השף אבי ביטוןן משלב את הסינייה עם עגבניות שרופות ובצל, ויוצק טחינה אחוה איכותית מעל המנה ללא האפיה המסורתית של הטחינה. מה שיוצר טעמי בשר צלוי עגבניות שרופות עם טחינה טריה. לפסח אגיש את המנה לצד הלחם הטעים והכשר לפסח. 
* דרגת קושי: ♥♥♥♥♥*זמן הכנה: כ20 דקות * זמן אפיה : עגבנית :30 דקות קבב: 12 דקות *מספר מנות 2-4 מנות

סינייה טלה וירקות/ אבי ביטון
לקבב:
1 קילו בשר טלה טחון

צילום: אבי ביטון

1 בצל מגורד סחוט מנוזלים
צרור עלי כוסברה קצוץ
צרור עלי פטרוזיליה קצוץ
1 כף קמח מצה
2 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
מעט כמון
לסינייה:
1 בצל פרוס לטבעות
4 עגבניות *מגי שרופות
2 פלפלים חריפים
1 כף שמן זית
1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"
מיץ לימון מחצי לימון
1/4 כוס מים
קורט מלח

ההכנה:
1. בקערה מערבבים את כל חומרי הקבב, הבשר, בצל מגורד, כוסברה, פטרוזיליה, שמן זית, קמח מצה, פלפל, מלח ומעט כמון.
2. במחבת או תבניות אישיות  המתאימים לתנור או טאבון מסדרים שכבה ראשונה של טבעות בצל, עגבניות ופלפל חריף ובוזקים מעל שמן זית.
3. לוקחים את תערובת הבשר ומפזרים אותה באחידות על גבי הירקות.
4. מכניסים את המחבת לתנור או לטאבון למשך 10-12 דקות.

 מכינים את הטחינה:
בבלנדר מוט מערבבים טחינה הגולמית, לימון, מים ומלח לפי הטעם, עד לקבלת טחינה קרמית ועשירה.

הגשה 
מוציאים את המחבת עם הבשר והירקות מהתנור,
מזלפים מעל את הטחינה,
ניתן לקשט בכמה עלי פטרוזיליה וצנוברים קלויים
מגישים עם לחם טרי כשר לפסח 

צילום: אבי ביטון

* הכנת עגבניות מגי שרופות
מחממים תנור ל200 מעלות
חותכים את עגבנית המגי לרבעים
מורחים בשמן זית ומעט מלח ים אטלנטי
צולים כ- 30 דקות עד שהעגבניות מאבדות מנפחן.

 חג שמח

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן