עוגה ועוגיות מושלמים לפסח

את בטוחה שזה כשר לפסח? כך אני נשאלת כשאני מגישה את עוגת השוקלד או עוגיות החמאה תפוז. ואכן כל מי שטעם לא האמין שאלו עוגות ועוגיות לפסח.

עוגה ועוגיות מושלמים לפסח

את בטוחה שזה כשר לפסח? כך אני נשאלת כשאני מגישה את עוגת השוקלד או עוגיות החמאה תפוז. ואכן כל מי שטעם לא האמין שאלו עוגות ועוגיות לפסח.

עוגיות חמאה תפוז לפסח
עוגיות פריכות המתאימות לטבילה בכוס תה או קפה

המצרכים
100 ג’ חמאה קרה (חשוב)
1 שקית קמח תופח לפסח (200 גר')
½ כוס סוכר
1 כף גרידת תפוז
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
ההכנה
במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה לערבב קמח סוכר גרידת תפוז סוכר וניל
להוסיף קוביות חמאה קרה וביצה
לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, בפולסים במינימום עיבוד.
הבצק רך ומעט דביק
ליצור שני גלילים ולפרוס בעזרת סכין לעובי של חצי ס"מ
לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ 6 – 7 דקות, העוגיות מזהיבות מעט ולא יותר, ועדיין רכות, להוציא בזמן לצנן.

עוגת שוקולד תפוז עסיסית לפסח

המצרכים
1כוס מיץ תפוזים
3 כפות קקאו
200 גרם שוקולד מריר
½1 כוסות סוכר
קורט מלח
200 גרם חמאה
5 ביצים מופרדות בחום החדר
1 כף גרידת תפוזים
1 שקית קמח תופח לפסח
לציפוי
1 שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
ההכנה
בקלחת קטנה לערבב את הקקאו והסוכר להוסיף נס קפה שוקולד וחלב
להביא לרתיחה עדינה ולבשל עד המסה (להזהר לא לשרוף את השוקולד)
להוריד ממקור החום ולהוסיף חמאה חתוכה לקוביות לערבב עד המסה .
להוסיף את הרום/ברנדי ולבחוש ולקרר היטב
להוסיף את החלמונים אחד אחד ולערבב עד התמאה מלאה.
להקציף חלבונים עם 3 כפות סוכר
לאחד בין שתי התערובות בתנועות קיפול
לשמן תבנית ולהעביר את העיסה לתבנית
לאפות את העוגה בחום של 180 מעלות כ30-40 דקות או עד שהעוגה נפרדת מהדפנות או שקסם יוצא עם מעט פירורים
הגנאש
להרתיח שמנת מתוקה לצקת על השוקולד לערבב היטב
לחורר את העוגה בעזרת שיפוד עבה או מסרגה לשפוך על העוגה את הציפוי.
בהגשה
• ניתן לעטר בסוכריות צבעוניות או עדשים
• נהדרת כעוגת יום הולדת לילדים, אהובה על מבוגרים
      תהנו
     חג שמח

עוגיות חמאה תפוז לפסח
עוגיות פריכות המתאימות לטבילה בכוס תה או קפה

המצרכים
100 ג’ חמאה קרה (חשוב)
1 שקית קמח תופח לפסח (200 גר')
½ כוס סוכר
1 כף גרידת תפוז
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
ההכנה
במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה לערבב קמח סוכר גרידת תפוז סוכר וניל
להוסיף קוביות חמאה קרה וביצה
לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, בפולסים במינימום עיבוד.
הבצק רך ומעט דביק
ליצור שני גלילים ולפרוס בעזרת סכין לעובי של חצי ס"מ
לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ 6 – 7 דקות, העוגיות מזהיבות מעט ולא יותר, ועדיין רכות, להוציא בזמן לצנן.

עוגת שוקולד תפוז עסיסית לפסח

המצרכים
1כוס מיץ תפוזים
3 כפות קקאו
200 גרם שוקולד מריר
½1 כוסות סוכר
קורט מלח
200 גרם חמאה
5 ביצים מופרדות בחום החדר
1 כף גרידת תפוזים
1 שקית קמח תופח לפסח
לציפוי
1 שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
ההכנה
בקלחת קטנה לערבב את הקקאו והסוכר להוסיף נס קפה שוקולד וחלב
להביא לרתיחה עדינה ולבשל עד המסה (להזהר לא לשרוף את השוקולד)
להוריד ממקור החום ולהוסיף חמאה חתוכה לקוביות לערבב עד המסה .
להוסיף את הרום/ברנדי ולבחוש ולקרר היטב
להוסיף את החלמונים אחד אחד ולערבב עד התמאה מלאה.
להקציף חלבונים עם 3 כפות סוכר
לאחד בין שתי התערובות בתנועות קיפול
לשמן תבנית ולהעביר את העיסה לתבנית
לאפות את העוגה בחום של 180 מעלות כ30-40 דקות או עד שהעוגה נפרדת מהדפנות או שקסם יוצא עם מעט פירורים
הגנאש
להרתיח שמנת מתוקה לצקת על השוקולד לערבב היטב
לחורר את העוגה בעזרת שיפוד עבה או מסרגה לשפוך על העוגה את הציפוי.
בהגשה
• ניתן לעטר בסוכריות צבעוניות או עדשים
• נהדרת כעוגת יום הולדת לילדים, אהובה על מבוגרים
      תהנו
     חג שמח

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן