לזניה עם בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה.

לזניה הינה מאפה פסטה של "הכל בכלי אחד" .הפעם נעשיר אותה בעגבניות צלויות ובשמל תרד וגבינת מוצרלה

לזניה עם בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה.

לזניה הינה מאפה פסטה של "הכל בכלי אחד" .הפעם נעשיר אותה בעגבניות צלויות ובשמל תרד וגבינת מוצרלה

הפעם את הלזניה לא נסדר בשכבות מוקפדות בתבנית, הפעם נשלוק את עלי הפסטה הקפואים של Surgital במים רותחים, ונניח בחופשיות בתבנית עם רוטב בשמל תרד וגבינות ונאפה
*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: 30 דקות *זמן אפיה: 40 דקות *מספר מנות: 6 מנות

צילום:רונן מנגן

מצרכים
1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה קפואים של Surgital מופשרים במקרר
2 כפות שמן זית Cirio
20 עלי בזיליקום
4 כדורי מוצרלה טרייה של ״מחלבנה״
קרועים לפיסות בינוניות
4 כפות גדושות גבינת פרמזן DOP מגוררת

לעגבניות צלויות:
250 גרם עגבניות שרי חצויות בצבעים שונים
2 כפות שמן זית Cirio
מלח ופלפל שחור גרוס

לבשאמל תרד:
1 שקית (890 גרם) עלי תרד קפואים של "טבע פרוסט" מופשרים
50 גרם חמאה צרפתית של Flechard
מלח ופלפל שחור גרוס
2 שיני שום כתושות
3 כפות קמח
1 ליטר חלב

הכנת עגבניות הצלויות:
מחממים תנור ל 200- מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מניחים עגבניות שרי בתבנית, מתבלים ב 2- כפות שמן זית, מלח ופלפל וצולים כ- 20 דקות עד שהעגבניות משחימות מעט. מצננים.

הכנת בשאמל תרד
סוחטים היטב את עלי התרד מנוזלים ומניחים בסיר קטן עם חמאה, מלח, פלפל ושום. ממיסים את החמאה על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה ומוסיפים קמח. מערבבים במרץ בכף עץ עד שהקמח נטמע בחמאה ומתקבלת רביכה. מוסיפים חלב ומערבבים. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד רק עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים.

הרכבה  הלזניה
מחממים תנור ל 180- מעלות ומשמנים תבנית גדולה בעלת שוליים גבוהים (למשל סוטאז' או תבנית פיירקס עגולה).

בסיר גדול מביאים שפע מים לרתיחה ומוסיפים מלח בנדיבות. קורעים כל עלה פסטה באופן חופשי ל- 3-2 יריעות ומבשלים לדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים את בשאמל התרד והעגבניות הצלויות ומערבבים. מוסיפים עלי בזיליקום ו 3/4- מכמות הגבינות ומערבבים שוב.

יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים עליה את יתרת המוצרלה. אופים כ- 35 דקות עד שהמוצרלה נמסה ומשחימה. מפזרים את יתרת הפרמזן ומגישים.

מומלץ להגיש את הלזניה עם יין שהוא התגלמות הקלאסיקה של ארץ המגף, ומה יותר קלאסי מבכיר היינות של הברון ריקאסולי – האצולה של יקבי קיאנטי.
Barone Ricasoli Chianti Classico Gran Selezione Castello di Brolio
*המתכון באדיבות טיב טעם

הפעם את הלזניה לא נסדר בשכבות מוקפדות בתבנית, הפעם נשלוק את עלי הפסטה הקפואים של Surgital במים רותחים, ונניח בחופשיות בתבנית עם רוטב בשמל תרד וגבינות ונאפה
*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: 30 דקות *זמן אפיה: 40 דקות *מספר מנות: 6 מנות

צילום:רונן מנגן

מצרכים
1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה קפואים של Surgital מופשרים במקרר
2 כפות שמן זית Cirio
20 עלי בזיליקום
4 כדורי מוצרלה טרייה של ״מחלבנה״
קרועים לפיסות בינוניות
4 כפות גדושות גבינת פרמזן DOP מגוררת

לעגבניות צלויות:
250 גרם עגבניות שרי חצויות בצבעים שונים
2 כפות שמן זית Cirio
מלח ופלפל שחור גרוס

לבשאמל תרד:
1 שקית (890 גרם) עלי תרד קפואים של "טבע פרוסט" מופשרים
50 גרם חמאה צרפתית של Flechard
מלח ופלפל שחור גרוס
2 שיני שום כתושות
3 כפות קמח
1 ליטר חלב

הכנת עגבניות הצלויות:
מחממים תנור ל 200- מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מניחים עגבניות שרי בתבנית, מתבלים ב 2- כפות שמן זית, מלח ופלפל וצולים כ- 20 דקות עד שהעגבניות משחימות מעט. מצננים.

הכנת בשאמל תרד
סוחטים היטב את עלי התרד מנוזלים ומניחים בסיר קטן עם חמאה, מלח, פלפל ושום. ממיסים את החמאה על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה ומוסיפים קמח. מערבבים במרץ בכף עץ עד שהקמח נטמע בחמאה ומתקבלת רביכה. מוסיפים חלב ומערבבים. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד רק עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים.

הרכבה  הלזניה
מחממים תנור ל 180- מעלות ומשמנים תבנית גדולה בעלת שוליים גבוהים (למשל סוטאז' או תבנית פיירקס עגולה).

בסיר גדול מביאים שפע מים לרתיחה ומוסיפים מלח בנדיבות. קורעים כל עלה פסטה באופן חופשי ל- 3-2 יריעות ומבשלים לדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים את בשאמל התרד והעגבניות הצלויות ומערבבים. מוסיפים עלי בזיליקום ו 3/4- מכמות הגבינות ומערבבים שוב.

יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים עליה את יתרת המוצרלה. אופים כ- 35 דקות עד שהמוצרלה נמסה ומשחימה. מפזרים את יתרת הפרמזן ומגישים.

מומלץ להגיש את הלזניה עם יין שהוא התגלמות הקלאסיקה של ארץ המגף, ומה יותר קלאסי מבכיר היינות של הברון ריקאסולי – האצולה של יקבי קיאנטי.
Barone Ricasoli Chianti Classico Gran Selezione Castello di Brolio
*המתכון באדיבות טיב טעם

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן