Skip to content

סלטי טאבולה נפלאים

טאבוּלה היא סלט אשר מוגש לרוב במסעדות מזרחיות כחלק ממבחר המתאבנים. המרכיבים הראשיים של הטאבולה הקלאסית הם בורגול, פטרוזיליה קצוצה, עלי נענע, עגבנייה, בצל, עשבי תיבול, מיץ לימון ותבלינים שונים. הפעם אני מביאה שני מתכונים של טאבולה שונה, האחת עם קוסקוס והשנייה טאבולה דיאטטית או לרגשים לגלוטן עם פירורי כרובית שאהובה על כולם
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

טאבולה כרובית.ללא גלוטן דיאט
סלט מרענן מפתיע בטעמו העשיר מתאים לימי הקיץ, מתאים לדיאטה כתוספת לארוחה כמנה ראשונה או כמנה לארוחת הערב
*דרגת קושי: ♥♥♥♥ *זמן הכנה: 10 דקות * מספר מנות: 4-6 מנות


מצרכים
1 כרובית קטנה טריה מופרדת לפרחים
1-2 מלפפונים קצוצים דק מאד
1-2 עגבניות קצוצות דק (רשות)
2 כוסות עלי פטרוזליה
3-4 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק)
1 כוס עלי נענע (רשות)
1 כוס עלי כוסברה(רשות)
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק(רשות)
מיץ מרבע לימון טרי, לפי הטעם (2-4 כפות)
4-6 כפות שמן זית
½ -1 כפית מלח דק
¼-½ כפית פלפל שחור גרוס
שמן זית לפי הטעם( מטעמי דיאטה אצלי רק כפית)
הכנה
אני מכינה בקלות בעזרת מעבד מזון ניתן לקצוץ ביד ואת פרחי הכרובית לגרד על פומפיה גסה .
במעבד המזון אני מניחה את פרחי הכרובית ופולסים קוצצת דג אבל לא למחית .
מעבירה לקערה וקוצצת את עשבי התיבול דק במעבד המזון
מוסיפה את יתר המרכיבים מתבלת ומערבבת
לשדרוג
להוסיף טחינה גולמית מלאה של אחוה מוכנה,
אגוזים /צנוברים קלויים, צימוקים או חמוציות.

צילום: נופר בוגנים
צילום: נופר בוגנים


טאבולה קוסקוס וטחינה

השפית ג'קי אזולאי, מכינה מנה נפלאה ומזינה של סלט טאבולה רענן וטעים, עם קוסקוס מלא ובתיבול של טחינה. מתאים לארוחה קלה או כמנה ראשונה
*דרגת קושי:♥♥♥♥ *זמן הכנה: 15 דקות * מספר מנות: 4-6מנות

מצרכים

צילום: נופר בוגנים
צילום: נופר בוגנים

1 חבילה קוסקוס מקמח מלא להכנה מהירה
1 בצל
3 מלפפונים
2 פלפלים אדומים
2 צנוניות פרוסות דק
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
צרור שמיר
חופן אגוזי מלך
לרוטב הטחינה:
1/4 כוס טחינה גולמית "אחוה"
1 כף שמן זית
1/2 כוס מים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
 ההכנה
1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (עם מלח, שמן ומים רותחים), ומניחים לו להצטנן מעט. משתמשים בניילון נצמד לכיסוי.
2. קוצצים את עשבי התיבול ידנית או במעבד מזון
3. חותכים את הבצל, המלפפון והפלפל לקוביות קטנות ופורסים את הצנוניות לפרוסות דקות.
4. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה ומתבלים.
5. להכנת רוטב הטחינה: מערבבים טחינה גולמית עם מים, לימון סחוט, מלח ופלפל וטוחנים במעבד מזון או באופן ידני. ניתן להוסיף לרוטב מעט פטרוזיליה וכוסברה.
6. יוצקים את רוטב הטחינה מעל הסלט, מפזרים מעל אגוזי מלך ומגישים.

טליטיפ להכנה מראש של הסלט וללקיחה לפקניק
לקצץ את  הירקות ולשים בשקיות עם סגירה הרמטית, כל ירק לחוד ואת עשבי התיבול בשקית אחת
להכין את הטחינה בצנצנת או שקית
לפני הארוחה לערבב בקערה את הכל

טוב לדעת 
בודאי שמתם לב שאני מרבה להשתמש בתחינה אחוה, בעיקר בגלל טעמה היחודי והיותה דלת מלח, ועכשיו  נוספה סיבה נוספת,  חברת אחוה מוזילה את מחירי כל תוצרתה לדוגמה: טחינה גולמית רגילה ומלאה 500 גרם במחיר 8-10 ₪, רוגעלך 400 גרם 6-8 ₪ ומחיר ללא תחרות לסירופ לשתייה מועשר בוויטמינים בבקבוק 1 ליטר: כ-7 ₪ בלבד. למגפון נמסר מחברת אחוה כי היא מתחייבת לשמור על המחירים האלו עד סוף הקיץ. נעקוב.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן