קציצות דגים וירקות בקארי

סיר קציצות זהו אוכל מנחם, ניחוח של בית, והפעם גם געגוע לחופי המזרח לניחוחות הקארי וחלב קוקוס

קציצות דגים וירקות בקארי

סיר קציצות זהו אוכל מנחם, ניחוח של בית, והפעם גם געגוע לחופי המזרח לניחוחות הקארי וחלב קוקוס

רבים חוששים מהכנת קציצות דגים, אבל אין קל מזה ולמי שחושש מריח הדג טיפ קטן, השרו את פרוסות הדג במים לעשרים דקות , הוציאו סחטו והשרו בלימון ומלח לעשרים דקות נוספות שיטפו במים קרים וסחטו מהמים.
ואת הדג ניתן בקלות להחליף בחזה עוף, פרגיות או בשר בקר טחון.
המנה מופחתת קלוריות, מי שרוצה יכול להעשיר בשמן בזמן טיגון הירקות

צילום: הילה בסגול


*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ * זמן עבודה: 25 דקות *זמן בישול: כ30 דקות  *מספר מנות: 5-6 מנות 

המצרכים לכדורי הדג

½ ק"ג פילה דג לבן (בקלה נסיכת הנילוס, מילרוזה, קרפיון וכו')
חופן כסברה
4 שיני שום
1 תפוח אדמה קטן
גרידת לימון מלימון שלם (מוסיף ניחוח עולמי)
¼-½ כפית צ'ילי גרוס 0לא חובה)
34 עד 1 כפית מלח אטלנטי

המצרכים לרוטב הקארי ירקות
1 כפית שמן
4 שיני שום קצוצות
1/2 בצל קצוץ
פיסת ג'ינג'ר קצוצה או 3 קוביות ג'ינג'ר דורות
400 מל' חלב קוקוס עד 5%
1 כוס ציר דגים או מים
1 כפית-כף מחית קארי אדום
גרידת לימון או עשב הלימון חתיכה קטנה מהחלק הלבן . (להכניס שלם אחרי שמכים בה לפתיחת טעמים לא חובה!)
2-3 קישואים, עדיף משני צבעים (זוקיני ורגיל) פרוסים
2 כוסות שעועית ירוקה
½-1 כוס אפונה ירוקה
½ צרור כוסברה
מלח ופלפל שחור טחון

הכנת קציצות הדג
במעבד מזון להניח את תפוח האדמה חתון בינוני, הירק, השום ולעבד לממרח קצוץ
להוסיף את הדג ולטחון עד קבלת מסה אחידה ופירורית
להעביר לקערה ולתבל ולבוסיף קמח מצה או פירורי לחם .
להניח במקרר לחצי שעה לספיגת טעמים והתגבשות

הכנת הרוטב
בסיר מחממים מעט שמן עם בצל, וג'ינג'ר וכשהבצל שקוף מוספים שום ומזהבים מעט
מוסיפים את מחית הקארי ופתחים בעזרת כף
מוסיפים את הקישואים עד שמזהיבים קלות
ויוצקים פנימה את חלב הקוקוס, מים ושעועית ירוקה
מבשלים עד שהקישואים מתרככים, טועמים, מתבלים במלח ופלפל.
מעצבים את הקציצות ומוסיפים לרוטב, הרוטב מגיע עד מחצית מגובה הקציצות
מבשלים כ20 דקות, מדי פעם מלטפים את הקציצות ויוצקים עליהן מהרוטב.
מוספים את האפונה ומחצית מהכוסברה
מבשלים חמש דקות.
בהגשה
מפזרים את יתר הכוסברה. נהוג להגיש עם אטריות אורז או אורז, אישית מעדיפה עם לחם לטבול ברוטב.

נ.ב. במידה ושמתם עשב הלימון לא לשכוח להוציא לפני ההגשה. דרך נוחה להוצאת עשבי תיבול או תבלינים שלא נאכלים, היא להניח בקפסולה רשת יעודית לתבלנים

רבים חוששים מהכנת קציצות דגים, אבל אין קל מזה ולמי שחושש מריח הדג טיפ קטן, השרו את פרוסות הדג במים לעשרים דקות , הוציאו סחטו והשרו בלימון ומלח לעשרים דקות נוספות שיטפו במים קרים וסחטו מהמים.
ואת הדג ניתן בקלות להחליף בחזה עוף, פרגיות או בשר בקר טחון.
המנה מופחתת קלוריות, מי שרוצה יכול להעשיר בשמן בזמן טיגון הירקות

צילום: הילה בסגול


*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ * זמן עבודה: 25 דקות *זמן בישול: כ30 דקות  *מספר מנות: 5-6 מנות 

המצרכים לכדורי הדג

½ ק"ג פילה דג לבן (בקלה נסיכת הנילוס, מילרוזה, קרפיון וכו')
חופן כסברה
4 שיני שום
1 תפוח אדמה קטן
גרידת לימון מלימון שלם (מוסיף ניחוח עולמי)
¼-½ כפית צ'ילי גרוס 0לא חובה)
34 עד 1 כפית מלח אטלנטי

המצרכים לרוטב הקארי ירקות
1 כפית שמן
4 שיני שום קצוצות
1/2 בצל קצוץ
פיסת ג'ינג'ר קצוצה או 3 קוביות ג'ינג'ר דורות
400 מל' חלב קוקוס עד 5%
1 כוס ציר דגים או מים
1 כפית-כף מחית קארי אדום
גרידת לימון או עשב הלימון חתיכה קטנה מהחלק הלבן . (להכניס שלם אחרי שמכים בה לפתיחת טעמים לא חובה!)
2-3 קישואים, עדיף משני צבעים (זוקיני ורגיל) פרוסים
2 כוסות שעועית ירוקה
½-1 כוס אפונה ירוקה
½ צרור כוסברה
מלח ופלפל שחור טחון

הכנת קציצות הדג
במעבד מזון להניח את תפוח האדמה חתון בינוני, הירק, השום ולעבד לממרח קצוץ
להוסיף את הדג ולטחון עד קבלת מסה אחידה ופירורית
להעביר לקערה ולתבל ולבוסיף קמח מצה או פירורי לחם .
להניח במקרר לחצי שעה לספיגת טעמים והתגבשות

הכנת הרוטב
בסיר מחממים מעט שמן עם בצל, וג'ינג'ר וכשהבצל שקוף מוספים שום ומזהבים מעט
מוסיפים את מחית הקארי ופתחים בעזרת כף
מוסיפים את הקישואים עד שמזהיבים קלות
ויוצקים פנימה את חלב הקוקוס, מים ושעועית ירוקה
מבשלים עד שהקישואים מתרככים, טועמים, מתבלים במלח ופלפל.
מעצבים את הקציצות ומוסיפים לרוטב, הרוטב מגיע עד מחצית מגובה הקציצות
מבשלים כ20 דקות, מדי פעם מלטפים את הקציצות ויוצקים עליהן מהרוטב.
מוספים את האפונה ומחצית מהכוסברה
מבשלים חמש דקות.
בהגשה
מפזרים את יתר הכוסברה. נהוג להגיש עם אטריות אורז או אורז, אישית מעדיפה עם לחם לטבול ברוטב.

נ.ב. במידה ושמתם עשב הלימון לא לשכוח להוציא לפני ההגשה. דרך נוחה להוצאת עשבי תיבול או תבלינים שלא נאכלים, היא להניח בקפסולה רשת יעודית לתבלנים

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן