מנה מיוחדת וטעימה של קציצות עוף עם אבוקדו, מתכון קל הכנה המשלב אבוקדו שנותן רכות וטעם עשיר לקציצות, המנה המתאימה כמנה עיקרית בארוחת צהריים, ערב ובאירוח משפחתי
פחות מדקה
זמן קריאה:
דקות
תוספת האבוקדו לחזה עוף נותנת רכות נעימה למנה. מומלץ בחום לנסות ולהחליף את חזה העוף בדג טרי טחון. אני את קציצות הדג ציפתי בפירורי לחם לפני האפיה. יצא מנה נפלאה.
מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):
½ קילו חזה עוף טחון (הכנתי גם עם ½ ק"ג דג)
½ אבוקדו בשל מסוג "אבוקדו גרנות"
¼ כוס קמח
1 בצל קצוץ דק
1 חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה
1 כף לימון פרסי (השתמשתי בממרח לימון)
½-¼ כפית מלח
½-¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מערבבים חצי קילו חזה עוף טחון עם חצי אבוקדו בשל ומעוך ועם רבע כוס קמח.
2. מוסיפים לתערובת בצל קצוץ דק וחופן גדול של פטרוזיליה קצוצה.
3. מתבלים בכף לימון פרסי, מלח ופלפל.
4. מגלגלים לקציצות.
5. מכניסים לתנור בחום גבוה למשך כ-20 דקות.
6. ניתן להגיש לצד אורז וסלט ירקות מתובל.