עוגת כדורי שוקלד עם קרם ווניל

עוגה קרה לימי הקיץ החמים

עוגת כדורי שוקלד עם קרם ווניל

עוגה קרה לימי הקיץ החמים

לכאורה הרבה עבודה הרבה שכבות אבל זו אחת העוגות הקלות להכנה ואהובות על כולם.

*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: 20 דקות *כמות: תבנית עגולה 24 או 2 אינגליש קייק

לבסיס העוגה
250 גרם פתי בר שבור גס (שרוול אחד )
8 קוביות שוקולד חלב (30 גרם)
70 גרם חמאה
3 כפות אבקת קקאו
½ כוס סוכר גדושות (100 גרם)
חצי כוס חלב (125 מל')

לקרם וניל שוקולד לבן
100 גרם שוקולד לבן
½ 1 כוסות חלב (375 מל')
2 שמנת מתוקה
2 אינסטנט פודינג

לגאנש שוקולד
150 גרם שוקולד חלב
½ מכיל שמנת מתוקה (175 מל)

הכנת הבסיס
לחמם במיקרו את השוקולד והחמאה עד המסה
להרתיח את החלב
להמיס את הסוכר והקקאו בחלב
ערבב את שתי המסות למסה אחידה
לצקת על הפתי בר
לשים את המסה בתבנית ולהדק לתחתית
להכניס לקירור במקפיא

הכנת קרם ווניל שוקולד
להניח בכלי המתאים למקרו את השוקולד וחצי כוס חלב
לחמם במקרו כחצי דקה לערבב.
במידת הצורך לחמם שוב עד המסה מלאה של השוקולד
להוסיף את יתר החלב ולערבב ולקרר
להקציף במיקסר את החלב והשוקולד השמנת המתוקה והפודינג לקרם יציב
לצקת על שכבת כדורי השוקולד

הכנת הגנאש
לחמם במיקרו עד המסה מלאה
לצקת בצורה אחידה על קרם הווניל

ההגשה ואיחסון
להניח במקרר ל3 שעות לפני הפריסה.
העוגה במטיבה ביום למחרת
ניתן להקפיא עד 3 חודשים
בפריסה יש לטבול סכין במים חמים

אותה הגברת בשינוי האדרת 

לעוגת פרווה:
להשתמש בשוקולד מריר בקרם לוותר על השוקולד הלבן להוסיף 2 כפות סוכר
שמנת מתוקה להמיר בשמנת צמחית, חמאה להמיר במחמאה

לטעם חלבה: בקרם השוקולד בסיס להחליף 50 גרם חמאה ב1/4 כוס טחינה גולמית . לגנאש השוקולד להוסיף 2 כפות טחינה. לעטר בשערות חלבה

לעוגת ריבת חלב: להוסיף לקרם השוקולד כוס ריבת חלב ולהפחית את החלב לחצי כוס. לקרם הווניל להחליף את אינסטנט הווניל באינסטנט פודינג ריבת חלב ולהוסיף 2 כפות ריבת חלב. לעטר בריבת חלב

ניתן להחליף חלק מבסקויטים באגוזי מלך

 

לכאורה הרבה עבודה הרבה שכבות אבל זו אחת העוגות הקלות להכנה ואהובות על כולם.

*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: 20 דקות *כמות: תבנית עגולה 24 או 2 אינגליש קייק

לבסיס העוגה
250 גרם פתי בר שבור גס (שרוול אחד )
8 קוביות שוקולד חלב (30 גרם)
70 גרם חמאה
3 כפות אבקת קקאו
½ כוס סוכר גדושות (100 גרם)
חצי כוס חלב (125 מל')

לקרם וניל שוקולד לבן
100 גרם שוקולד לבן
½ 1 כוסות חלב (375 מל')
2 שמנת מתוקה
2 אינסטנט פודינג

לגאנש שוקולד
150 גרם שוקולד חלב
½ מכיל שמנת מתוקה (175 מל)

הכנת הבסיס
לחמם במיקרו את השוקולד והחמאה עד המסה
להרתיח את החלב
להמיס את הסוכר והקקאו בחלב
ערבב את שתי המסות למסה אחידה
לצקת על הפתי בר
לשים את המסה בתבנית ולהדק לתחתית
להכניס לקירור במקפיא

הכנת קרם ווניל שוקולד
להניח בכלי המתאים למקרו את השוקולד וחצי כוס חלב
לחמם במקרו כחצי דקה לערבב.
במידת הצורך לחמם שוב עד המסה מלאה של השוקולד
להוסיף את יתר החלב ולערבב ולקרר
להקציף במיקסר את החלב והשוקולד השמנת המתוקה והפודינג לקרם יציב
לצקת על שכבת כדורי השוקולד

הכנת הגנאש
לחמם במיקרו עד המסה מלאה
לצקת בצורה אחידה על קרם הווניל

ההגשה ואיחסון
להניח במקרר ל3 שעות לפני הפריסה.
העוגה במטיבה ביום למחרת
ניתן להקפיא עד 3 חודשים
בפריסה יש לטבול סכין במים חמים

אותה הגברת בשינוי האדרת 

לעוגת פרווה:
להשתמש בשוקולד מריר בקרם לוותר על השוקולד הלבן להוסיף 2 כפות סוכר
שמנת מתוקה להמיר בשמנת צמחית, חמאה להמיר במחמאה

לטעם חלבה: בקרם השוקולד בסיס להחליף 50 גרם חמאה ב1/4 כוס טחינה גולמית . לגנאש השוקולד להוסיף 2 כפות טחינה. לעטר בשערות חלבה

לעוגת ריבת חלב: להוסיף לקרם השוקולד כוס ריבת חלב ולהפחית את החלב לחצי כוס. לקרם הווניל להחליף את אינסטנט הווניל באינסטנט פודינג ריבת חלב ולהוסיף 2 כפות ריבת חלב. לעטר בריבת חלב

ניתן להחליף חלק מבסקויטים באגוזי מלך

 

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן