פסטיבל האוכל במטה יהודה חוגג עשרים

הפסטיבל יתקיים בתאריכים 5-22 באוגוסט, במהלך 3 שבועות, ברובו בערבי רביעי וחמישי, ביוזמת מועצה אזורית מטה יהודה ומחלקת התיירות. השנה הפסטיבל מתקיים בשעות אחר הצהריים ומציע טעמים חדשים, מנות מפתיעות, פעילויות רבות והופעות בכורה והכול בהתאם לתנאי התו הסגול

פסטיבל האוכל במטה יהודה חוגג עשרים

הפסטיבל יתקיים בתאריכים 5-22 באוגוסט, במהלך 3 שבועות, ברובו בערבי רביעי וחמישי, ביוזמת מועצה אזורית מטה יהודה ומחלקת התיירות. השנה הפסטיבל מתקיים בשעות אחר הצהריים ומציע טעמים חדשים, מנות מפתיעות, פעילויות רבות והופעות בכורה והכול בהתאם לתנאי התו הסגול

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה חוגג כבר את שנתו  ה- 20 .  זה החל עם מספר קטן של בשלניות ותיקות שפתחו את בתיהן וסיריהן בפני המבקרים, ומאז צמח והתפתח עם כל שנה שחלפה. עם השנים, הצטרפו בשלנים ובשלניות רבים לפסטיבל, מבוגרים וצעירים, ממוצא מרוקאי, כורדי, הודי וערבי ממש מגדל בבל אתני וכמובן קולינרי. בחגיגה הקולינרית הזו, שמתקיימת בין נופים מרהיבים, אפשר יהיה ליהנות מאוכל מסורתי עדכני, שילובים של מטבחים אתניים ומטבחים מחדשים בבתים, במאפיות בוטיק מקומיות, ביקבים ובמבשלות בירה. לכבוד ערבי הקיץ, יוגשו בפסטיבל גם שפע מנות צמחוניות מהשדה לצלחת, מאזטים ומנות קלות.

את הרקע לאירוע הזה מספקים כמובן נופיה המרהיבים של מטה יהודה, אזור אשר נמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ, חבל ארץ ירוק עם נופים מרהיבים וגפנים משתרגות וסדורות בכרמים, מסלולי טיול מרהיבים, מנזרים וכנסיות. ובעיקר האנשים היפים של האזור שישמחו לארח אתכם. לקראת הפסטיבל לקחו אותנו אנשי מחלקת התיירות לטעימה קטנה ממה שמחכה לכם בפסטיבל.

האנה בעלת מסעדת שנקליש בין רפא (צילום:דן בר דוב)
האנה בעלת מסעדת שנקליש בין רפא (צילום:דן בר דוב)
מאפה טבון עם שנקליש (צילום:דן בר דוב)
מאפה טבון עם שנקליש (צילום:דן בר דוב)
השנקליש מככב גם בסלט (צילום:דן בר דוב)
השנקליש מככב גם בסלט (צילום:דן בר דוב)

תחנתנו הראשונה היא בעין רפא במסעדת שנקליש. השנקליש, זאת יש לדע, הוא מאכל העשוי מלאבנה שיובשה ותובלה בתערובת תבלינים ייחודית והוא נפוץ באזורנו. שנקליש זהו השם שהעניקה האנה למסעדה שלה בעין רפא.  שנקליש שוכנת במיקום פסטורלי בלב הכפר עין רפה ומציעה מתכונים מהמטבח הסורי ומגישה ארוחות עם אוכל אותנטי, המבוסס על מתכונים של סבתה של האנה, סוראייה שהגיעה מסוריה.

בתה של האנה ממסעדת שנקליש (צילום:דן בר דוב)
בתה של האנה ממסעדת שנקליש (צילום:דן בר דוב)
עטייף משובח (צילום: דן בר דוב)
עטייף משובח (צילום: דן בר דוב)
כנאפה מקומית מתוקה וטעימה (צילום:דן בר דוב)
כנאפה מקומית מתוקה וטעימה (צילום:דן בר דוב)

תוכלו כמובן למצוא את השנקליש של סבתא סוראייה תופס מקום של כבוד במטבחה של האנה. .סוראייה נתנה מתכונים והשראה לרבות מהמנות, כמו סלט השנקליש, עיג’ה, ביד אל אוומה, מאפים מהטאבון עטורי שנקליש, לחמה עוורקה – קבב טלה בעלי גפן עם רוטב עגבניות ושפע תבשילים ובשרים על הגריל. לקינוח: קטאייף, ליל אל לובנאן וכנאפה מקומית.  במיוחד לפסטיבל תוגש מנת הבית – טבון שנקליש, סלט שנקליש וקלאייה -בשר טחון מבושל עם עגבניות וטחינה לצד אורז ומשקה אדום מרענן אותו האנה מזקקת מעלי היביסקוס. המקום פועל בימים שני-חמישי 8.30-15.00, שישי-שבת  8.30-20.00, רביעי-חמישי – בימי הפסטיבל עד הסועד האחרון

יסמין תספר לכם על החיים בלבנט (צילום:דן בר דוב)
יסמין תספר לכם על החיים בלבנט (צילום:דן בר דוב)

בעין רפא אנחנו גם פוגשים את יסמין וסיפורה המרתק תחת הכותרת " החיים בלבנט". יסמין בת לאם שוויצרית נולדה וגדלה באנגליה היא אדריכלית נוף במקצועה שהתאסלמה ועלתה ארצה בעקבות אהבתה למוסא יליד הכפר. יסמין  תערוך לכם סיור בכפר ותספר על התרבות והמסורת של המקומיים.  על רקע סלט חצילים מופלא, פיתות מקמח מלא מהטאבון, לבנה בשמן זית וזעתר ופעיות עדר העזים שלהם תוכלו לשמוע סיפור יוצא דופן שמראה שהאהבה  מנצחת.  יסמין האנגליה מבשלת כמו החאג׳ות שלימדו אותה, מוסא בונה שבילים משורטטים בגן אנגלי, עלי הילד חולב כבשים מהן מיוצרות גבינות איכות ושרה הבת ממלאת קישואים במהירות כמו סבתה  (שעל שמה היא קרויה). ביחד הם משפחה יפה ומיוחדת אשר מספרת את סיפורה במפגש ושיח ובעיקר על שולחן שופע מזטים של קיץ, עם גבינה מקומית, עלי גפן ממולאים הנאכלים מתחת לגפן, לצד מתיקות קרמבל התפוחים האנגלי ופיתות ביתיות, אוכל כפרי ואוטנטי. פתוח כל השנה, בהזמנה מראש. לפרטים נוספים: 052-8283710, 052-2878951

הקובה החלבית של לילי עזיז (צילום דן בר דוב)
הקובה החלבית של לילי עזיז (צילום דן בר דוב)
לימונים כבושים וקעאדות אצל לילי עזיז (צילום: דן בר דוב)
לימונים כבושים וקעאדות אצל לילי עזיז (צילום: דן בר דוב)

תחנתנו הבאה היא אצל לילי עזיז במושב זכריה, מול נופו המדהים של עמק האלה, מגישה לילי את הקובה החלבי המיוחד שלה. שמעה של לילי יצא למרחוק כמומחית לקובה והיא מפליאה עשות בקובות ממולאות בשר, אך לכבוד הפסטיבל שעיקר פעילותו יהיה שעות הערב רוקחת לילי את הקובה החלבי המיוחד.  הקובה החלבי נימוח ועשיר בחמאה, בעל ניחוח זעתר וטעים להפליא, עוד תצאו על השולחן את הקאדה במילוי גבינות, חמוצי הבית שלילי ידועה בהם ועוד מנות פחות מוכרות מהמטבח הכורדי . שעות פעילות: רביעי-חמישי 18.00-22.00, שישי 11.00-14.00, פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה מראש,  מושב זכריה, הזית 164, לפרטים נוספים: 050-7380869, 02-9917379

איזי ריידר עמק האלה (צילום: דן בר דוב)
איזי ריידר עמק האלה (צילום: דן בר דוב)
העגבניות האלו תמצאנה עצמן בסוף בשקשוקה טעימה (צילום דן בר דוב)
העגבניות האלו תמצאנה עצמן בסוף בשקשוקה טעימה (צילום דן בר דוב)
גם הפלפלים היפים הם מהחממה של אוקי (צילום דן בר דוב)
גם הפלפלים היפים הם מהחממה של אוקי (צילום דן בר דוב)
לא יכול להיות יותר "מהשדה לצלחת" מהשקשוקה הזו (צילום:דן בר דוב)
לא יכול להיות יותר "מהשדה לצלחת" מהשקשוקה הזו (צילום:דן בר דוב)

תחנה נוספת היא "איזי ריידר עמק האלה" שם בין חממות העגבניות והפלפלים שמול הכניסה לפארק בריטניה ממתינה לכם חוויה מיוחדת. "איזי ריידר עמק האלה" מציע אטרקציה חדשה ,רכיבת שטח חווייתית על כלי רכב חשמלי וחדשני שמזכיר את הסגוויי אך בעל ארבעה גלגלים. תוכלו ליהנות מסיור חקלאי שעובר בתוך חממות גידול, לטעום ממגוון גידולי האזור בהתאם לעונה, עגבניות טריות, פלפלים מתוקים וחריפים מסוגים שונים ועוד. כאן תיחשפו לטכנולוגיות חקלאיות מתקדמות וטכניקות גידול שונות כמו למשל עגבניות שגדלות במצע מנותק מהקרקע. תוכלו ליהנות מהטבע בדרך מעט שונה, באמצעות רכיבה, בליווי מדריך צמוד, על איזי ריידר. בין שבילי עמק האלה. בסיום תמתין לכם בחממת העגבניות שקשוקה צבעונית טעימה משובצת בעגבניות ופלפלים שזה עתה נקטפו  ,אותה מכינה אשתו של אוקי החקלאי איש מרתק ממנו תוכלו לשמוע על החקלאות במקום ,על המושב ובכלל תיהנו לשוחח עמו. הסיורים מותאמים לקהל הרוכבים ולעונה. ניתן לבחור בין מסלולים רגועים  לבין סיורי אקסטרים. שעות פעילות: ראשון-חמישי 7:00-21:00, שישי 7:00 עד כניסת שבת. מיקום: הרקפת 34, זכריה, בתיאום מראש בלבד, מספר המשתתפים מוגבל. לפרטים נוספים: 050-9919932, 050-5231231

הכי קרוב לפריס שתוכלו היום להרגיש (צילום:דן בר דוב)
הכי קרוב לפריס שתוכלו היום להרגיש (צילום:דן בר דוב)
לחמי מחמת משובחים ב"אשלחם"(צילום:דן בר דוב)
לחמי מחמת משובחים ב"אישלחם"(צילום:דן בר דוב)
פוקצ'ה מעולה ב"אישלחם"(צילום:דן בר דוב)
פוקצ'ה מעולה ב"אישלחם"(צילום:דן בר דוב)

את הסיור אנחנו חותמים במושב תעוז  מאפיית הבוטיק "אישלחם". איש הלחם הוא  אייל תמיר  שמספר שהחיבור שלו ללחם החל לפני שתים עשרה שני, הוא  סיים לימודי צילום ועבד בהפקות צילום מזדמנות ולא חשב לרגע שימצא את עצמו מתעסק בבצק.  עד אותו בוקר בו בת זוגו חזרה הביתה עם קרואסון חם, פריך וטעים. ועוד לפני שסיים אותו ידע שכזה הוא רוצה לעשות. כך התחיל הרומן שלו עם הבצק. העקרונות המנחים אותו במאפייה הוא מספר לנו הם: שמירה על רמה גבוהה ומקצועית, ללא פשרות ,מחומרי הגלם המשך בתהליך היצירה והעבודה ועד המכירה ללקוח. פשטות וטבעיות, ללא שימוש במרכיבים מלאכותיים, משפרים, מתפיחים וכד'. צניעות וכנות "הלחם שלנו איכותי וטעים ללא פוזה ופלצנות. לחם שאני לא הייתי קונה לעולם לא יימכר במאפייה" מסיים אייל. והאמת היא שהוא לא רק מדבר. הקרואסון והבריוש שלו ,הם הדבר הכי קרוב לפריס שכנראה נוכל לחוות בימים אלה, ולחמי המחמצת שלו הם פשוט משובחים ביותר. שווה להגיע אליו גם מתל אביב. במהלך השבוע חנות המאפייה מציעה לחמים, קרואסונים ובגטים. בימי שישי נוספות עוד חלות, לחמניות, מאפים מתוקים ומלוחים. במקום שולחנות קטנים המאפשרים ישיבה לקפה ומאפה, גבינות איכותיות ומטבלים. שעות פעילות: שני – שישי 8.00-14.00. לפרטים נוספים: 054-8115272

בימי רביעי וחמישי של 3 שבועות הפסטיבל, יצאו "סיורים בין הסירים" – סיורים קולינריים מודרכים לעת שקיעה שיתנו למשתתפים הזדמנות ליהנות מטעימות מהנות של הקולינריה במטה יהודה, להיפגש עם יוצרים בפסטיבל ולבקר בישובים שונים בהם יכירו מסורות בישול שונות, וחדשנות קולינרית.  מחיר-160 ₪ לאדם, כולל הסעה, הדרכה וטעימות. בהרשמה מראש.

במהלך ימי הפסטיבל יתקיימו גם שלל אירועים מיוחדים, בהם גם לכבוד ט"ו באב. במבשלת הבירה מוסקו יתקיים ערב פיראטים ורום, להקת ורטיגו תקיים ערב Food &Art, עם מיטב קטעי המחול מרפרטואר הלהקה וארוחה בסגנון כפרי של אורית קדם, ב"בית הגלגלים" תתקיים מסיבה הודית, על גבי ריקשות, עם ריקודי בוליבוד ואוכל רחוב הודי והמוסיקאי יאיר דלאל יתארח ביקב הדר. בירוקל'ה ניתן יהיה לתאם סיור קולינרי עם אגרונום אשר יסביר על עלים אכילים, עלי תבלין, פרחי מאכל ופירות יער ואיך לשלב אותם באוכל. בבית הקונטיינרים, איליה מגנס, בוגר בצלאל, יספר את סיפורו לאחר שהיה נגן רחוב 15 שנה בדנמרק בליווי מבחר כלי נשיפה, הקשה ופריטה מתרבויות שונות, האירוע ילווה בארוחה עשירה של אשתו סיגל גבע, מדריכת טיולים. יש כמובן עוד ואת הכול תוכלו למצוא באתר האינטרנט של מחלקת התיירות של מטה יהודה.

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה חוגג כבר את שנתו  ה- 20 .  זה החל עם מספר קטן של בשלניות ותיקות שפתחו את בתיהן וסיריהן בפני המבקרים, ומאז צמח והתפתח עם כל שנה שחלפה. עם השנים, הצטרפו בשלנים ובשלניות רבים לפסטיבל, מבוגרים וצעירים, ממוצא מרוקאי, כורדי, הודי וערבי ממש מגדל בבל אתני וכמובן קולינרי. בחגיגה הקולינרית הזו, שמתקיימת בין נופים מרהיבים, אפשר יהיה ליהנות מאוכל מסורתי עדכני, שילובים של מטבחים אתניים ומטבחים מחדשים בבתים, במאפיות בוטיק מקומיות, ביקבים ובמבשלות בירה. לכבוד ערבי הקיץ, יוגשו בפסטיבל גם שפע מנות צמחוניות מהשדה לצלחת, מאזטים ומנות קלות.

את הרקע לאירוע הזה מספקים כמובן נופיה המרהיבים של מטה יהודה, אזור אשר נמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ, חבל ארץ ירוק עם נופים מרהיבים וגפנים משתרגות וסדורות בכרמים, מסלולי טיול מרהיבים, מנזרים וכנסיות. ובעיקר האנשים היפים של האזור שישמחו לארח אתכם. לקראת הפסטיבל לקחו אותנו אנשי מחלקת התיירות לטעימה קטנה ממה שמחכה לכם בפסטיבל.

האנה בעלת מסעדת שנקליש בין רפא (צילום:דן בר דוב)
האנה בעלת מסעדת שנקליש בין רפא (צילום:דן בר דוב)
מאפה טבון עם שנקליש (צילום:דן בר דוב)
מאפה טבון עם שנקליש (צילום:דן בר דוב)
השנקליש מככב גם בסלט (צילום:דן בר דוב)
השנקליש מככב גם בסלט (צילום:דן בר דוב)

תחנתנו הראשונה היא בעין רפא במסעדת שנקליש. השנקליש, זאת יש לדע, הוא מאכל העשוי מלאבנה שיובשה ותובלה בתערובת תבלינים ייחודית והוא נפוץ באזורנו. שנקליש זהו השם שהעניקה האנה למסעדה שלה בעין רפא.  שנקליש שוכנת במיקום פסטורלי בלב הכפר עין רפה ומציעה מתכונים מהמטבח הסורי ומגישה ארוחות עם אוכל אותנטי, המבוסס על מתכונים של סבתה של האנה, סוראייה שהגיעה מסוריה.

בתה של האנה ממסעדת שנקליש (צילום:דן בר דוב)
בתה של האנה ממסעדת שנקליש (צילום:דן בר דוב)
עטייף משובח (צילום: דן בר דוב)
עטייף משובח (צילום: דן בר דוב)
כנאפה מקומית מתוקה וטעימה (צילום:דן בר דוב)
כנאפה מקומית מתוקה וטעימה (צילום:דן בר דוב)

תוכלו כמובן למצוא את השנקליש של סבתא סוראייה תופס מקום של כבוד במטבחה של האנה. .סוראייה נתנה מתכונים והשראה לרבות מהמנות, כמו סלט השנקליש, עיג’ה, ביד אל אוומה, מאפים מהטאבון עטורי שנקליש, לחמה עוורקה – קבב טלה בעלי גפן עם רוטב עגבניות ושפע תבשילים ובשרים על הגריל. לקינוח: קטאייף, ליל אל לובנאן וכנאפה מקומית.  במיוחד לפסטיבל תוגש מנת הבית – טבון שנקליש, סלט שנקליש וקלאייה -בשר טחון מבושל עם עגבניות וטחינה לצד אורז ומשקה אדום מרענן אותו האנה מזקקת מעלי היביסקוס. המקום פועל בימים שני-חמישי 8.30-15.00, שישי-שבת  8.30-20.00, רביעי-חמישי – בימי הפסטיבל עד הסועד האחרון

יסמין תספר לכם על החיים בלבנט (צילום:דן בר דוב)
יסמין תספר לכם על החיים בלבנט (צילום:דן בר דוב)

בעין רפא אנחנו גם פוגשים את יסמין וסיפורה המרתק תחת הכותרת " החיים בלבנט". יסמין בת לאם שוויצרית נולדה וגדלה באנגליה היא אדריכלית נוף במקצועה שהתאסלמה ועלתה ארצה בעקבות אהבתה למוסא יליד הכפר. יסמין  תערוך לכם סיור בכפר ותספר על התרבות והמסורת של המקומיים.  על רקע סלט חצילים מופלא, פיתות מקמח מלא מהטאבון, לבנה בשמן זית וזעתר ופעיות עדר העזים שלהם תוכלו לשמוע סיפור יוצא דופן שמראה שהאהבה  מנצחת.  יסמין האנגליה מבשלת כמו החאג׳ות שלימדו אותה, מוסא בונה שבילים משורטטים בגן אנגלי, עלי הילד חולב כבשים מהן מיוצרות גבינות איכות ושרה הבת ממלאת קישואים במהירות כמו סבתה  (שעל שמה היא קרויה). ביחד הם משפחה יפה ומיוחדת אשר מספרת את סיפורה במפגש ושיח ובעיקר על שולחן שופע מזטים של קיץ, עם גבינה מקומית, עלי גפן ממולאים הנאכלים מתחת לגפן, לצד מתיקות קרמבל התפוחים האנגלי ופיתות ביתיות, אוכל כפרי ואוטנטי. פתוח כל השנה, בהזמנה מראש. לפרטים נוספים: 052-8283710, 052-2878951

הקובה החלבית של לילי עזיז (צילום דן בר דוב)
הקובה החלבית של לילי עזיז (צילום דן בר דוב)
לימונים כבושים וקעאדות אצל לילי עזיז (צילום: דן בר דוב)
לימונים כבושים וקעאדות אצל לילי עזיז (צילום: דן בר דוב)

תחנתנו הבאה היא אצל לילי עזיז במושב זכריה, מול נופו המדהים של עמק האלה, מגישה לילי את הקובה החלבי המיוחד שלה. שמעה של לילי יצא למרחוק כמומחית לקובה והיא מפליאה עשות בקובות ממולאות בשר, אך לכבוד הפסטיבל שעיקר פעילותו יהיה שעות הערב רוקחת לילי את הקובה החלבי המיוחד.  הקובה החלבי נימוח ועשיר בחמאה, בעל ניחוח זעתר וטעים להפליא, עוד תצאו על השולחן את הקאדה במילוי גבינות, חמוצי הבית שלילי ידועה בהם ועוד מנות פחות מוכרות מהמטבח הכורדי . שעות פעילות: רביעי-חמישי 18.00-22.00, שישי 11.00-14.00, פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה מראש,  מושב זכריה, הזית 164, לפרטים נוספים: 050-7380869, 02-9917379

איזי ריידר עמק האלה (צילום: דן בר דוב)
איזי ריידר עמק האלה (צילום: דן בר דוב)
העגבניות האלו תמצאנה עצמן בסוף בשקשוקה טעימה (צילום דן בר דוב)
העגבניות האלו תמצאנה עצמן בסוף בשקשוקה טעימה (צילום דן בר דוב)
גם הפלפלים היפים הם מהחממה של אוקי (צילום דן בר דוב)
גם הפלפלים היפים הם מהחממה של אוקי (צילום דן בר דוב)
לא יכול להיות יותר "מהשדה לצלחת" מהשקשוקה הזו (צילום:דן בר דוב)
לא יכול להיות יותר "מהשדה לצלחת" מהשקשוקה הזו (צילום:דן בר דוב)

תחנה נוספת היא "איזי ריידר עמק האלה" שם בין חממות העגבניות והפלפלים שמול הכניסה לפארק בריטניה ממתינה לכם חוויה מיוחדת. "איזי ריידר עמק האלה" מציע אטרקציה חדשה ,רכיבת שטח חווייתית על כלי רכב חשמלי וחדשני שמזכיר את הסגוויי אך בעל ארבעה גלגלים. תוכלו ליהנות מסיור חקלאי שעובר בתוך חממות גידול, לטעום ממגוון גידולי האזור בהתאם לעונה, עגבניות טריות, פלפלים מתוקים וחריפים מסוגים שונים ועוד. כאן תיחשפו לטכנולוגיות חקלאיות מתקדמות וטכניקות גידול שונות כמו למשל עגבניות שגדלות במצע מנותק מהקרקע. תוכלו ליהנות מהטבע בדרך מעט שונה, באמצעות רכיבה, בליווי מדריך צמוד, על איזי ריידר. בין שבילי עמק האלה. בסיום תמתין לכם בחממת העגבניות שקשוקה צבעונית טעימה משובצת בעגבניות ופלפלים שזה עתה נקטפו  ,אותה מכינה אשתו של אוקי החקלאי איש מרתק ממנו תוכלו לשמוע על החקלאות במקום ,על המושב ובכלל תיהנו לשוחח עמו. הסיורים מותאמים לקהל הרוכבים ולעונה. ניתן לבחור בין מסלולים רגועים  לבין סיורי אקסטרים. שעות פעילות: ראשון-חמישי 7:00-21:00, שישי 7:00 עד כניסת שבת. מיקום: הרקפת 34, זכריה, בתיאום מראש בלבד, מספר המשתתפים מוגבל. לפרטים נוספים: 050-9919932, 050-5231231

הכי קרוב לפריס שתוכלו היום להרגיש (צילום:דן בר דוב)
הכי קרוב לפריס שתוכלו היום להרגיש (צילום:דן בר דוב)
לחמי מחמת משובחים ב"אשלחם"(צילום:דן בר דוב)
לחמי מחמת משובחים ב"אישלחם"(צילום:דן בר דוב)
פוקצ'ה מעולה ב"אישלחם"(צילום:דן בר דוב)
פוקצ'ה מעולה ב"אישלחם"(צילום:דן בר דוב)

את הסיור אנחנו חותמים במושב תעוז  מאפיית הבוטיק "אישלחם". איש הלחם הוא  אייל תמיר  שמספר שהחיבור שלו ללחם החל לפני שתים עשרה שני, הוא  סיים לימודי צילום ועבד בהפקות צילום מזדמנות ולא חשב לרגע שימצא את עצמו מתעסק בבצק.  עד אותו בוקר בו בת זוגו חזרה הביתה עם קרואסון חם, פריך וטעים. ועוד לפני שסיים אותו ידע שכזה הוא רוצה לעשות. כך התחיל הרומן שלו עם הבצק. העקרונות המנחים אותו במאפייה הוא מספר לנו הם: שמירה על רמה גבוהה ומקצועית, ללא פשרות ,מחומרי הגלם המשך בתהליך היצירה והעבודה ועד המכירה ללקוח. פשטות וטבעיות, ללא שימוש במרכיבים מלאכותיים, משפרים, מתפיחים וכד'. צניעות וכנות "הלחם שלנו איכותי וטעים ללא פוזה ופלצנות. לחם שאני לא הייתי קונה לעולם לא יימכר במאפייה" מסיים אייל. והאמת היא שהוא לא רק מדבר. הקרואסון והבריוש שלו ,הם הדבר הכי קרוב לפריס שכנראה נוכל לחוות בימים אלה, ולחמי המחמצת שלו הם פשוט משובחים ביותר. שווה להגיע אליו גם מתל אביב. במהלך השבוע חנות המאפייה מציעה לחמים, קרואסונים ובגטים. בימי שישי נוספות עוד חלות, לחמניות, מאפים מתוקים ומלוחים. במקום שולחנות קטנים המאפשרים ישיבה לקפה ומאפה, גבינות איכותיות ומטבלים. שעות פעילות: שני – שישי 8.00-14.00. לפרטים נוספים: 054-8115272

בימי רביעי וחמישי של 3 שבועות הפסטיבל, יצאו "סיורים בין הסירים" – סיורים קולינריים מודרכים לעת שקיעה שיתנו למשתתפים הזדמנות ליהנות מטעימות מהנות של הקולינריה במטה יהודה, להיפגש עם יוצרים בפסטיבל ולבקר בישובים שונים בהם יכירו מסורות בישול שונות, וחדשנות קולינרית.  מחיר-160 ₪ לאדם, כולל הסעה, הדרכה וטעימות. בהרשמה מראש.

במהלך ימי הפסטיבל יתקיימו גם שלל אירועים מיוחדים, בהם גם לכבוד ט"ו באב. במבשלת הבירה מוסקו יתקיים ערב פיראטים ורום, להקת ורטיגו תקיים ערב Food &Art, עם מיטב קטעי המחול מרפרטואר הלהקה וארוחה בסגנון כפרי של אורית קדם, ב"בית הגלגלים" תתקיים מסיבה הודית, על גבי ריקשות, עם ריקודי בוליבוד ואוכל רחוב הודי והמוסיקאי יאיר דלאל יתארח ביקב הדר. בירוקל'ה ניתן יהיה לתאם סיור קולינרי עם אגרונום אשר יסביר על עלים אכילים, עלי תבלין, פרחי מאכל ופירות יער ואיך לשלב אותם באוכל. בבית הקונטיינרים, איליה מגנס, בוגר בצלאל, יספר את סיפורו לאחר שהיה נגן רחוב 15 שנה בדנמרק בליווי מבחר כלי נשיפה, הקשה ופריטה מתרבויות שונות, האירוע ילווה בארוחה עשירה של אשתו סיגל גבע, מדריכת טיולים. יש כמובן עוד ואת הכול תוכלו למצוא באתר האינטרנט של מחלקת התיירות של מטה יהודה.

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן