Skip to content

גספצ'ו אבוקדו מלפפון ונענע

לאירוח בערבי הקיץ החממים מביאה מתכון קייצי ומרענן ומרשים במיוחד – גספצ'ו אבוקדו, מלפפון ונענע. המתכון קל הכנה וקוצר שפע מחמאות
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מתכון מקורי של 'אבוקדו גרנות'  למנה קיצית מהנה. של מרק קר -גספצ'ו אבוקדו, הוספתי בסוגרים שינויים שאני עשיתי במתכון.
תהנו

צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן

המצרכים
1 אבוקדו קלוף וללא גלעין של "אבוקדו גרנות" (השתמשתי בשני אבוקדו)
½ לימון סחוט למיץ (הוספתי מיץ מלימון וחצי)
1 מלפפון קלוף (בלאדי השתהשתי בשניים )
1 פרוסת לחם לבן ללא הקשה
1 שום קטן (2 שני שום)
6 עלי נענע קצוצים (הוספתי קצת יותר)
1/2 כוס מים קרים (דללתי עד מרקם רצוי)
2 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל

אופן ההכנה
1. טוחנים את האבוקדו והמלפפון בעזרת בלנדר ידני לכדי מחית. מוסיפים את הלחם והשום וטוחנים.
2. מוסיפים את מיץ הלימון, שמן הזית, מעט מלח ופלפל וטוחנים שוב.
3. מוסיפים את המים תוך כדי טחינה עד קבלת מהמרקם הרצוי.
4. מוזגים לכוסות רחבות ומגישים קר.

הגשה
*ניתן לפזר סלט קצוץ קטן מעל ולהגיש לצד מקלות מלוחים או בייגלה.
*אני אוהבת קרנצ'יות במנה והוספתי פרוסות מלפפון מעט עגבניות שרי קצוצות. נענע חתוך גס, פלפל צ'לי מתוק,
ונגיעות של יוגורט.
*האיש הוסיף זילוף של רוטב סיראצ'ה

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן