מאפינס יוגורט אישי עם פירות וגלידת פירות ביתית

ראש השנה וחגי תשרי בפתח והרשת מלאה במתוכני עוגות דבש, אני החלטתי להכין גם מתכון ללא דבש לקינוח, המתכון של מיקי שמו למאפינס מאלפים עם מיץ הרימונים הסחוט טרי של פרימור. מאפינס המתאים לימי החג שמוגש גלידת פירות ביתית

מאפינס יוגורט אישי עם פירות וגלידת פירות ביתית

ראש השנה וחגי תשרי בפתח והרשת מלאה במתוכני עוגות דבש, אני החלטתי להכין גם מתכון ללא דבש לקינוח, המתכון של מיקי שמו למאפינס מאלפים עם מיץ הרימונים הסחוט טרי של פרימור. מאפינס המתאים לימי החג שמוגש גלידת פירות ביתית

*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ * זמן הכנה:15 דקות *זמן אפיה 30-45 דקות *כמות: 6 בריוש או 12 מאפינס

צילום: איתיאל ציון
צילום: איתיאל ציון

המצרכים 
200 חמאה רכה
3/4 כוס שמן קוקוס
1 וחצי כוסות סוכר דמררה
2 כפיות דבש
6 ביצים בגודל L
1 וחצי כוסות קמח לבן
3/4 כוס קמח כוסמין
2 כפיות קמח שקדים
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם גבינת ריקוטה 9%
100 גרם (1/2 גביע) יוגורט 3%

צילום: עמית שטראוס
צילום: עמית שטראוס

50 גרם פטל אדום קפוא ( השתמשתי עם פיטנגו מהעץ שבשלתי בסוכר)

הכנת רוטב פירות אדומים
3 כפות מיץ רימונים של "פרימור"
2 כפות דבש
150 גרם פירות אדומים קפואים

ההכנה
1 מחממים תנור ל- 170 מעלות
2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, שמן קוקוס וסוכר דמררה במהירות בינונית-גבוהה במשך כ- 5 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה.
3. .מוסיפים את הביצים בהדרגה.
4. מנפים את הקמחים, אבקת האפייה ואבקת השקדים. מנמיכים את המהירות ומוסיפים לסירוגין את הריקוטה והיוגורט ולבסוף את הקמחים המנופים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
5. מוזגים את התערובת ל- 4 תבניות בריוש עד לחצי הגובה. מפזרים מעט פטל אדום( פיטנגו) מעל כל עוגה ומוזגים את יתרת התערובת עד שיא גובה התבנית.( אני ממלא עד עד 3/4 מגובה התבנית תמיד  )
6. אופים במשך כ- 40-50 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
7. הופכים את העוגות על גבי רשת ומצננים.

הכנת הרוטב 
בקלחת מחממים 3 כפות מיץ רימונים יחד עם הדבש והפירות האדומים הקפואים (פיטנגו) עד לקבלת תערובת סמיכה.
מעטרים את העוגות ברוטב לפני ההגשה,  מומלץ להגיש עם גלידת פירות
צילום: איתיאל ציון

צילום: איתיאל ציון

גלידת פירות בקלי קלות
מצרכים
2 שמנת מתוקה
1 פחית חלב מרוכז
½1 פטל קפוא או פרי רך טרי
2-4 סוכר/ דבש/ סילאן/ אגבה
1 כף רום או ברנדי(חשוב מאד כי אלכוהול לא קופא)

ההכנה
בסיר קטן מבשלים את הפרי, סוכר וכף מים תוך כדי ערבוב עד לריכוך מלא .מסננים, מרסקים ומצננים.
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מוספים את החלב המרוכז ומקציפים רק עד לאיחוד
מוסיפים את הפטל המסונן ומקפלים פנימה בעדינות
מאפסנים במקפיא בקופסה סגורה לפחות 3 שעות

חג שמח חברים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ * זמן הכנה:15 דקות *זמן אפיה 30-45 דקות *כמות: 6 בריוש או 12 מאפינס

צילום: איתיאל ציון
צילום: איתיאל ציון

המצרכים 
200 חמאה רכה
3/4 כוס שמן קוקוס
1 וחצי כוסות סוכר דמררה
2 כפיות דבש
6 ביצים בגודל L
1 וחצי כוסות קמח לבן
3/4 כוס קמח כוסמין
2 כפיות קמח שקדים
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם גבינת ריקוטה 9%
100 גרם (1/2 גביע) יוגורט 3%

צילום: עמית שטראוס
צילום: עמית שטראוס

50 גרם פטל אדום קפוא ( השתמשתי עם פיטנגו מהעץ שבשלתי בסוכר)

הכנת רוטב פירות אדומים
3 כפות מיץ רימונים של "פרימור"
2 כפות דבש
150 גרם פירות אדומים קפואים

ההכנה
1 מחממים תנור ל- 170 מעלות
2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, שמן קוקוס וסוכר דמררה במהירות בינונית-גבוהה במשך כ- 5 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה.
3. .מוסיפים את הביצים בהדרגה.
4. מנפים את הקמחים, אבקת האפייה ואבקת השקדים. מנמיכים את המהירות ומוסיפים לסירוגין את הריקוטה והיוגורט ולבסוף את הקמחים המנופים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
5. מוזגים את התערובת ל- 4 תבניות בריוש עד לחצי הגובה. מפזרים מעט פטל אדום( פיטנגו) מעל כל עוגה ומוזגים את יתרת התערובת עד שיא גובה התבנית.( אני ממלא עד עד 3/4 מגובה התבנית תמיד  )
6. אופים במשך כ- 40-50 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
7. הופכים את העוגות על גבי רשת ומצננים.

הכנת הרוטב 
בקלחת מחממים 3 כפות מיץ רימונים יחד עם הדבש והפירות האדומים הקפואים (פיטנגו) עד לקבלת תערובת סמיכה.
מעטרים את העוגות ברוטב לפני ההגשה,  מומלץ להגיש עם גלידת פירות
צילום: איתיאל ציון

צילום: איתיאל ציון

גלידת פירות בקלי קלות
מצרכים
2 שמנת מתוקה
1 פחית חלב מרוכז
½1 פטל קפוא או פרי רך טרי
2-4 סוכר/ דבש/ סילאן/ אגבה
1 כף רום או ברנדי(חשוב מאד כי אלכוהול לא קופא)

ההכנה
בסיר קטן מבשלים את הפרי, סוכר וכף מים תוך כדי ערבוב עד לריכוך מלא .מסננים, מרסקים ומצננים.
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מוספים את החלב המרוכז ומקציפים רק עד לאיחוד
מוסיפים את הפטל המסונן ומקפלים פנימה בעדינות
מאפסנים במקפיא בקופסה סגורה לפחות 3 שעות

חג שמח חברים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן