Skip to content

מאפה בשר טחון וטחינה וסלט ברוקולי בטחינה

ארוחה קלה מהירת הכנה של מאפה סורי טעים להפליא של בשר טחון, אורז, בהרט וטחינה, המוגש לצד סלט עגבניות חריף מתכון של השף אבי ביטון. הוספתי סלט ברוקולי ברוטב טחינה ונהנינו מארוחה טובה.

מאפה בשר טחון וטחינה וסלט ברוקולי בטחינה

ארוחה קלה מהירת הכנה של מאפה סורי טעים להפליא של בשר טחון, אורז, בהרט וטחינה, המוגש לצד סלט עגבניות חריף מתכון של השף אבי ביטון. הוספתי סלט ברוקולי ברוטב טחינה ונהנינו מארוחה טובה.

מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה
מתכון של השף אבי ביטון לחברת "אחוה"

 צילום: שניר סופגי גואטה
צילום: שניר סופגי גואטה

מצרכים לתבנית אינגליש קייק כ 4 מנות
500 גרם בשר טחון
1 כוס אורז מבושל
2 בצלים לבנים
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית שטוחה בהרט
1 כפית גדושה פלפל שחור טחון
1/2 כפית מלח
לטחינה
½ כוס טחינה גולמית אחוה
1 כוס מים קרים
מעט מלח
מיץ לימון
ההכנה
1. קוצצים את שני הבצלים דק (השתמשתי המעבד מזון בפולסים)
2. מניחים בקערה מוסיפים לקערה את הבשר הטחון הטרי וכוס אורז מבושל.
3. מתבלים בפלפל שחור, מלח, בהרט ופטרוזיליה קצוצה.
4. מוסיפים שתי ביצים לתערובת ולשים את כל החומרים
3. משמנים תבנית אינגליש קייק ומכניסים את התערובת לתבנית ודוחסים.
אופים בחום של 180 מעלות למשך כ – 45 דקות.
מצננים מעט ומורחים מרוטב הטחינה

הכנת הטחינה
מערבבים טחינה, מים קרים, מלח ולימון וטוחנים בעזרת בלנדר מוט

 צילום: שניר סופגי גואטה
צילום: שניר סופגי גואטה

סלט עגבניות חריף
מצרכים לסלט

2 עגבניות
1 פלפל חריף
1 כף רסק עגבניות טריות 
1 חופן פטרוזיליה
קורט מלח
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
הכנת הסלט
קוצצים עגבניות, פלפל חריף ועשבי תיבול
מתבלים במלח, מיץ לימון, רסק עגבניות ושמן זית
מערבבים היטב
.

סלט ברוקולי ברוטב טחינה זעתר
מצרכים
400 גרם ברוקולי קפוא /טרי
200גרם עלי ביבי קצוצים גס
½ כוס גרגירי רימון
½ כוס צנוברים קלויים
מצרכים לטחינת הזעתר
3 כפות טחינה אחוה
1 כף סויה
1 כף מיץ לימון
1 כפית מיונז/ מיוקל
2 כפיות תערובת זעתר
3כפות מים
1 שן שום כתוש
מלח ופלפל לפי הטעם
מים למרקם סמיך
ההכנה
1. בסיר בינוני נרתיח את הברוקולי במים רותחים מולחים כ-10 דקות, עד לריכוך
2. נסנן ונעביר לקערת מים קרים.
3. בקערה קטנה נערבב את כל מצרכי הרוטב לרוטב חלק
4. נסנן ונייבש היטב את הברוקולי,
5. בקערה נערבב את הברוקולי עם עלי הרוקט
6. נוסיף גרגרי הרימון וצנוברים קלויים.
7. לפני ההגשה מזלפים מרוטב הטחינה בנדיבות

טליטיפ
אני משתמשת בעיקר בטחינה של 'אחוה' טחינה טעימה ביותר, עם אחוזי נתרן נמוכים, ועכשיו שכלל היצרניות הישראליות הקפיצו את מחירי הטחינה בעשרות אחוזים  – חברת "אחוה" היחידה ששומרת על מחיר נמוך באופן קבוע. (8-10 ש"ח לחצי ק"ג)

 

מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה
מתכון של השף אבי ביטון לחברת "אחוה"

 צילום: שניר סופגי גואטה
צילום: שניר סופגי גואטה

מצרכים לתבנית אינגליש קייק כ 4 מנות
500 גרם בשר טחון
1 כוס אורז מבושל
2 בצלים לבנים
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית שטוחה בהרט
1 כפית גדושה פלפל שחור טחון
1/2 כפית מלח
לטחינה
½ כוס טחינה גולמית אחוה
1 כוס מים קרים
מעט מלח
מיץ לימון
ההכנה
1. קוצצים את שני הבצלים דק (השתמשתי המעבד מזון בפולסים)
2. מניחים בקערה מוסיפים לקערה את הבשר הטחון הטרי וכוס אורז מבושל.
3. מתבלים בפלפל שחור, מלח, בהרט ופטרוזיליה קצוצה.
4. מוסיפים שתי ביצים לתערובת ולשים את כל החומרים
3. משמנים תבנית אינגליש קייק ומכניסים את התערובת לתבנית ודוחסים.
אופים בחום של 180 מעלות למשך כ – 45 דקות.
מצננים מעט ומורחים מרוטב הטחינה

הכנת הטחינה
מערבבים טחינה, מים קרים, מלח ולימון וטוחנים בעזרת בלנדר מוט

 צילום: שניר סופגי גואטה
צילום: שניר סופגי גואטה

סלט עגבניות חריף
מצרכים לסלט

2 עגבניות
1 פלפל חריף
1 כף רסק עגבניות טריות 
1 חופן פטרוזיליה
קורט מלח
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
הכנת הסלט
קוצצים עגבניות, פלפל חריף ועשבי תיבול
מתבלים במלח, מיץ לימון, רסק עגבניות ושמן זית
מערבבים היטב
.

סלט ברוקולי ברוטב טחינה זעתר
מצרכים
400 גרם ברוקולי קפוא /טרי
200גרם עלי ביבי קצוצים גס
½ כוס גרגירי רימון
½ כוס צנוברים קלויים
מצרכים לטחינת הזעתר
3 כפות טחינה אחוה
1 כף סויה
1 כף מיץ לימון
1 כפית מיונז/ מיוקל
2 כפיות תערובת זעתר
3כפות מים
1 שן שום כתוש
מלח ופלפל לפי הטעם
מים למרקם סמיך
ההכנה
1. בסיר בינוני נרתיח את הברוקולי במים רותחים מולחים כ-10 דקות, עד לריכוך
2. נסנן ונעביר לקערת מים קרים.
3. בקערה קטנה נערבב את כל מצרכי הרוטב לרוטב חלק
4. נסנן ונייבש היטב את הברוקולי,
5. בקערה נערבב את הברוקולי עם עלי הרוקט
6. נוסיף גרגרי הרימון וצנוברים קלויים.
7. לפני ההגשה מזלפים מרוטב הטחינה בנדיבות

טליטיפ
אני משתמשת בעיקר בטחינה של 'אחוה' טחינה טעימה ביותר, עם אחוזי נתרן נמוכים, ועכשיו שכלל היצרניות הישראליות הקפיצו את מחירי הטחינה בעשרות אחוזים  – חברת "אחוה" היחידה ששומרת על מחיר נמוך באופן קבוע. (8-10 ש"ח לחצי ק"ג)

 

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן