Skip to content

פיצה בשר וביצת עין

מתכון לחורף חם ומפנק: פיצה משפחתית עם ראגו בשר עגל וביצת עין. פיצה שהיא ארוחה מלאה תבשיל בשר עשיר וסמיך ומעליו ביצת עין ועגבניות צלויות טריות

פיצה בשר וביצת עין

מתכון לחורף חם ומפנק: פיצה משפחתית עם ראגו בשר עגל וביצת עין. פיצה שהיא ארוחה מלאה תבשיל בשר עשיר וסמיך ומעליו ביצת עין ועגבניות צלויות טריות

*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה : כשעה  *כמות: 2 פיצות מלבניות בגודל 20×30 ס״מ
המצרכים
4-6 ביצים
בצק פיצה בסיסי ( ניתן להכין או להשתמש בבצק פיצה של שמרית 2 ח')
מצרכים לבצק
½3 כוסות קמח לבן
½ שקית שמרית( אפשר להסתפק ב3/4 כף)
½ כפית מלח 1 כף סוכר
1 כפית עשבי פברואנס (ניתן להמיר באורגנו/תמין)
1 כפית שום גבישי ¼ שמן זית
כ ½1-¼1 כוסות מים פושרים
ההכנה
מערבבים קמח, מלח וסוכר ותבלינים לקערה. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מים, שמרים
לשים את התערובת מעט ומוספים שמן
לשים במשך 10 דקות, לקבלת בצק חלק וגמיש.
6-4 ביצים (תלוי בגודל הביצה)

לראגו בשר

צילום: רונן מנגן
צילום: רונן מנגן

4כפות שמן זית Cirio
1בצל סגול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
4 גבעולי סלרי קצוצים
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
½ ק”ג בשר עגל טחון
1 קופסה 400 גרם) עגבניות מרוסקות של (Ortolina
4 כפות רוטב עגבניות מרוכז של Ortolina אורטולינה
½ כוס מים
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף עלי אורגנו טריים קצוצים

לעגבניות שרי צלויות
1כוס עגבניות שרי
3כפות שמן זית- צ'יריו Cirio
3 גבעולי תימין טרי
קורט מלח ים ופלפל שחור גרוס

להגשה
יש לקחת כמה עלי אורגנו טריים
100 גרם גבינת פרמזן DOP מגוררת גס ( לא שמה מטעמי כשרות)

הכנת הראגו
1. מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה בינונית ומטגנים בצל ושום 5-3 דקות עד שהבצל שקוף. מוסיפים סלרי וגזר ומטגנים עוד 7-5 דקות עד שהבצל מזהיב.
2. מוסיפים בשר ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר מתפורר וצבעו נעשה אפרפר.
3. מוסיפים עגבניות מרוסקות, רוטב עגבניות מרוכז ומים. מתבלים במלח, פלפל ואורגנו ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב מסמיך

הכנת עגבניות שרי
1. מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
2. מניחים בתבנית עגבניות שרי
3. מזלפים שמן זית ומפזרים תימין, מלח ים ופלפל שחור.
4. צולים כ-10 דקות
5. מוציאים מהתנור ומניחים בצד
6. מחממים  אבן שמוט במרכז התנור ממתינים 30 דקות כדי שהאבן תתחמם היטב. אם אין אבן שמוט, משתמשים בתבנית תנור הפוכה

מרכיבים את הפיצה ואופים
1. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים אותו ל-2
2. מגלגלים כל חלק לכדור, מכסים ומניחים ל-10 דקות.
3. פותחים בעזרת הידיים או מרדדים כל כדור בצק למלבן בגודל 20×30 ס"מ.
4. משאירים שוליים של 2 ס"מ ללא מלית ומפזרים על כל מלבן מראגו הבשר (ייתכן שלא יהיה צורך בכל הכמות).
5. מפזרים על הראגו עגבניות צלויות ומזלפים מעט שמן זית.
6. בעזרת מרדה או קרטון מחליקים את הפיצות אחת בכל פעם (על אבן השמוט ואופים כ2 דקות).
7. מוציאים את הפיצה מהתנור. שוברים ביצים אחת-אחת לקערית קטנה ומחליקים אותן אחת-אחת על הפיצה. דואגים שיהיו מפוזרות באופן אחיד
8. אופים עוד 6-5 דקות עד שבסיס הפיצה שחום והביצים עשויות (החלבון יציב והחלמון עדיין רוטט)
9. מפזרים אורגנו ופרמזן, חותכים לריבועים ומגישים.
                         בתאבון…

*המתכון באדיבות ישרקו מקבוצת טיב טעם המייבאת לארץ מגוון מוצרים בטעמים בינלאומיים ואת מוצריה ניתן להשיג בטיב טעם ומעדניות מובחרות

*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה : כשעה  *כמות: 2 פיצות מלבניות בגודל 20×30 ס״מ
המצרכים
4-6 ביצים
בצק פיצה בסיסי ( ניתן להכין או להשתמש בבצק פיצה של שמרית 2 ח')
מצרכים לבצק
½3 כוסות קמח לבן
½ שקית שמרית( אפשר להסתפק ב3/4 כף)
½ כפית מלח 1 כף סוכר
1 כפית עשבי פברואנס (ניתן להמיר באורגנו/תמין)
1 כפית שום גבישי ¼ שמן זית
כ ½1-¼1 כוסות מים פושרים
ההכנה
מערבבים קמח, מלח וסוכר ותבלינים לקערה. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מים, שמרים
לשים את התערובת מעט ומוספים שמן
לשים במשך 10 דקות, לקבלת בצק חלק וגמיש.
6-4 ביצים (תלוי בגודל הביצה)

לראגו בשר

צילום: רונן מנגן
צילום: רונן מנגן

4כפות שמן זית Cirio
1בצל סגול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
4 גבעולי סלרי קצוצים
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
½ ק”ג בשר עגל טחון
1 קופסה 400 גרם) עגבניות מרוסקות של (Ortolina
4 כפות רוטב עגבניות מרוכז של Ortolina אורטולינה
½ כוס מים
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף עלי אורגנו טריים קצוצים

לעגבניות שרי צלויות
1כוס עגבניות שרי
3כפות שמן זית- צ'יריו Cirio
3 גבעולי תימין טרי
קורט מלח ים ופלפל שחור גרוס

להגשה
יש לקחת כמה עלי אורגנו טריים
100 גרם גבינת פרמזן DOP מגוררת גס ( לא שמה מטעמי כשרות)

הכנת הראגו
1. מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה בינונית ומטגנים בצל ושום 5-3 דקות עד שהבצל שקוף. מוסיפים סלרי וגזר ומטגנים עוד 7-5 דקות עד שהבצל מזהיב.
2. מוסיפים בשר ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר מתפורר וצבעו נעשה אפרפר.
3. מוסיפים עגבניות מרוסקות, רוטב עגבניות מרוכז ומים. מתבלים במלח, פלפל ואורגנו ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב מסמיך

הכנת עגבניות שרי
1. מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
2. מניחים בתבנית עגבניות שרי
3. מזלפים שמן זית ומפזרים תימין, מלח ים ופלפל שחור.
4. צולים כ-10 דקות
5. מוציאים מהתנור ומניחים בצד
6. מחממים  אבן שמוט במרכז התנור ממתינים 30 דקות כדי שהאבן תתחמם היטב. אם אין אבן שמוט, משתמשים בתבנית תנור הפוכה

מרכיבים את הפיצה ואופים
1. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים אותו ל-2
2. מגלגלים כל חלק לכדור, מכסים ומניחים ל-10 דקות.
3. פותחים בעזרת הידיים או מרדדים כל כדור בצק למלבן בגודל 20×30 ס"מ.
4. משאירים שוליים של 2 ס"מ ללא מלית ומפזרים על כל מלבן מראגו הבשר (ייתכן שלא יהיה צורך בכל הכמות).
5. מפזרים על הראגו עגבניות צלויות ומזלפים מעט שמן זית.
6. בעזרת מרדה או קרטון מחליקים את הפיצות אחת בכל פעם (על אבן השמוט ואופים כ2 דקות).
7. מוציאים את הפיצה מהתנור. שוברים ביצים אחת-אחת לקערית קטנה ומחליקים אותן אחת-אחת על הפיצה. דואגים שיהיו מפוזרות באופן אחיד
8. אופים עוד 6-5 דקות עד שבסיס הפיצה שחום והביצים עשויות (החלבון יציב והחלמון עדיין רוטט)
9. מפזרים אורגנו ופרמזן, חותכים לריבועים ומגישים.
                         בתאבון…

*המתכון באדיבות ישרקו מקבוצת טיב טעם המייבאת לארץ מגוון מוצרים בטעמים בינלאומיים ואת מוצריה ניתן להשיג בטיב טעם ומעדניות מובחרות

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן