מאפינס שוקולד עם מרשמלו חרוך

במיוחד לימי הסגר להעסקת הילדים, מתכון מתוק וקל הכנה עם הילדים – מאפינס שוקולד עם מרשמלו חרוך תשכחו מכל מה שידעתם על מאפינס! יש לנו טיפ שישדרג כל מתכון – צרבו מרשמלו של כרמית על הגז או בעזרת ברנר ואז הניחו אותם על המאפינס

מאפינס שוקולד עם מרשמלו חרוך

במיוחד לימי הסגר להעסקת הילדים, מתכון מתוק וקל הכנה עם הילדים – מאפינס שוקולד עם מרשמלו חרוך תשכחו מכל מה שידעתם על מאפינס! יש לנו טיפ שישדרג כל מתכון – צרבו מרשמלו של כרמית על הגז או בעזרת ברנר ואז הניחו אותם על המאפינס

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

המצרכים
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
250 גרם שוקולד "אגו" מריר שבור למשולשים
3/4 כוס מים רותחים
קורט מלח
3/4 כוס קמח תופח
1 כוס קמח לבן
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כוס אבקת קקאו
אחד וחצי כוסות סוכר
4 ביצים שלמות
2 כפות שמן זית
½ כוס ריוויון
אופן ההכנה

1. בסיר קטן ממיסים את החמאה, השוקולד, המים והמלח על אש נמוכה.
2. מחממים בינתיים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים עם מטרפה קמח תופח, קמח לבן, סודה לשתייה, קקאו וסוכר.
4. בקערה בינונית נפרדת, טורפים את הביצים עם שמן הזית והריוויון
5. מוזגים את תערובת הביצים אל קערת היבשים וטורפים.
6. מוסיפים את תערובת השוקולד שנמסה ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה בלי גושים.
7. יוצקים אל מנז'טים ייעודיים למאפינס המונחים בתבנית אפייה עם שקעים למאפינס.
8. מכניסים לתנור שחומם ל-20-30 דקות אפייה.
9. מוציאים את המאפינס מהתנור כאשר קיסם שננעץ במרכזם יוצא יבש.

לקרם השוקולד
150 גרם שוקולד אגו מריר קצוץ
75 גרם חמאה חתוכה
1. בקערה חסינת חום מניחים את החמאה והשוקולד ומניחים מעל לסיר עם מים רותחים (בן מארי).
2. מערבבים עם לקקן עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.
3. טובלים כל מאפין בציפוי השוקולד ומניחים להתייבש,
4. מקשטים במרשמלו לא לפני ששורפים אותו מעט – ורק בנוכחות ההורים.

מתכון באדיבות ליאור משיח וחברת כרמית

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

 

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

המצרכים
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
250 גרם שוקולד "אגו" מריר שבור למשולשים
3/4 כוס מים רותחים
קורט מלח
3/4 כוס קמח תופח
1 כוס קמח לבן
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כוס אבקת קקאו
אחד וחצי כוסות סוכר
4 ביצים שלמות
2 כפות שמן זית
½ כוס ריוויון
אופן ההכנה

1. בסיר קטן ממיסים את החמאה, השוקולד, המים והמלח על אש נמוכה.
2. מחממים בינתיים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים עם מטרפה קמח תופח, קמח לבן, סודה לשתייה, קקאו וסוכר.
4. בקערה בינונית נפרדת, טורפים את הביצים עם שמן הזית והריוויון
5. מוזגים את תערובת הביצים אל קערת היבשים וטורפים.
6. מוסיפים את תערובת השוקולד שנמסה ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה בלי גושים.
7. יוצקים אל מנז'טים ייעודיים למאפינס המונחים בתבנית אפייה עם שקעים למאפינס.
8. מכניסים לתנור שחומם ל-20-30 דקות אפייה.
9. מוציאים את המאפינס מהתנור כאשר קיסם שננעץ במרכזם יוצא יבש.

לקרם השוקולד
150 גרם שוקולד אגו מריר קצוץ
75 גרם חמאה חתוכה
1. בקערה חסינת חום מניחים את החמאה והשוקולד ומניחים מעל לסיר עם מים רותחים (בן מארי).
2. מערבבים עם לקקן עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.
3. טובלים כל מאפין בציפוי השוקולד ומניחים להתייבש,
4. מקשטים במרשמלו לא לפני ששורפים אותו מעט – ורק בנוכחות ההורים.

מתכון באדיבות ליאור משיח וחברת כרמית

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

 

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן