Skip to content

עוגה לשבת: עוגת מוס שוקולד קרמל ואגוזי לוז

עוגת מוס שוקולד אגוזי לוז, עשירה וטעימה, שהאורחים יתקשו להאמין שהכנתם בבית, לפעמים אומרים לי”לא יכול להיות שאת הכנת את העוגה הזאת” המתכון קל ופשוט וצריך קצת סבלנות ויוצאת עוגה שכאילו יצאה מחלון הראווה של קונדיטוריה צמרת ואתם תקצרו את המחמאות

עוגה לשבת: עוגת מוס שוקולד קרמל ואגוזי לוז

עוגת מוס שוקולד אגוזי לוז, עשירה וטעימה, שהאורחים יתקשו להאמין שהכנתם בבית, לפעמים אומרים לי”לא יכול להיות שאת הכנת את העוגה הזאת” המתכון קל ופשוט וצריך קצת סבלנות ויוצאת עוגה שכאילו יצאה מחלון הראווה של קונדיטוריה צמרת ואתם תקצרו את המחמאות

עוגה מורכבת שצריך להתחיל ולהכין יום מראש. ללא אפיה, ולמרות המורכבות היא קלך הכנה.

צילום: אמיר מנחם
צילום: אמיר מנחם

*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: 50 דקות * זמן הכנה כולל: 15-18 שעות *מספר מנות: 10-12 מנות

כלים
תבנית בקוטר 22 ס"מ
רינג בקוטר 20 ס"מ

מצרכים לתחתית העוגה:
200 גרם עוגיות מיני קוקיס בטעם קרמל של כרמית
70 גרם שוקולד אגו מריר 70% מוצקי קקאו עם אגוזי לוז מקורמלים
40 גרם חמאה
מצרכים לליבת ריבת חלב :
8 גרם אבקת ג’לטין
40 גרם מים קרים מהמקרר
100 גרם חלב
200 גרם ריבת חלב
מצרכים למוס שוקולד:
65 גרם חמאה
220 גרם שוקולד אגו מריר 60% מוצקי קקאו
500 גרם שמנת להקצפה 38%

רכיבים לגנאש שוקולד:
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד אגו מריר 70% מוצקי קקאו עם אגוזי לוז מקורמלים – קצוץ דק
אגוזי לוז קצוצים

אופן הכנה תחתית העוגה:
1. במעבד מזון טוחנים את המיני קוקיס לפירורים דקים ומעבירים לקערה.
2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על סיר אדים כפול (בן מארי).
3. מוסיפים את השוקולד לפירורים ומערבבים.
4.ממיסים חמאה במיקרוגל, מוסיפים לתערובת המיני קוקיס ומערבבים עד לתערובת אחידה.
5. משטחים את התערובת בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
6. מאשפזים במקרר עד הרכבת העוגה

אופן הכנה ליבת ריבת חלב:
1. מערבבים את אבקת הג'לטין בעזרת מטרפה עם המים הקרים
2. מכניסים למנוחה של כרבע שעה במקרר. לאחר רבע שעה
3. מוסיפים לג'לטין את החלב ומחממים כדקה במיקרוגל עד שהג'לטין נמס.
4. יוצקים על ריבת החלב את תערובת הג'לטין ומערבבים היטב.
5. אוטמים רינג בקוטר 20 ס"מ עם ניילון נצמד ומניחים על משטח ישר.
6. יוצקים את התערובת לרינג ומעבירים למקפיא למשך הלילה.

אופן הכנה מוס שוקולד:
1. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על סיר אדים כפול (בן מארי) את השוקולד והחמאה.
2. מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת השוקולד ב-3 פעימות.
3. יוצקים מחצית מהמוס לתבנית עם התחתית,
4. מניחים מעל את ליבת ריבת החלב
5. סוגרים עם המחצית השניה של המוס.
6. מעבירים להקפאה בפריזר (לפחות 5 שעות).

אופן הכנה גנאש שוקולד:
1. מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד לסף רתיחה.
2. שופכים את השמנת על השוקולד המריר הקצוץ ב-3 פעימות תוך כדי ערבוב.
3. מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית
3. מצפים אותה בגנאש ומפזרים מעל את האגוזים.

טליטיפ
לקבלת עוגה עם גימור מושלם אני משתמשת בשקף לעוגה מסירה אותו לפני ציפוי בגנאש.צילום: אמיר מנחם

צילום: אמיר מנחם
שבת שלום

עוגה מורכבת שצריך להתחיל ולהכין יום מראש. ללא אפיה, ולמרות המורכבות היא קלך הכנה.

צילום: אמיר מנחם
צילום: אמיר מנחם

*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: 50 דקות * זמן הכנה כולל: 15-18 שעות *מספר מנות: 10-12 מנות

כלים
תבנית בקוטר 22 ס"מ
רינג בקוטר 20 ס"מ

מצרכים לתחתית העוגה:
200 גרם עוגיות מיני קוקיס בטעם קרמל של כרמית
70 גרם שוקולד אגו מריר 70% מוצקי קקאו עם אגוזי לוז מקורמלים
40 גרם חמאה
מצרכים לליבת ריבת חלב :
8 גרם אבקת ג’לטין
40 גרם מים קרים מהמקרר
100 גרם חלב
200 גרם ריבת חלב
מצרכים למוס שוקולד:
65 גרם חמאה
220 גרם שוקולד אגו מריר 60% מוצקי קקאו
500 גרם שמנת להקצפה 38%

רכיבים לגנאש שוקולד:
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד אגו מריר 70% מוצקי קקאו עם אגוזי לוז מקורמלים – קצוץ דק
אגוזי לוז קצוצים

אופן הכנה תחתית העוגה:
1. במעבד מזון טוחנים את המיני קוקיס לפירורים דקים ומעבירים לקערה.
2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על סיר אדים כפול (בן מארי).
3. מוסיפים את השוקולד לפירורים ומערבבים.
4.ממיסים חמאה במיקרוגל, מוסיפים לתערובת המיני קוקיס ומערבבים עד לתערובת אחידה.
5. משטחים את התערובת בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
6. מאשפזים במקרר עד הרכבת העוגה

אופן הכנה ליבת ריבת חלב:
1. מערבבים את אבקת הג'לטין בעזרת מטרפה עם המים הקרים
2. מכניסים למנוחה של כרבע שעה במקרר. לאחר רבע שעה
3. מוסיפים לג'לטין את החלב ומחממים כדקה במיקרוגל עד שהג'לטין נמס.
4. יוצקים על ריבת החלב את תערובת הג'לטין ומערבבים היטב.
5. אוטמים רינג בקוטר 20 ס"מ עם ניילון נצמד ומניחים על משטח ישר.
6. יוצקים את התערובת לרינג ומעבירים למקפיא למשך הלילה.

אופן הכנה מוס שוקולד:
1. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על סיר אדים כפול (בן מארי) את השוקולד והחמאה.
2. מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת השוקולד ב-3 פעימות.
3. יוצקים מחצית מהמוס לתבנית עם התחתית,
4. מניחים מעל את ליבת ריבת החלב
5. סוגרים עם המחצית השניה של המוס.
6. מעבירים להקפאה בפריזר (לפחות 5 שעות).

אופן הכנה גנאש שוקולד:
1. מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד לסף רתיחה.
2. שופכים את השמנת על השוקולד המריר הקצוץ ב-3 פעימות תוך כדי ערבוב.
3. מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית
3. מצפים אותה בגנאש ומפזרים מעל את האגוזים.

טליטיפ
לקבלת עוגה עם גימור מושלם אני משתמשת בשקף לעוגה מסירה אותו לפני ציפוי בגנאש.צילום: אמיר מנחם

צילום: אמיר מנחם
שבת שלום

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן