Skip to content

הקינוחים של דודה דורה: פאפנש מבושל וחלב ציפורים

מתרפקת על זיכרונות וטעמים מהעבר ומביאה מתכונים מימי ילדותי שכמעט ונעלמו, הם קלי הכנה ומהרים, הפאפנש המבושל וחלב הציפורים המענג

הקינוחים של דודה דורה: פאפנש מבושל וחלב ציפורים

מתרפקת על זיכרונות וטעמים מהעבר ומביאה מתכונים מימי ילדותי שכמעט ונעלמו, הם קלי הכנה ומהרים, הפאפנש המבושל וחלב הציפורים המענג

הפפאנש וחלב הציפורים של דודה דורה כך קראו לכופתאות אילו במשפחתי, דודה דורה לא היתה משפחה ממש היא היתה מורתו של אבי, וכל משפחתה נספתה ע"י הנאצים, אישה ערירית עם טראומת משם שחששה לצאת מביתה, אבי ז"ל כיבד אותה והיה משתמש בשירותיה כביביסייסטר, לא כי היה זקוק אליה בכדאי לתת לה עניין בחיים, דורה לא בשלה. לא ידעה או לא רצתה איני יודעת, אבל בכל ביקור (חובה, היה לעבור לבקרה אחת לחודש גם כשבגרנו ונשיאנו) כיבדה אותנו בשני מעדנים שאהבנו מאד. מדרטה-חלב ציפורים, ופאפנש מבושל- כופתאות גבינה עם ריבה,  כשבקשנו מתכון היתה אומרת את זה אוכלים רק אצלי.לפעמים טרחה להכין כיבוד ואז היינו נהנים מפפאנש או מדרטה (חלב ציפורים) שהייתה מערבבת במטבחה הדל, בטרם הייתה מתחילה בהכנות הייתה מרפדת את משטח העבודה והחרסינה בנייר עיתון והתפוס בסלוטייפ, כן גם את מכסה הכיריים. ובקערה פלסטיק הייתה בוחשת בכף עץ, ואמי שניסתה להסביר שעם מקצף קל יותר ומקיסר יד שאמא רכשה עבורה, דורה סרבה "ככה אמא עשתה וסבתא עשתה, ככה אני עושה, מודרנייה לא אצלי" אבל טעמן של הפאפנש וחלב הציפורים מלווה אותי יחד עם הגעגוע לדודה דורה ולתקופה. לאחרונה מצאתי במחברת מתכונים ישנה את המתכונים לשני המעדנים
וזה טעים וממכר …..
פפאנש מבושל-כופתאות גבינה ברוטב שמנת
המצרכים
500גר גבינה כנען /טוב טעם/ טורבוג
2 ביצים
5 כפות סוכר
קורט מלח
2 כפות סולת
3 כפות קמח
גרדת לימון(לא חובה מוסיף המון)
רוטב שמנת
1-2 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים היטב
מניחים ל15 דקות שהסולת יפתח והחומרים יתמזגו
יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים בקמח
בעזרת הבוהן יוצרים שקע בכל כדור
מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח
מעברים בזהירות את הכופתאות לסיר
בנגלות של 5-7 שהמים לא יתקררו,
מחכים שהכופתאות יצופו ומבשלים 5-6 דקות מוצאים בעזרת כף מחוררת לתבנית פירקס ומפזרים מעט חמאה
ממשיכים לבשל כך את כל הפאפנש מעברים
מערבבים את השמנת והסוכר לקרם קליל יוצקים על הפפאנש
ממלאים בשקע מעט קונפיטורה איכותית (אישית אוהבת ענבים או תות) ומגשים עם השמנת מעל או לצד הפפאנש
* נותרו פפאנש- ביום למחרת מחמיים מחבת עם חמאה  עטופים את הפפנאש בפירורי לחם ומטגנים מעט.

חלב ציפורים מהיר

קינוח קליל, טעים וזול שאין אחד שלא אוהב ,הוא עשוי מכופתאות קצף מבושלות המונחות בקרם וניל צהצהב

המצרכים לקצפיות
1/4 כוס סוכר(50 גר') אבקת סוכר
4 יח חלבונים
1 סוכר וניל
קורט מלח
1 כפית חומץ
1 כף קורנפלור
לקרם הוניל
1 כוס חלב (250 CC)
4 חלמון
120 2/3 כוס סוכר (120 גרם)
2 סוכר וניל
1 כף קורנפלור
לקישוט:
30 גרם שוקולד מגורר
הכנת הקצפיות
מקציפים את החלבונים לקצף חזק ומוסיפים  סוכר תוך כדי הקצפה.
מרתיחים 2 כוסות מהחלב עם 1 שקית סוכר וניל.
כאשר החלב רותח מודדים כף גדושה ( הכי נוח עם כף גלידה) מקצף החלבונים הממותק ושמים לתוך החלב.
מוסיפים לחלב עוד קצפיות במרווחים קטנים
מבשלים את הקצפיות דקה או שתיים
הופכים בכף מחוררת לצד שני ומבשלים עוד דקה או שתיים,
מוציאים בכף המחוררת לצלחת שטוחה וגדולה.
חוזרים על הפעולה ומכינים קצפיות מכל הקצף.
הכנת קרם הווניל
טורפים את החלמונים עם הסוכר, סוכר הווניל והקורנפלור
מוסיפים את כוס החלב שנותרה.
מסננים את החלב בו בשלנו הקצפיות ומרתיחים
מבצעים השואת טמפרטורה ע"י הוספת מעט מהחלב הרותח לקערת תערובת החלמונים,
מוספים בזרם דק תוך ערבוב את תערובת החלמונים לסיר החלב הרותח( זהירות שלא יווצר גושי ביצים או חהיתה)
ומבשלים עד שהתערובת תסמיך תוך ערבוב מדי פעם.
מצננים את הקרם ויוצקים אותו לקערה, אחת להגשה משותפת או לקערות אישיות
שמים את הקצפיות על הקרם ומגישים קר.
פזרו שוקולד מגורר או סירופ שוקולד
                                                 תהנו

1 Comment

  1. עליזה אפרים
    4 בפברואר 2021 @ 15:51

    איך אכין אם אי אפשר להדפיס את המתכון?

הפפאנש וחלב הציפורים של דודה דורה כך קראו לכופתאות אילו במשפחתי, דודה דורה לא היתה משפחה ממש היא היתה מורתו של אבי, וכל משפחתה נספתה ע"י הנאצים, אישה ערירית עם טראומת משם שחששה לצאת מביתה, אבי ז"ל כיבד אותה והיה משתמש בשירותיה כביביסייסטר, לא כי היה זקוק אליה בכדאי לתת לה עניין בחיים, דורה לא בשלה. לא ידעה או לא רצתה איני יודעת, אבל בכל ביקור (חובה, היה לעבור לבקרה אחת לחודש גם כשבגרנו ונשיאנו) כיבדה אותנו בשני מעדנים שאהבנו מאד. מדרטה-חלב ציפורים, ופאפנש מבושל- כופתאות גבינה עם ריבה,  כשבקשנו מתכון היתה אומרת את זה אוכלים רק אצלי.לפעמים טרחה להכין כיבוד ואז היינו נהנים מפפאנש או מדרטה (חלב ציפורים) שהייתה מערבבת במטבחה הדל, בטרם הייתה מתחילה בהכנות הייתה מרפדת את משטח העבודה והחרסינה בנייר עיתון והתפוס בסלוטייפ, כן גם את מכסה הכיריים. ובקערה פלסטיק הייתה בוחשת בכף עץ, ואמי שניסתה להסביר שעם מקצף קל יותר ומקיסר יד שאמא רכשה עבורה, דורה סרבה "ככה אמא עשתה וסבתא עשתה, ככה אני עושה, מודרנייה לא אצלי" אבל טעמן של הפאפנש וחלב הציפורים מלווה אותי יחד עם הגעגוע לדודה דורה ולתקופה. לאחרונה מצאתי במחברת מתכונים ישנה את המתכונים לשני המעדנים
וזה טעים וממכר …..
פפאנש מבושל-כופתאות גבינה ברוטב שמנת
המצרכים
500גר גבינה כנען /טוב טעם/ טורבוג
2 ביצים
5 כפות סוכר
קורט מלח
2 כפות סולת
3 כפות קמח
גרדת לימון(לא חובה מוסיף המון)
רוטב שמנת
1-2 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים היטב
מניחים ל15 דקות שהסולת יפתח והחומרים יתמזגו
יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים בקמח
בעזרת הבוהן יוצרים שקע בכל כדור
מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח
מעברים בזהירות את הכופתאות לסיר
בנגלות של 5-7 שהמים לא יתקררו,
מחכים שהכופתאות יצופו ומבשלים 5-6 דקות מוצאים בעזרת כף מחוררת לתבנית פירקס ומפזרים מעט חמאה
ממשיכים לבשל כך את כל הפאפנש מעברים
מערבבים את השמנת והסוכר לקרם קליל יוצקים על הפפאנש
ממלאים בשקע מעט קונפיטורה איכותית (אישית אוהבת ענבים או תות) ומגשים עם השמנת מעל או לצד הפפאנש
* נותרו פפאנש- ביום למחרת מחמיים מחבת עם חמאה  עטופים את הפפנאש בפירורי לחם ומטגנים מעט.

חלב ציפורים מהיר

קינוח קליל, טעים וזול שאין אחד שלא אוהב ,הוא עשוי מכופתאות קצף מבושלות המונחות בקרם וניל צהצהב

המצרכים לקצפיות
1/4 כוס סוכר(50 גר') אבקת סוכר
4 יח חלבונים
1 סוכר וניל
קורט מלח
1 כפית חומץ
1 כף קורנפלור
לקרם הוניל
1 כוס חלב (250 CC)
4 חלמון
120 2/3 כוס סוכר (120 גרם)
2 סוכר וניל
1 כף קורנפלור
לקישוט:
30 גרם שוקולד מגורר
הכנת הקצפיות
מקציפים את החלבונים לקצף חזק ומוסיפים  סוכר תוך כדי הקצפה.
מרתיחים 2 כוסות מהחלב עם 1 שקית סוכר וניל.
כאשר החלב רותח מודדים כף גדושה ( הכי נוח עם כף גלידה) מקצף החלבונים הממותק ושמים לתוך החלב.
מוסיפים לחלב עוד קצפיות במרווחים קטנים
מבשלים את הקצפיות דקה או שתיים
הופכים בכף מחוררת לצד שני ומבשלים עוד דקה או שתיים,
מוציאים בכף המחוררת לצלחת שטוחה וגדולה.
חוזרים על הפעולה ומכינים קצפיות מכל הקצף.
הכנת קרם הווניל
טורפים את החלמונים עם הסוכר, סוכר הווניל והקורנפלור
מוסיפים את כוס החלב שנותרה.
מסננים את החלב בו בשלנו הקצפיות ומרתיחים
מבצעים השואת טמפרטורה ע"י הוספת מעט מהחלב הרותח לקערת תערובת החלמונים,
מוספים בזרם דק תוך ערבוב את תערובת החלמונים לסיר החלב הרותח( זהירות שלא יווצר גושי ביצים או חהיתה)
ומבשלים עד שהתערובת תסמיך תוך ערבוב מדי פעם.
מצננים את הקרם ויוצקים אותו לקערה, אחת להגשה משותפת או לקערות אישיות
שמים את הקצפיות על הקרם ומגישים קר.
פזרו שוקולד מגורר או סירופ שוקולד
                                                 תהנו

1 Comment

  1. עליזה אפרים
    4 בפברואר 2021 @ 15:51

    איך אכין אם אי אפשר להדפיס את המתכון?

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן